Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me strašně potěšil. Ne že bych chtěla taky skočit, ale pro ty lidi v něm. Herecké výkony byly na pohodu nic kde by přehrávali ani žádný pocit trapnosti a to osobně Pierce nemám moc v oblibě. Rozhodně hvězdu za úžasnou Imogen a její nej příběh a za moji milovanou Toni, ta prostě nikdy nezklame + výborná skladba od The Irrepressibles In this shirt. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané. Pochváliť, dokonca vychváliť musím muziku, tá bola fantastická, celý soundtrack ... Brosnan jedna veľká katastrofa, Collette tieto role sedia, Poots trošku urobila rozruch a mala super štýl, Paul výborný hlas, ale nejako extra ma nepresvedčil. Verím tomu, že kniha mohla byť super, ale ako film to miestami bolo nezáživné. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jak je Dlouhá cesta dolů asi nejslabším Hornbyho románem, je i jeho filmová podoba nejslabším filmem natočeným podle Nickových knížek (vedou Všechny moje lásky těsně následovány Jak na věc). V obou případech se však pořád jedná o skvělá dílka, kvalitní, které, budete-li chtít, vás strhnou od začátku do konce. Mínusem tohoto snímku je pro mě absence humoru, resp, v porovnání s knížkou tu docela fest citelně chybí a jelikož je film o čtyřech sebevrazích a dalších neradostných věcech, je to věc poněkud zásadní (a překvapivá, když na scénáři spolupracoval i sám Maestro), naopak knížka dokázala tyto situace trefně odlehčit. Naopak kvituju trefný soundtrack (jako vždy u filmů britské produkce) a skvělou Toni Collette, která nechává zbytek osazenstva daleko za sebou. Jako další bych si prosil zfilmovat román Jak být dobrý, eventuálně Julie, demoverze, vďaka :-) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Správný mix tragédie a komedie v britském hávu? Jednoznačně podle Nicka Hornbyho. Přiznám se, že tuto konkrétní předlohu jsem ještě nečetla, teprve to napravím, ale i tak jsem se po přečtení obsahu těšila, co mi bude předloženo, aniž by mě zajímalo herecké složení a další věci. Hned na začátku jsem musela akceptovat to, že humorné a vážné prvky se prolínají tak rychle, že ještě než jsem se dosmála, už to bylo vzhledem k situaci na plátně málem nevhodné. Obzvlášť první třetina snímku, kdy se na střeše jednoho domu setkají čtyři ztroskotanci, je hodně vydařená. Co se týče obsazení, Imogen Poots sice pod těmi nánosy líčidla málem nebyla vidět, ale odehrála skvěle, úchvatné tetování Aarona Paula odvádělo mou pozornost kdykoli se mihlo na plátně, Toni Collette byla jedním slovem báječná a Pierce... ale dejme tomu že jo :-). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové to novodobé drama, které má celkem zajímavý námět a mlátí se mezi komedií a dramatem. Bohužel v tomhle případě se to místy trochu umlátilo, protože jsou zde hluchá místa a je zde závěr, který se mi k tomu prostě nehodí. Začátek dobrý, ale postupně ochabuje. Ještě že jsou zde tak zajímaví herci. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama