Reklama

Reklama

Aenigma

  • Itálie Aenigma (více)
Trailer

Dívčí internát je plný mladých krásných studentek... které musí zemřít. Po nešťastné nehodě, kvůli které se ocitla v kómatu mladá a naivní Kathy, se Bostonská dívčí škola stává dějištěm řady podivných událostí. Nevysvětlitelná úmrtí personálu školy i jejích studentek jsou zprvu brány jako pouhé náhody. Ale již zanedlouho si doktor Anderson uvědomuje, že vraždy souvisí s novou studentkou, která právě nastoupila. Jakou roli však v celém příběhu hraje šílená uklízečka Marry, po nocích se plížící chodbami? A proč Kathyino tělo v nemocnici z ničeho nic vykazuje enormní známky emoční aktivity? Odpovědi leží hluboko v šílené mysli plné nenávisti... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Studentku hrůzou mrazí, šneci se po kozách plazí." Hodnoceno z kulinářského hlediska filmového gurmána - medúza je výživnější (a sakra sugestivnější) pokrm, šneci jsou větší laskomina a navíc se umí i perverzně plazit. Hodnoceno z pracovně právního hlediska - talentovaný spisovatel nad retardovanou uklízečkou vyhrává na IQ body, což není divu, když té paní s dcerou na ARO a nervama v kýblu sekundují patolog, určující příčinu smrti pomocí stetoskopu (!) a rádoby vilný neurolog bez charisma. Sportovní výkon oddílu Fulci uspokojivý, ale v disciplíně revenge telepathy propadák, konkurentce Carrie White to nesahalo ani po šňůrku od tampónu. Odborný závěr lékařské komise: Víc se osvědčil starší model encefalografu z roku 1978, na jehož zběsilou křivku jsem kdysi valil oči, zpocený hrůzou. Otvírám chorobopis Aenigma, pouhé tři kmity zapisuji. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Právě dopadla poslední kapka do poháru trpělivosti dívky Kathy, věčně odstrkované a posmívané, která se ocitá na prahu smrti. V tuto chvíli z její mysli vytryskne gejzír nahromaděné nenávisti ke všem kteří jí kdy ublížili. A prostřednictvím nové studentky Evy započne své kruté a smrtící dílo odplaty. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky režisér Lucio Fulci ma tento krát dosť sklamal. Príbeh mladej študentky Kathy, ktorá je v komatickom stave a mstí sa svojim spolužiačkam ma moc neoslovil. Veď už len ten námet je poriadne pritiahnutý za vlasy. V súkromenej internátnej dievčenskej škole sa po Kathynom úraze začnú diať podivné veci. Začnú umierať ľudia, ktorí ju ponižovali a boli príčinou jej ťažkého úrazu. Je to nuda. V celom filme zomrelo iba päť ľudí. Boli to síce nápadité spôsoby (odraz v zrkadle, slimáci, oživlá socha, pád z okna, rolovacia okenica ako gylotína), ale bolo toho málo. Od Fulciho som čakal väčšiu porciu brutality. ** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// PLUS: tvůrcům se podařilo vytvořit celkem ucházející atmosféru, námět vypadal slibně MÍNUS: jeho zpracování je však slabé a poměrně nudné, často taky nechutné, herecké výkony jsou špatné, řekl bych, že dost věcí tu nedává moc smysl, ale říkejme tomu klidně nadpřirozeno/// Shrnutí: čekal jsem daleko víc. Pěkná obálka, zajímavý námět. Působí to ovšem hodně zastarale, lacině a divně./// Celkem 27%/// ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér na začiatku snímku nič nenaťahuje, predvedie nám zápletku v rozmedzí pár minút a môžme ísť na to. Alebo aj nie. Fulci je tu veľmi zdržanlivý, to čo na ňom mám tak rád ( gore a hutná atmosféra ) tu takmer absentuje. Namiesto toho sa tu dočkáme nudy za pol vagóna a ani žiadna zapamätania hodná scéna široko ďaleko nehrozí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno