Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hirani Hirani, dostal si ma. Neuveriteľným príbehom a a scenáristicko režijným prejavom,. Vidno že je znalý miestnych pomerov . :) To, čco kedysi urobil spielberg a vytvoril E.T to Hirani urobil v Indii a stvoril (opilca) P.K. (pejoratívna skratka pre označenie opitého človeka). Tak takýto počin sa dá vytvoriť len v tak multisakrálnej a a polykultúrnej krajine ako je India. Vtip miestami až naivný sa snúbi s indickou múdrosťou a takéto spojenie nás sprevádza po celý film. Až po špeciálne indické romantické až sentimentálne vyvrcholenie ... predpokladám , že ženy sa slzám neubránia. A viete čo sú to "tancujúce auta " ??? hihi ... neviete ? tak si to kuknite. Brať si z nich oblečenie to napadne iba mimozemšťana ako je P.K. :) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Komedie o hledání toho pravého boha; boha, který zaručeně pomůže, když jste v nesnázích, se podobá evropským tumultům (samozřejmě ne tak demo(n)kratickým v 16. a dalších stoletích v Evropě. Všechno ale končí v holly/bolly-woodské taneční a pěvecké šou, která je tím nejlepším místem, kde boha hedat. A údajné náboženské předsudy? - ty už se dostaly daleko za zorné pole náboženství. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chytrý a vtipný scénář si střílí z náboženství, vlastně spíš pověrčivosti a chamtivosti, které náboženství často provázejí. Aamir Khan v roli mimozemšťana na můj vkus moc poulí oči a chová se jako autista, ale za ty plachťáky, na kterých by domů na vzdálenou hvězdu mohl doletět snad i bez vesmírné lodi, mu odpouštím. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Film trochu připomíná pohádku - Jak pejsek a kočička vařili dort. Jednotlivé ingredience jsou dobré a chutné, ale dohromady je to takový mišmaš, ze kterého mi na rozdíl od velkého zlého psa sice nebylo špatně, ale také se nejednalo o žádný gastronomický zážitek. Khan má buď dobré vizážisty, suprovou genetickou výbavu nebo bobule proti stárnutí (chci je taky). Hudba je chvílemi neuvěřitelná. Jeden z hudebních motivů byl jak vystřižený z nějakého obskurního televizního pořadu typu Kolotoč. Některé scény balancují na hranici nesnesitelné trapnosti, že kdyby se jednalo o evropský film, tak to okamžitě vypínám. U Indů to člověk toleruje. Část národa, která si dává do chrámů plyšové opice a slony (viděl jsem to na vlastní oči), má ke kýčovitosti jiný vztah než my:-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* a už tu mám další Bollywood, který rozhodně potěšil a můžu bez obav doporučovat zvídavým a nekonzervativním divákům. Po pomalu rozjíždějícím příběhu, který má občas blízko třeba ke grotesce, se dostává děj do varu a ve vyvrcholení se cupuje náboženství i národnostní či společenské rozbroje. Jinde než v Indii by nejspíš podobný film ani vzniknout nemohl. Rozhodně se někdy zopakování bránit nebudu a možná pak zvýším na plný počet. Rozhodně zajímavá raritka a současné vysoké hodnocení si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama