Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozjuchanější verze Křestu svatého Vladimíra, u níž si člověk mnohokrát řekne, že už té naivity a didaktičnosti má tak akorát dost, ale film ho vzápětí zas strhne zpátky. Zatímco většina jeho kolegů se dnes snaží pro indický film najít novou tvář, Hirani se pevně drží dobře zaběhnutých bollywoodských schémat. A pokud jste schopni jeho filmy vnímat v patřičném kulturním kontextu, nejde popřít, že to dělá dobře. 7/10 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se mega těšil, protože patří Aamir Khan mezi mé nejoblíbenější herce vůbec a ve všech těch možných žebříčcích Bollywoodských fláků to bývá často nejvýše. A už to bylo asi moc, mimozemšťani, náboženství, tanec, romantika. Fest mi to nesedlo, škoda. Jak se Bratr Bajrangi snažil o náboženskou smířlivost, tohle do víry šilo až nepříjemně moc a to jsem kovaný ateista. 5/10 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Tancujúce autá", význam žltej prilby alebo testovanie funkčnosti boha, to sú nápady, ktoré si naozaj vyžadujú dívať sa na svet s určitým odstupom. Kto to všetko vymyslel, tomu patrí minimálne poklona, či iný východný výraz úcty. Jediné, čo mi tu vadilo, bola romantická línia okolo Sarfraza. Inak najlepší indický film, z tých piatich čistokrvných, ktoré som zatiaľ videl. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Že mi zrovna Indové naservírují film, který si naprosto bez skrupulí dělá legraci z náboženství, to bych tedy vážně nečekal... A jak pěkně mi to zabalili- do nejčistší formy lásky. A bylo tady toho ještě mnohem, mnohem víc. Teď abych se ještě začal zajímat o Bollywood... Jak to mám stíhat?! Abych se moc netrápil, tak si vsugeruji myšlenku, že byl P.K. naprosto výjimečný. A to tedy vážně byl. Vším. Od A do Z./// Před sedmi lety- v roce 2017- mě to totálně dostalo. Napodruhé se sám sobě divím, ale hodnocení měnit nebudu. Nechám ho tady coby doklad osobnostní proměny- jsem teď evidentně někde jinde a možná i někdo jinej. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká osobnostná výpoveď o náboženstve ktorá je zaobalená do hávu sci-fi, ale pritom bez prehnaných akčných scén, alebo podobných hlúpostí. PK je kupodivu veľmi komorný, veľmi úsmevný a tiež podkladá zaujímavé otázky o viere, na ktoré síce neponúka odpoveď, ale verím, že prinúti niekoho rozmýšľať, alebo v tom lepšom prípade niekoho riadne naserie. Aamir Khan má čuch na dobré látky a znova dokazuje, že jeho malá svalnatá postava je veľmi spestrujúcim prvkom Bollywoodských filmov. Keby mal krajšiu partnerku ako bola Anushka bol by som vo vytržení. Po 3 idiotoch ďalší dôkaz režisérskej a scenáristickej vyzretosti Rajkumara Hiraniho, ktorého považujem za jedného z najsilnejších a najosobitejších tvorcov, ktorého témy - často zabŕdajúce do hlúposti systému - ukončuje veľmi pozitívne a optimisticky. Na konci bola aj slzička. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama