Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On - sirota, ktorú vychovala ulica, napriek nepriaznivým výhľadom jeho postavenia, mal sen stať sa pilotom a ten sa mu aj splnil. Teraz je jedným z najlepších. Ona - dievča zo šľachtickej rodiny, ktorej svadba s korunným princom musela byť kvôli vojne odložená, teraz jej znepriatelená krajina usiluje o život. I keď je medzi nimi priepastný rozdiel v spoločenskom rebríčku, aj tak sa ich cesty stretávajú. Charles dostal totiž prísne tajnú úlohu, prepraviť Fanu k jej budúcemu manželovi, princovi Carlovi. Najväčší problém sa zdá byť vzdialenosť. Jedná sa o trasu dlhú asi 12.000km a vedie cez nepriateľské územie.. (Trip)

(více)

Recenze (11)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Rádi byste v noci usli s dobrou, klidnou náladou. Zapnete si tedy tento filmek, dáte si popcorn a během 100 minut budete vtáhnuti do děje, budete si libovat nad hudbou, nad grafickým zpracováním, nad postavami... A pak to skončí. A vy si řeknete - wow. Hezké. Ale jo. Bylo to hezké, ale asi se na to nebudu už nikdy koukat. Chcete to ohodnotit a zjistíte, že to na čsfd ještě není. Nevadí. Počkám pár týdnů. O 4 roky později si na tento film vzpomenete, začnete psát komentář a přitom se vám vybaví, jak příjemně se na to koukalo, scéna na ostrově, scéna s "dog's fight", scéna závěrečná... Vzpomenete a řeknete si, tohle bych chtěl vidět ještě jednou. S někým. V klidu. S někým, s kým pak v té posteli usnete a budete klidně spát. Je to nádherné dílko, které by mělo dostat hodnocení 3*, ale protože si na něj i po těch letech v dobrém vzpomínám a vím, že se mi až-moc líbilo i při shlédnutí před mnoha roky, dávám více... Za krásný příběh i zpracování: 80% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je v podstatě pohádka o tom, kterak si pouhý plebejský a křížený pilot s ctnostnou a urozenou následnicí trůnu porozumí, což samozřejmě není koncept nijak špatný, obzvlášť když se jako koření přidá pár leteckých soubojů, jenže to by nesměli být neskutečně hloupě a de facto nudně natočené, jakýkoliv díl "leteckých stíhačů v boji" je v tomhle ohledu asi o čtrnáct koňských délek zajímavějších, tady není napětí, taktika, ani nenadálý útok vesmírných chapadel z nebes, což by zcela jistě celej film osvěžilo, už jenom proto, že veškeré dialogy a interakce na trase pilot - princezna jsou neskutečně unylé, nezajímavé, frázovité a postrádající jakoukoliv zábavnost/dramatičnost. Urputně průměrné a zapomenutelné. Kéž by tam byla ta chapadla. ()

Reklama

Palisander 

všechny recenze uživatele

Pekný a uveriteľný (s výnimkou leteckých výkonov ;-)) príbeh ktorý nevyhnutne speje ku zlému koncu. A viac nemôžem povedať, lebo by som niečo vykecal a to by už nebolo ono. Snáď len toľko, že to je dosť vážny film, ale napriek tomu aj pobaví. Nič sa nedá robiť, idem kdesi pozrieť o čom je ten súvisiaci seriál. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Určitým smyslem mi to připomnělo Macross Zero, ale přesto je to v určité podstatě originální. Sice by bylo hezké mít určité pokračování z tohoto světa (konkrétně s těmito postavami), ale to už by bylo riziko, že člověk z toho nebude mít takový dojem a ztratí se onen mysteriózní konec, kdy zakončení nechává na divákovi. Sice existuje ještě seriál, kde ona Fana Levamme vystupuje zatím nepřímo, ale je zaměřen na úplně jinou část toho světa a postavy. Každopádně napětí (jak příběhové, tak i letecké kousky), romantika a dobrodružství je tu nádherně vyvážené. Animace je výborná a hudební stránka je také celkem znatelná. Přesto vše to nepřináší úplné uspokojení, abych to hodnotil pěti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Finišující tanec pilota v oblacích a závoj zlatých třpytek, které obklopí princeznu jako něžný vodopád, je nádherně hořkobolná scéna. Protože je to poprvé. A protože je to vůbec naposledy. Nemá to logiku, ale má to krásu. A krása přece nemusí být logická. ____ To před tím je velmi slušný standard. Podvraťák a ušlechtilá rasa se nečekaně na chvíli sejdou, vznikne porozumění a kýčem příliš neurážející situace sblížení. Protože ona se umí chovat, a protože on si je vědom svých povinností. Banální rozhovory - ale vedeme vůbec nějaké jiné? - a až podezřele časté padání do moře. SHRNUTÍ: Na mořské dno vám spadlo mnohem víc než jen nějaké poděděné šperky. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama