Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (152)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznám Fulciho ani jeho tvorbu. Tohle dývko jsem kdysi dostal tuším jako bonus k časopisu Filmag. A jelikož se občas na nějakej ten filmeček o nemrtvácích rád kouknu, udělal jsem tak i nyní... A mám opravdu problém s hodnocením. Jistě, jde to hodit do odpadu bez mrknutí oka, protože to je opravdu špatné. Ale na stranu druhou si vážím těch co vyšlapávali tehdá cestu pro současné filmy a seroše typu Walking Death ... Je to jako s čímkoliv jiným. Jakkoliv se nám mohou první auta zdát primitivní, pořád to byla ona díky kterým dnes jezdíme v neskutečných pekáčích. Zajímal by mne pohled na film optikou tehdejší doby, zda to na začátku osmdesátek bylo šokující či nikoliv. Dnes lecos působí úsměvně, hlavně ta latexová stvoření. Ale třeba boj se žralokem by v leckerém filmu obstál i dnes. Tohle je prostě praděda zombie žánru a je tak třeba na něj spolu s Romerovou předlohou také tak nahlížet, byť je zpracování značně poplatné své době. Dávám dva španělské náhrobky. * * ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Italská odpověď na Romerovy zombie filmy, kde sociální komentář nahrazují kreativní gore efekty. Souboj zombíka se žralokem pod vodou je nezapomenutelný. První podmořská scéna se zombíky se sice objevila už v The Zombies of Mora-Tau, ale tady jde o úžasně absurdní chvilkový crossover zombie filmů s Čelistmi. Něco takového opravdu nikde jinde neuvidíte. Do paměti se vám nejspíš otiskne i známý detailní záběr oka propíchnutého třískou, vyvolávající vzpomínku na Buñuelova Andaluského psa. Zbytek filmu už bohužel tak pozoruhodný není. Zombíci pořádně vylezou až někdy ke konci, a do té doby se žádná velká zábava nekoná. Ale pro fanoušky subžánru povinnost. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko: Karibik, voodoo, posadnutý vedec, ruky vychádzajúce zo zeme, zombies vychádzajúci zo zeme, červy, žranie vnútorností... Fulci si u mňa vyžehlil hrozné The Beyond. Prekvapivo mu tu celkom dobre ide budovať i keď skromný, ale predsa stále príbeh. Ultimatívny (a asi najlepší nekomediálny) zombie horor. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to sice velmi jednoduche a ploche, zato vsak gradacia a napetie je vyborne. Jemna melodicka hudba vytvara tazko definovatelnu atmosferu - sice nevylaka, avsak brutalnym scenam dodava priam hypnotizujuci ucinok. Samotnou kategoriou je ona slavna podmorska scena - ta je skutocne uzasna, jeden z mojich najzvlastnejsich a najposobivejsich filmovych zazitkov. A velmi ma potesil paradny, zanrovo bezchybny zaver. Medzi zombie hororami jednoznacne jeden z tych najlepsich. (8.5/10) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty kokot!!!!! Druhý nejlepší zombie film, co jsem kdy viděl a třetí nejlepší od mistra Fulciho. Tohle jsou zombíci, jak je mám rád, tady navíc s dost povedenýma maskama. Exotické prostředí, dobrá kamera a několik opravdu parádních scén - podmořský souboj zombíka se žralokem, vrážení dřevěné třísky do oka (ta je opravdu vymazlená) a nebo vylézání zombíků z hrobů. Prostě paráda. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama