Reklama

Reklama

Dark Was the Night

Trailer 1

VOD (1)

Záhadná síla ukrytá v lesích za malým izolovaným městečkem Maiden Woods vzbuzuje strach v jeho obyvatelích, zatímco se šerif Paul Shields (Kevin Durand) snaží ochránit své milované a zároveň porazit démony ze své minulosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zlomek sekundy, Predátor, Čelisti, Vetřelec...neoriginální snímek o něčem, co nejprve děsí, pak loví domácí zvířata (jelikož divoká prchla) a nakonec se pustí do lidí. Mně by nevadil profláknutý námět, s tím jsem počítal. Vadilo mi přílišné množství sentimentálních scén, jistá utahanost a minimum napětí, které se stupňuje až v samotném závěru. Základní klišé - rozbitá rodina, navíc s traumatem, se dá dohromady až v důsledku ohrožení (jako ve Válce světů a další spoustě fantastických a katastrofických filmů). Sázka na náhody (nejhorší je, když Něco zabíjí bez slitování, leč šerif je zpočátku několikrát - zcela nepochopitelně - ušetřen), k tomu bouře a chytré Něco vyhazuje pojistky. Dal bych dvě * , ale konec mě potěšil, ten si zaslouží jednu navíc. Nepohledné herce mírně vyvážily pohlednější herečky, ale celkově jsem žádné velké sympatie k hereckému ansáblu neměl. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný malý horor, ktorý mi pocitovo pripomenul opatrnejšie monster kúsky ako Fessendenove "Wendigo" (lepšie) či Bousmanove "The Barrens" (slabšie). A tak ako ma dokáže zabaviť vydarená, intenzívna monster vyvražďovačka, tak si viem užiť aj takýto pomalší, atmosférický prístup k žánru, pokiaľ to v ňom teda funguje. A tu to fungovalo; fajn postavy, hustnúca atmosféra, obstojné mystérium a vygradované finále, v ktorom našťastie nesklamalo ani finálne odhalenie monštra. Síce to kľudne mohlo byť o 15-20 min. kratšie a filmu by to nijako neublížilo, ale aj tak dobre. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sluchátka + tma mi vykouzlili vskutku solidní atmosférický zážitek. Obstojný vizuál, slušný Kevin Durand, dusná atmosféra i prostředí. Co mě překvapilo, že se nakonec nejedná o vlkodlačí, nýbrž monster horor s hezky vypadající potvorou v závěru ( Po čas filmu je ukazována pouze v náznacích). Film je sice doprovázen pomalejším až depresivním tempem, což já obvykle nesnesu, zde jsem o nudu překvapivě nezavadil.. Finále v kostele rve divákovi adrenalin z těla. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takmer 70 %. Scenár nás prvú hodinu napína, kladie otázky a ponúka náznaky zlovestných odpovedí. Mestečko v zovretí ponurých zimných hôr a so starými indiánskymi poverami, je ideálne prostredie pre takýto typ hororu. Super je i dvojmetrový, rešpekt budiaci „tichý Kanaďan“ Kevin Durand. Bohužiaľ, ku koncu to začne skĺzavať k hororovým klišé. Nepoteší ani vzhľad pôvodcu záhadných stôp z úvodu snímky. A koniec mi, vzhľadom na sympatické postavy, pripadal neférový a zbytočne krutý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně dobrá, slušné napětí a výborný Kevin Durand, jemuž se s přehledem dala věřit i ta linka otce, kterého stíhá pocit viny za smrt potomka. Oceňuji i fakt, že to rodinné drama se sem hodilo a nepůsobilo jako uměle naroubované, takže obvyklý scénář "v tom lese něco je" příjemně osvěžovalo. Přesto mi chybělo trochu větší tempo a ztvárnění monstra bylo až příliš béčkové, což se sem z mého pohledu nehodilo. Heller tu svůj talent určitě potvrdil a ukázal, že Eneter Nowhere nebylo náhodou. Ale čekal jsem něco víc. Tak snad příště. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film je založen na reálné báji o tajemné bytosti windigo, která je v severoamerických indiánských kmenech tradována ještě z předkolumbovskych dob. Tato bytost se měla vyskytovat na pomezí dnešní Kanady a USA a naposledy ji byla připisovana úmrtí na začátku 20. století. Podoba windiga se liší dle toho kterého kmene, avšak spojuje vždy zásadní věc a tou je vysoká postava cca 3-4 metry s třiprstými pařáty na nohách a drápy na horních pažích, mrtvolným dechem a nadlidskou silou. V některých bájích má mít i rohy a popelavou kůži a hluboko posazené žhnoucí oči. (SsgtJira)
  • Scenár filmu bol zaradený do zoznamu Hollywood Blacklist 2009 (ročný prehľad 100 najlepších nezrealizovaných scenárov). Film je voľne založený na skutočných udalostiach, ktoré sa odohrali v anglickom Topshame v roku 1855 a ktoré sú známe ako "Diablova stopa". Mestečko sa ráno prebudilo a na cestách našlo čerstvo napadnutý sneh a na ňom otlačky divných veľkých rozrezaných kopýt, ktoré sa tiahli až do ďaleka. (Scraffy)

Reklama

Reklama