Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Historická kriminálka. Istým spôsobom mi to vzdialene pripomína Sherlocka. Titulkami, uličkami Londýna, istým nádychom moderna, ahistorickou hudbou. Nemáme tu digitálne fotografie, ktoré môžeme x krát priblížiť a vieme, kto je vrah ale nejakú tú ich verziu konca 19. st. Historické referencie na známe postavy - Muybridge, Bernhardt, J.S. Mill etc. Využívanie moderných prístrojov a poznatkov vedy, ktoré sú príjemne menej dokonalé ako tie, ktorými nás presycujú seriály zo súčasnej doby. A tak sa musíme spoľahnúť aj na schopnosť detective Inspector-a improvizovane vytvoriť bombu z pár chemikálií, ktoré nájde. (Moje nevedomé ja priviedlo späť predstavu MacGyvera, na kt. som vyrástla :) ) a na skúsenosti a vedomosti. K zaujímavosti pre mňa tiež prispievajú nevyjasnené príbehy detektíva a jeho manželky a dcéry a doktora, exvojaka. Len čo potom, keď ich odhalia? A samozrejme ich hlavné tri charaktery. Juj páči sa mi každý z nich svojim spôsobom! __ Chválim krásne lokácie a production design!!!! Bohatý v množstve i v ľuďoch. A tí extras. Krásne zvláštny!__ Jediné čo mi fakt že prekáža je nechutná mäsiarina. Veď nepotrebujeme vidieť, ako vyberajú črevá! V tom sa vyžívajú! Mohli si to ušetriť...__ Nie som špecialista na krimi žáner. Ako spestrenie je to fajn. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Trochu americký "Sherlock (2009)", trochu britský "Whitechapel (2008)". Předpokládáte-li však, že musí kombinací těchto dvou skvělých (filmových / seriálových) počinů vzniknout něco mimořádného, budete nejspíš zklamáni. "Ripper Street" není špatný seriál - dobový nádech mu sluší, ústřední trio je solidní, příběhy nenudí. Nic z toho však nedokáže zaujmout tak, jak by mohlo, a to se zkrátka přehlédnout nedá... 1. série: 60%. 2. série: X%. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Co tahle skoro dokonalá atmosférická mňamka nutně potřebuje, je absence hudby. Díky tomu by možná několik hutných scén získalo úplně jiný nádech - spousta producentů a tvůrců si bohužel orchestrální audio složku představuje jako neoddělitenou součást veškerých krimi seriálů. Ale! Vzpomeňme třeba na úžasné The Wire, i když z úplně jiného kraje a časového období..! Překvapující je, že se za všech osm částí dočkáme zmínek o Jacku the Ripperovi jen velmi sporadicky, ale nerad bych předbíhal. Vzorová epizoda nicméně hovoří jasnou řečí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

I přes možná příliš rychlý začátek, kdy je divák rovnou hozen do víru událostí, je pilotní díl Ripper Street velice podařenou záležitostí. Atmosféra parádní a ústřední herecké trio patřičně charismatické, aby vás hned od prvního dílu mělo zaháčkované. Pilot - 90% Na téhle stylové krimi jsem se stala závislou velmi rychle a už se těším na další sérii. 1. série - 90% Druhá řada i přes pár maličko slabších dílů opět nabídla propracovaný příběh a ještě více nutila k zamyšlení nad onou tenkou hranicí mezi dobrem a zlem. Kam až může dobrý člověk bojující proti nespravedlnosti a násilí zajít, aniž by se dostal na stejnou úroveň jako ti, kterým se snaží postavit, zatímco obětuje tomuto boji s větrnými mlýny prakticky vše. V tomto ohledu je finále druhé série neuvěřitelně intenzivní. Obrovská škoda, že BBC kvůli menší sledovanosti seriál ruší, ale pořád je tu ještě naděje, že třetí série nakonec bude realizována jinou společností. Nezbývá než doufat. (Nakonec vše dobře dopadlo, Amazon seriál koupil.) 2. série - 90% Třetí řada měla náběh na nejlepší sezónu vůbec, ale pak se bohužel děj kvůli návratu k jisté starší zápletce poněkud rozmělnil, aby ovšem v závěru zase nabral grády a vše do sebe krásně zapadlo. 3. série - 90 % --- Nejoblíbenější postava: Edmund Reid (Matthew Macfadyen) ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V 6. časti s názvom “Tournament of shadows“ vytiahne Drake (Jerome Flynn) putá, ktoré sa vo viktoriánskom období ešte nevyrábali. (Carol Pifková)
  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama