Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fakt miluju filmy, kde je houno co vidět, slabé světlo slabé baterky svítí na dva listy a jedno mraveniště, a kamera se klepe, jak by se ani dědečkovi neklepala, kdyby mu ji někdo dal do ruky, a že se mu třesou ruce hodně. Napětí mají vzbuzovat zvuky - no, v noci v lese měšťáci slyší ledacos - a sem tam nějaký kus dřeva (což je v lese fakt hodně divná věc), jinak je otázka, jestli se fakt něco děje, nebo lidem jen hrabe. Ale to se samozřejmě nedozvíme, neb žánr found footage se vědomě vzdává nadhledu a odstupu, který by divákovi mohl naservírovat i jiný pohled, než kdejaké first person youtube video o tom, jak třeba někdo jede na kole a přejede statečně lávku přes potok. Jako v Divoškách na Primě, nakolik jsou ta videa rodinné blbiny, je víc napětí, akce a dramatu, než v tomhle filmu. Po logice a nějakém smysluplném jednání postav tady ani nemá cenu cokoliv psát. Jedete do lesa, kde víte, že není signál ani GPS, ale máte sluchátka vybavená GPS signálem - k čemu? A pokud přes Google Maps v leteckých snímcích oblasti pro les nevidíte cestičku, určitě vám přímo na místě pomůže dron. V neznámém lese si nenecháváte značky pro cestu zpět. A když lesy propátrala policie a žádný dům nenašla, vám je jasné, že dům najdete. Hele a kde furt brali ty nabité baterie do všech těch svých zařízení? A to nemluvím o tom, že někdy museli mít někteří ti lidé kamery snad i na pr.deli, aby tam mohly být tyhle rádoby nalezené záběry. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a ani moc nedostal. Ale musím uznat že to není zas taková srajda jak jsem se bál. A návrat k ruční kameře(narozdíl od shitu Blair witch 2) je dobrý nápad. Co mě ale zklamalo to jak Wingard spoléhá na zvukové lekačky. Kde je doba Blair witch 1 kde se spoléhalo na tajemno. Tady to taky mohlo fungovat a dokonce to i chvíli funguje. Ale když po 10tém pokusu vás vystrašit pomocí zvuku, tak už toho začínám mít dost. Postavy jsou ploché ale vysvětlení proč jít do lesa, nebyl zas tak špatné. Některé postavy mám rád, některé nesnáším. Konec je dobře udělanej a jsem rád že neukázali čarodějnici tak moc. Lehký nadrůměr. Jinak Wingarda musím pochválit za dobrou kampaň. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Už je to jasný !! Jak se v nějakém názvu hororu objevuje slovo Bitch ééé teda Witch, tak je jasný, že to bude větší sajrajt než poševní sekret devadesátiletý stařeny trpící nadváhou s beďarama na kundě. Trojka je sice o kapku míň vypíčená než jednička, ale stále je to kolosální sračka. Nejvíc mě rozesmál negr se jménem Petr. Černej Petr si tedy logicky vytáhne černýho Petra a čeká ho mrda stromem do palice. Jop, tady už krom šutrů a větviček strašej i padající stromy. Hlavní hrdina příběhu je mladší brácha Vohrndíry z jedničky, kterej se rozhodnul, že Vohrndíru najde. Že budou jedna rodina bylo jasné - stejně jako jeho zmizelá ségra má za kámoše samý dementy, je to Ultrakokot a přejete mu smrt. Ale na jeho obranu smrt tady přejete úplně všem. Nejvíc Ashley. Takovou píču jsem neviděla minimálně od středy, kdy jsem byla na magistrátu. Většinu filmu máme tmu jako v prdeli, takže stejně jako v prdeli vidíme hovno, občas baterkou zasvítíme na stromečky, pak se vleze do chaloupky, ukáže se čarodějnice, což vysvětlí proč jí v jedničce neukázali (takhle děsivé pixely se jen tak nevidí) a zase všichni chcípnou. Suma sumárum jestli se chcete bát, jděte v jednu ráno do lesa a po hodině bloudění zahoďte baterku. Do rána budete zesraný 100x víc než při sledování téhle debility. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na ochranu před blairskou čarodějnicí si prý máte stoupnout do kouta a zavřít oči. Za sequel zbytečný jak blinkry na jejím koštěti by si měl jít Wingard do kouta kleknout.. Což o to, kužel světla z baterky mířící do nočního lesa či zchátralého domu umí být v očekávání věcí příštích hrůzyplný, ale pokud jsou to desítky minut stereotypu obalené hysterickým ječením, dojdete k závěru, že stejně atraktivní jsou i záběry z inspekční kamery v kanalizaci. Po sedmnácti letech a tuctech podobných filmů už toto prostě z principu nemůže fungovat. Do toho úplně připitomělé jump scares a krajně nesympatická mládež, co je vybavená vysílačkami s GPS, různými typy kamer, dronem a snad i mobilní aplikací The Nearest Baba Jaga a přitom ani neumí postavit stan či orientovat se v přírodě pomocí marylandských mravenišť. Vždyť jim přejete konec rychlejc, než se řekne: „Kdopak mi tu loupá metamfetamin?“.. Omlouvám se, ale příště se raději podívám na Tony Blair Witch, found footage o náročném soužití bývalého britského premiéra s jeho panovačnou manželkou.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama