Reklama

Reklama

Aenigma

  • Itálie Aenigma (více)
Trailer

Dívčí internát je plný mladých krásných studentek... které musí zemřít. Po nešťastné nehodě, kvůli které se ocitla v kómatu mladá a naivní Kathy, se Bostonská dívčí škola stává dějištěm řady podivných událostí. Nevysvětlitelná úmrtí personálu školy i jejích studentek jsou zprvu brány jako pouhé náhody. Ale již zanedlouho si doktor Anderson uvědomuje, že vraždy souvisí s novou studentkou, která právě nastoupila. Jakou roli však v celém příběhu hraje šílená uklízečka Marry, po nocích se plížící chodbami? A proč Kathyino tělo v nemocnici z ničeho nic vykazuje enormní známky emoční aktivity? Odpovědi leží hluboko v šílené mysli plné nenávisti... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ach Cthulhu, proč já pořád naivně doufám, že signore Fulci natočil alespoň jeden jediný film, který by nebyl připitomělý, hráli by tam aspoň trochu slušní herci a neměl dementní triky typu červené oči? Sám nápad na poníženou, umírající a mstivou dívku není sice nikterak originální, leč coby horrorové téma by to mohlo docela vděčné...to by to ovšem musel dostat do rukou někdo jiný. Od poloviny na mě šla dřímota, je to nenapínavé, neděsivé, netěsné, nepevné a bohužel to není ani zábavně nechutné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér na začiatku snímku nič nenaťahuje, predvedie nám zápletku v rozmedzí pár minút a môžme ísť na to. Alebo aj nie. Fulci je tu veľmi zdržanlivý, to čo na ňom mám tak rád ( gore a hutná atmosféra ) tu takmer absentuje. Namiesto toho sa tu dočkáme nudy za pol vagóna a ani žiadna zapamätania hodná scéna široko ďaleko nehrozí. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Na Fulciho prekvapivo koherentný príbeh je bohužiaľ až príliš jednoduchý a ide po priamej línii bez prekvapení. Veľmi štandardný taliansky horor, ktorý dávkuje dobové žánrové atribúty bez akejkoľvek invencie. Fanúšikov to nijako neurazí, ale ani nenadchne. Ostatným Aenigma nemá čo ponúknuť. PS: Sabrinu Siani som si ani nevšimol. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Fulci nám už ve svých filmech předvedl mnohé. Od zombies a kanibalů, přes duchy ze záhrobí a masové vrahy až po nechutné gore scény a ,,vkusnou‘‘ erotiku. Jak ale léta starému pánovy přibývala, jeho dílům začalo mnohé z těchto věcí scházet a kvalitou se řadila mezi průměrná a místy i podprůměrná díla. Aenigma přece jenom patří ještě do té skupiny lepších filmů. Některým scénám nemám co bych mohl vyčíst, hlavně té s hlemýždi. Chudák holka místo, aby je ze sebe setřásla se nechala pomalu ocucávat a nakonec i udusit. No i když je pravda, že takový šnek na bradavce může být zajímavým zážitkem. Nechci ale hodnotit, protože bych to nerad zkoušel. Co se týká padajícího parapetu musím říct, že to bylo dobré zakončení nudné scény předtím, kdy jedna z dívek utíkala od pokoje k pokoji a nalézala….No nebudu prozrazovat, ale toto mi přišlo dost odfláknuté a jako by se scénáristům už nechtělo nic vymýšlet a chtěli to mít rychle za sebou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// PLUS: tvůrcům se podařilo vytvořit celkem ucházející atmosféru, námět vypadal slibně MÍNUS: jeho zpracování je však slabé a poměrně nudné, často taky nechutné, herecké výkony jsou špatné, řekl bych, že dost věcí tu nedává moc smysl, ale říkejme tomu klidně nadpřirozeno/// Shrnutí: čekal jsem daleko víc. Pěkná obálka, zajímavý námět. Působí to ovšem hodně zastarale, lacině a divně./// Celkem 27%/// ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama