Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Smála jsem se i brečela. Což je super, čekám, že to bylo i od filmařů v plánu. Mám hrozně ráda Toni Collette, a ani tady mě nezklamala, hrála skvěle. A Imogen Poots? Ta byla naprosto dokonalá, naprosto k nepochopení, naprosto k zamilování. Jediná vada na kráse filmu, kterou jsem našla, a která je bohužel celkem velká a důležitá, je naprostá předvídatelnost. Překvapení se zde rozhodně nedočkáte. Ale je to fakt super pohodička film, se skvělými herci, vtipnými dialogy a příjemným příběhem. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma sebevraždy převtělené do hořkosladké britské komedie. Rozdělení příběhu na "čtyři retrospektivní části" bylo fajn, zvláště se mi líbila chemie mezi sebevražedným kvartetem;-) Snad z Aarona a Imogen neudělají trademarkovou filmovou dvojici, když už spolu hráli ve dvou filmech - ale spolu jim to klape dobře, takže si nestěžuji;-) ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Správný mix tragédie a komedie v britském hávu? Jednoznačně podle Nicka Hornbyho. Přiznám se, že tuto konkrétní předlohu jsem ještě nečetla, teprve to napravím, ale i tak jsem se po přečtení obsahu těšila, co mi bude předloženo, aniž by mě zajímalo herecké složení a další věci. Hned na začátku jsem musela akceptovat to, že humorné a vážné prvky se prolínají tak rychle, že ještě než jsem se dosmála, už to bylo vzhledem k situaci na plátně málem nevhodné. Obzvlášť první třetina snímku, kdy se na střeše jednoho domu setkají čtyři ztroskotanci, je hodně vydařená. Co se týče obsazení, Imogen Poots sice pod těmi nánosy líčidla málem nebyla vidět, ale odehrála skvěle, úchvatné tetování Aarona Paula odvádělo mou pozornost kdykoli se mihlo na plátně, Toni Collette byla jedním slovem báječná a Pierce... ale dejme tomu že jo :-). ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Svižně plynoucí snímek, který mi přišel originální mírně výstřední a zajímavý nejen svým námětem, ale i jeho zpracováním. Rozčlenění do podkapitol, dle hlavního vypravěče jen přidává na poutavosti už tak vydařeného příběhu. Filmařsky mi taky vše přišlo povedené a navíc hudba byla skvělá. Atmosféra se několikrát změní, ale i to celkem fungovalo i když někdy byla ta hranice mezi dramatem a komedií lehce vrtkavá a přiznávám, že místy mi přišlo že chybí jen trochu od toho aby se z toho všeho stala umělohmotná fraška. Vždycky se to ale nakonec nějak povedlo zachránit, alespoň tedy dle mého názoru. A v neposlední řadě- herci byli super. Docela jsem po shlédnutí dostala chuť si přečíst knižní předlohu, což se mi zas tak často nestává. Celkově je to takové lehčí drama, ale pořád spíš to drama, než komedie to je jisté.----"I don't mind the pain. It's the hope what kills me."---- ()

sochoking

všechny recenze uživatele

''Čtyři neznámí lidé se o silvestrovské noci potkají na střeše věžáku...'' aby si to hodili, a miesto toho , behom pár minút, sa z nich stanú najlepší, humorom, aký vo svete nemá páru ovpývajúcim, priatelia! Moja pamäť nepamätá, že by som niekedy opustil kino po pol hodine. Vždy som nejako pretrpel, ostal, i ked' udelil odpad, ale dopozeral do konca. Avšak toto sa nedalo! Nebudem teda hodnotiť. Mal som poslúchnuť svoj vnútorný hlas, ktorý mi hovoril : ''Nechod' na to, hrá tam Pierce Brosnan! ''... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama