Reklama

Reklama

Kara

Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Francie, 2012, 7 min

Režie:

David Cage

Scénář:

David Cage

Hrají:

Valorie Curry

Obsahy(1)

Robot Kara stojí na výrobní lince a čeká, až ji přístroje dokončí. Postupně podrobuje své pohybové a intelektuální schopnosti kontrole, aby mohla být poslána do prodeje. Vše probíhá podle plánu, až do chvíle, kdy Kara zjistí, že doopravdy není naživu, a zpanikaří. Kontrolor ji okamžitě označí za vadný kus a stroje ji začnou rozebírat. Roboti přece nesmějí mít emoce. Kara se ale smrti velmi bojí. (Estrellita)

(více)

Recenze (39)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Robot s emóciami? To trocha prehnali, neviem, ja z toho až takú radosť nemám. Áno, žiť chce každý, kto to ešte neokúsil poriadne, no žeby ma toto nejak dostalo? Ani nie, mimochodom, nie je toto náhodou citové vydieranie? Ja si myslím, že totálne, akurát asi aj trocha akceptovateľné. Celkom sa to dá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo. Vizuálně absolutní skvost o robotovi na výrobní lince, který čeká na kontrolu, ovšem když Kara zjistí, že není naživu zpanikaří a kontroler jí označí za vadný kus. Je Kara naživu? Výborný nápad. 8/10. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Roboti nesmí mít emoce ... ale tohle byl tak silný příběh, úplně se mi chtělo brečet jak ji začali rozebírat a ona prosila o život ... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I chladný technický kontrolor může mít srdce, což se projeví, pokud uvidí plakat krásnou ženu, byť je ta žena robot s příšerným účesem. Ale ty oči, ty oči. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Technicky senzační, po stránce obsahu nijak objevné. Věnování odkazu Isaaca Asimova mi tam ale chybělo nejvíc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo nemá načteno desítky sci-fi povídek, to musí hlavně ke konci být značně působivé... Asimov by měl radost. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Opět děkuji webu videa český za pěkný krátký film. Jsou několikahodinové filmy o ničem a s žádným vzkazem či poslaním a tento krátký film je strčí do kapsy, jako některým filmům konkuruje i po vizualní stránce. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku silný zážitek, dokáže to vyvolat určité emoce, ale celkově vzato mě to zas tak nedostalo, čekal jsem, že to bude pestřejší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já bych si takovýho robota koupil :D Animace v obličejový části je téměř dokonalá. To ostatní je trochu slabší, ale je tady dobře vidět, jak technika jde rychle dopředu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný, emotívny zážitok a po technickej stránke dokonalé. Námet, kde roboti získajú svoju vlastnú myseľ a pocity je vždy veľmi zaujímavý... 85/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé. Rozhodně je to inspirující dílko, které vnukne celou řadu podnětných myšlenek k přemýšlení. Už jen představa, že by kdokoli z reálných lidí měl mít s podobným androidem sex, mi přijde nekonečně děsivá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Roboti nesmí mít emoce jinak se vymknou kontrole ..kdo četl Asimova ví a jeden uživatel to tu i připomíná...Ano, Adam a Eva se taky kdysi vymkli kontrole, jen teď nevím, jestli je to dobře či ne. Technický kontrolor z tohohle snímku byl ale naštěstí pro nezdárnou robotku jen člověk a tak se nechal obměkčit..my takové štěstí neměli. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro lidi odkojené sci-fi (a teď myslím tou ze 60. - 80. let) je téma obehrané, ale animace je úžasná, to jo. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti chybí snad jen ten dokonalejší vizuál, ale v rámci technologického dema asi dostačující. Autor možná neměl v rámci kraťasu finanční prostředky v řádu několika tisíc dolarů na prvotřídní 3Déčko. Jinak velmi povedené scífko, i když ne nic, cobychom už neviděli. ()

Reklama

Reklama