Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $20,777,061Tržby Celosvetovo $45,172,994▐ čistý otras, absolútne dezorientovaná "neúčelová" réžia, tak nezáživný bordel sa len tak nevidí, ja som bol z toho amatérizmu zúčastnených už po pól hodine maximálne otrávený, asi najhorší film roka 2016 /0%/ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Celkem důstojný sequel, u kterého jsem měl párkrát pocit, že dostanu infarkt (hodně slušnej sound mixing 👍 👍 👍), ale sledovat další nesympatický děcka, co si hrajou s hi-tech hračkama a dronama, ale mají problém postavit stan nebo přebrodit řeku, je místy trochu utrpení. Tímhle přírůstkem bych se s found footage formou rozloučil, děkuji! ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Napůl remake, napůl pokračování extrémně přeceňované vykrádačky Cannibal Holocaust... Sice akčnější a ke konci i mnohem atmosféričtější, než přeceňovaný první díl, ale na druhou stranu neskutečně debilnější... Od důvodu, proč se (zpočátku) čtveřice vydala do prokletého lesa, přes všechny nudné "lekačky", které se nefungovaly ani před 17-ti lety, až po kreténské chování všech zúčastněných... A i když mě forma FF neskutečně sere, budu hodný a za poslední 20-ti minutovku dva body dám... Ale stejně jako na předchozí dva díly, ani na tenhle se nejspíše už nikdy znova nepodívám... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil filmovou úroveň, tak tady film určitě neoslnil. Pokud bych ale hodnotil to jak moc jsem se cítil během filmu malý a že jsem se opravdu bál ...tady určitě snímek obstál. Jenže, ono jde taky hlavně i o tom prostředí. Kdo z nás by se v podobném lese uprostřed ničeho nebál, že? Oceňuji fakt, že tvůrci diváka zhruba od 40. minuty nenechají odpočinout a ládují do nás čím dál hustější atmošku. 55% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama