Reklama

Reklama

Aenigma

  • Itálie Aenigma (více)
Trailer

Dívčí internát je plný mladých krásných studentek... které musí zemřít. Po nešťastné nehodě, kvůli které se ocitla v kómatu mladá a naivní Kathy, se Bostonská dívčí škola stává dějištěm řady podivných událostí. Nevysvětlitelná úmrtí personálu školy i jejích studentek jsou zprvu brány jako pouhé náhody. Ale již zanedlouho si doktor Anderson uvědomuje, že vraždy souvisí s novou studentkou, která právě nastoupila. Jakou roli však v celém příběhu hraje šílená uklízečka Marry, po nocích se plížící chodbami? A proč Kathyino tělo v nemocnici z ničeho nic vykazuje enormní známky emoční aktivity? Odpovědi leží hluboko v šílené mysli plné nenávisti... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

pepua 

všechny recenze uživatele

Scéna se šneky byla luxusní, ale objeví se příliš brzy, a až do finální desetiminutovky je to vizuálně dost nuda. Příběh je nuda už od začátku, atmosféra se v některých chvílích rozjíždí sympaticky, bohužel žádné překvapení se nakonec nekonalo, a tak je až na ony výjimky také dost chabá. Hudba vyjma jedné rockové skladby neruší, opravdu nechápu ve vážně míněném horrorovém filmu spojení rockové, potažmo heavy metalové hudby s horrorovými scénami, Fulcinu ale třeba i Argentovi se nedaří vytvořit z tohoto spojení tajuplnou, či děsuplnou atmosféru, je to pak spíš komedie. A pobavil jsme se také u několikrát opakovaných záběrů do „vyděšených“ očí potencionální oběti, to se jeden může zbláznit strachy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky režisér Lucio Fulci ma tento krát dosť sklamal. Príbeh mladej študentky Kathy, ktorá je v komatickom stave a mstí sa svojim spolužiačkam ma moc neoslovil. Veď už len ten námet je poriadne pritiahnutý za vlasy. V súkromenej internátnej dievčenskej škole sa po Kathynom úraze začnú diať podivné veci. Začnú umierať ľudia, ktorí ju ponižovali a boli príčinou jej ťažkého úrazu. Je to nuda. V celom filme zomrelo iba päť ľudí. Boli to síce nápadité spôsoby (odraz v zrkadle, slimáci, oživlá socha, pád z okna, rolovacia okenica ako gylotína), ale bolo toho málo. Od Fulciho som čakal väčšiu porciu brutality. ** ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Právě dopadla poslední kapka do poháru trpělivosti dívky Kathy, věčně odstrkované a posmívané, která se ocitá na prahu smrti. V tuto chvíli z její mysli vytryskne gejzír nahromaděné nenávisti ke všem kteří jí kdy ublížili. A prostřednictvím nové studentky Evy započne své kruté a smrtící dílo odplaty. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Na Fulciho prekvapivo koherentný príbeh je bohužiaľ až príliš jednoduchý a ide po priamej línii bez prekvapení. Veľmi štandardný taliansky horor, ktorý dávkuje dobové žánrové atribúty bez akejkoľvek invencie. Fanúšikov to nijako neurazí, ale ani nenadchne. Ostatným Aenigma nemá čo ponúknuť. PS: Sabrinu Siani som si ani nevšimol. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

standartni kompozice. fulci dokazuje, ze i bez tmavocervenych cakancu je filmar jako remen, jelikoz napady opet nesetri (seqence se slimaky je lahudkova, pripominajici kultovni arachno terror v Beyondu)... jen skoda, ze se nedostavily masky Lentiniho cervy prolezlych laboratori .. asi poprve sem se setkal s metalem jako hudebnim podkresem fulciho povestnych nechutnych scen (timto neomlouvam svou averzi vuci gytarovemu zvuku), ale tohle bylo moc....v komparaci s horrory 80let je Aenigma trihvezdickova zalezitost, ani vic ani min ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama