Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 2

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 zahynulo za záhadných okolností a dodnes nevysvetlených príčin v horách Uralu deväť skúsených ruských turistov. O päťdesat tri rokov neskôr sa päť amerických študentov z Oregonu vyberie do Ruska na miesto tejto tragédie, aby sa pokusili vypátrať dôvod úmrtia ruských turistov. Láka ich "Záhada Hory mŕtvych". Táto expedícia sa im však stane osudnou. I oni sami najdú v zasnežených uralských horách svoju smrť. Čakal som od tohto found footage horroru viacej. Som sklamný. Nevyužitý potenciál. ** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJDEME PRAVDU...“ /// Dobře, točím… - ne, nemíním tu zvracet nad ,,handycam“. Věděl jsem, že výprava po stopách záhady kolem skupiny Igora Daytlova bude ,,dokumentována“. A tak v klidu ,,držím“ při všech těch kecech, který jsou snad v každým takovýmhle kousku (to je Denise…; máš zbaleno?; … ta má kozy(fakt je má!)), ale nějak to začít musí. (Jen pro pořádek – v každým ne.) Záhada samotná je vcelku zajímavej materiál pro fantasii… (a pak zase ty kecy! Hádka o Yetiho, čurák ze dřeva - jako fór vole, vyřazenej…, vo čem taky chcete furt mluvit, že), takže čekám a čekám a konečně by se to mohlo hejbnout, když najdou ten volant vod žigulíka namontovanej na skále… Hejblo, bohužel výsledkem jsou čuráci v extrémních podmínkách, kteří by nepřežili ani návštěvu Disneylandu a příběhová fantasmagorie! A když si představím, jak tam prej furt někdo čeká na vysvobození… Harlin se dočista zbláznil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč nejen že jsem četl knihu ,,Of the Highest Rank of Complexity“, kterou v roce 1967 napsal Jurij Yarovoi, ale znám dokonce ,,The Price of State Secrets is Nine Lives“, kterou napsal Anatoly Guschin. 2.) Neustále přemejšlím, jak filmem pomoct zvýšit cestovní ruch. 3.) Thx za titule ,,retkvi“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka Amerických študentov prichádza do Ruska k hore Ural, aby prešetrili 50 rokov starú záhadu úmrtia 9-tich členov expedície okolo bádateľa Dyatlova. Podarí sa im dokončiť záverečnú školskú prácu, alebo ...?? A toto ako malo byť čo? Dosť dlhú dobu som nevzhliadol žiadny horor, nakoľko som si povedal, že by bolo lepšie, dať si na "pár dní pauzu". No a keď sa konečne človek odhodlá vrátiť k svojej "jedinej láske, nájde ju v posteli s iným". Preberte si túto vetu ako chcete, ale moje záverečné hodnotenie v percentách asi hovorí za všetko. Trištvrte filmu nudných, následný pokus o vzbudenie napätia, zabilo stupídne rozuzlenie. Fantázii sa síce medze nekladú, ale čo je moc, to je moc - 30%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin a jeho pohled na legendu o devíti mrtvých studentech v ruském Uralu. Z daného tématu by se dala vytěžit atmosferická podívaná, ale Harlin vyplýtval všechny své zkušenosti v 90. letech a to co předvádí zde hraničí z filmy Uwe Bolla. Neskutečně debilní slátanina, která nevyděsí, ani nezabaví. Na dané téma spíše doporučuji dokument "Ruský Yetti", který má více atmosféry než tahle konina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Devět zpackaných životů, desítky nevyřešených a nevysvětlených otázek. Dnešní doba často nehledá viníky mezi lidmi, ale zvlášť ve filmové branži za leccos můžou zombie, zlí mimozemšťané, v dětství týraní psychopati nebo Rusové. Nízkorozpočtový horor Záhada Hory mrtvých patří na videotrh. Přesto v tuzemských kinech „potěšil“ hrstku diváků, kteří zřejmě chtěli vědět, kam se posunul akční specialista Renny Harlin. Ten na to šel po dvou liniích. Nejprve slušně pobavit a následně znepokojit nejrůznějšími konspiračními teoriemi. Tyhle události se totiž skutečně staly – jenže koho to zajímá? Kochání zasněženou krajinou je poměrně fajn, objevování lidských jazyků, stop ve sněhu nebo tajných bunkrů vlastně taky, i když všechno mohlo být o polovinu kratší. Digitální lavina pak potěší asi nejvíc, protože úkryt v bývalém vojenském bunkru s opuštěnou tajnou laboratoří už je mišmašem mezi bránou času a zběsile poskakujícími zombíky. Ale to už prozrazuji moc. Formálně je to nuda, nic moc nevymyslí ani právě vyhořelý Fin Harlin. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podľa skutočných udalosti, ktoré sa stali v roku 1959 jednej lyžiarskej expedícii. Hora, kde sa daná tragédia odohrala, bola neskôr pomenovaná na Dyatlov Pass. (Slunkoo)
  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)
  • Stany byly rozříznuty zevnitř, přičemž většina zimní výbavy byla pořád vevnitř. (ARI50)

Reklama

Reklama