Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Když hororovému fanouškovi nadhodíte slova jako tříska nebo žralok, téměř jistě bude doma. Fulciho největší trhák v kariéře odstartoval pravou zombie-mánii, kdy nejen ve slunné Itálii, ale po celém světě začaly vznikat levné horory s touto tematikou. Málo z nich byly ale takhle zatuchle béčkové a zábavné, přestože o vtip tu stěží zavadíte. Herci jsou tu prkenatí, s velkou oblibou se dobrovolně nechávají sežrat, ale na to divák hází bobek. Díky Frizziho jednotvárné syntetizátorové hudbě tvoří slušnou atmosféru, hýří zajímavými nápady, a hlavně ty mňamózní gore efekty s maskami. Ohnilé zombies, ve vysokém stupni rozkladu a s červy v očních důlkách, zkrátka neměly v té době žádnou konkurenci. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat košer zombie horor, zapomeňte na moderní zombíky, co zdrhaj jak Usian Bolt s koudelí za prdelí, navíc žádní nakažení, ale krásně červíkama prolezlý mrtvolky, co vstávají z hrobů, plouží se jak já po probuzení a maj zatraceně velkou chuť na vaše maso. Zkrátka horor, co ctí všechny atributy zombie zákonů. A tak to má být, spokojenost veliká, na rok '79 neuvěřitelný masky, klobouček. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to sice velmi jednoduche a ploche, zato vsak gradacia a napetie je vyborne. Jemna melodicka hudba vytvara tazko definovatelnu atmosferu - sice nevylaka, avsak brutalnym scenam dodava priam hypnotizujuci ucinok. Samotnou kategoriou je ona slavna podmorska scena - ta je skutocne uzasna, jeden z mojich najzvlastnejsich a najposobivejsich filmovych zazitkov. A velmi ma potesil paradny, zanrovo bezchybny zaver. Medzi zombie hororami jednoznacne jeden z tych najlepsich. (8.5/10) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Fulciho celkem vydařená řezničina plná zombíků. Zpočátku se film rozjíždí pomalu, ale jakmile čtveřice hrdinů dorazí na hledaný ostrov Matool, začíná boj o život s hromadou oživlých mrtvol. Kamera si libuje v detailních záběrech kousnutí či ustřelených hlav. Hlavní hrdinové nemají proti přesile šanci a jedna z mých favoritek Olga Karlatos, v roli manželky lékaře Paoly, se stane doslova "švédským stolem" zombíků. S ohledem na dobu natáčení, to určitě patří k těm lepším hororům. Italská klasika určitě nezklame a závěr filmu je to správné co k hororu patří. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tímhletím filmem si mě Fulci konečně získal. Zombíci vypadají úžasně, příběh je na Itálii sedmdesátých let ucházející. Jediné, co mě trochu vadilo, byla hudba a především pak skutečnost, že v Zombi 2 hrdinové v krajních situacích neutíkají, ba naopak, když stanou tváří v tvář zombíkovi, nastaví mu co možná největší část holé kůže, aby se mohla příšera pohodlně zakousnout. Pro mě je ale tento film opravdu příjemným překvapením a jedním z nejlepších snímků italské hororové školy. A je pravda, že s Romerem se to srovnat nedá. Ten si točil svoje sociální satiry, Fulci natočil horor. Díky mu. Horror movie of the year ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)

Reklama

Reklama