Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne mi celá táto séria sedí. Aj keď trpí syndrómom ,,aj v najnebezpečnejších situáciách kamera po ruke,, predsa má niečo do seba. Bol by som nekorektný ak by som tvrdil, že táto štvrtá haluz nieje zatiaľ najslabšia. A to hlavne vďaka minimálnemu strašeniu a napätiu, pretože to ostatné je vlastne na jedno kopyto rovnaké ako predtým. Ak sa teda dočkáme ohlasovaného piateho pokračovania, malo by sa v ňom jednoznačne pritlačiť na pílu. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Dvojice Henry Joost a Ariel Schulman se bohužel s třetím PA úplně vyčerpali. Tady se jim toho nepovedlo tolik, až je s podivem, že studio film nepřetočilo a nedalo šanci někomu jinému. PA 4 nepřináší vůbec nic nového, v horrorových okamžicích vůbec nefunguje a na konci působí film tak slabě, až jsem si říkal, jestli náhodou nejsem na Scary Movie 5, než na dalším PA. Triky od ILM byly sice hezké, ale proč jen se musely ty scény začít dít přesně (!) v tom okamžiku, kdy na ně zamířila kamera, to je prostě nejhorší katastrofa, jaká se vůbec v subžánru found footage může stát. Po tomto díle jsem o další PA ztratil zájem, i když jak se znám, tak jí asi dám ještě jednu šanci... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže tu opět máme návrat do starých kolejí, ano strašení se koná, chování postav je ale pitomé a nevěrohodné. Proč vždycky rodiče kašlou na své děti, které jim tvrdí že něco není v pořádku? Nemůžu být s touhle krajně nevěrohodnou situací spokojen. Stejně jako s faktem, že kamery sice nahrávají jako o duši, ale nikdo se na jejich záznamy, s přibývajícím stoupajícím napětím, nekouká. Hodně začínám přemýšlet jestli další díl nevynechám. 3. díl nebyla přitom vůbec špatná podívaná. Bylo v něm strhující finále. Tady se sice finální rozuzlení koná, ale 5 minut považuji za docela výsměch. Navíc je 4. díl nesmyslně utahaný. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Oproti PA 3, je čtyřka pro mne určitě velkým zklamáním. Místy laciné lekačky, u kterých jste se pomalu ani nelekly. Přišlo mi to moc uhozené a bez žádné akce. Občas pobavily hlášky pubertálních herců a to je asi tak vše. Jak říkám, třetí díl zůstane pro mě číslo 1. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl jedničku, dvojku i trojku, tak čtyřka byla téměř povinností. Po roztahaném úvodu, kde jsme málem byli seznámeni i s prvním sexuálním zážitkem mladé blondýnky, se konečně začaly dít i ty tzv. paranormální jevy. Vše začalo klasicky pohybujícím se lustrem. Ale to předbíhám. Netradiční věci se začaly dít až ve chvíli, kdy se velmi zvláštním způsobem dostalo naší ústřední rodince do opatrování, démonem ovládané, dítě. Pak tedy ty lustry. Popravdě, už si ani moc nepamatuji, jak to šlo vše popořadě. Nicméně takovým důležitým faktorem byla supervychytávka na kinectu, o jejíž existenci jsem neměl nejmenšího tušení, která v kombinaci s kamerou přeplou na noční vidění, tedy dočasně pracující v infračerveném pásmu dokáže občas objevit nějakého toho ducha. Něco tak debilního snad zdravého člověka napadnout nemůže. Tak naše 15 letá hrdinka s jejím poloteplým přítelem nainstalují do domu jednu kameru a celou noc mají zaplé 3 notebooky, které zřejmě poháněné pouze baterií, neboť přívodní kabel mému zraku unikl, celou noc v HD rozlišení natáčejí. Blik, blik, blik. Kamery se neustále přepínají. Občas se pohne lustr, občas židle, občas se pootevřou dveře. Samotný závěr netrvá dlouho. Teta Katie se začne v domě zabydlovat a během několika minut odstraní všechny původní majitele. Právě samotné finále je naprosto nejdebilnější část filmu. Naštěstí hlavní hrdinka je docela pohledná a webcamera ji často zabírá, takže není velký problém prokoukat se až na konec. Nezdá se mi, že tento nápad je hodný realizace zatím 5 dílů. Myslím si, že nápady a veškeré kouzlo byly vyčerpány v prvním dílu. Nyní už se nevaří ani z té vody. Takový film si může doma natočit každý. 1*. Budu se těšit na pokračování a především na to, co NOVÉHO tvůrci vymyslí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Keď príde Ben (Matt Shively) za Alex (Kathryn Newton) a bavia sa o tom, že sa pôjdu von prejsť, má Alex vlasy v cope a sú strapaté. V ďalšej scéne, keď sú v domčeku na strome, ich už má upravené a cop je vyžehlený. (DJ Rocco iNc)
  • V traileru se objevily scény, které ve filmu nakonec nebyly. (maluti)
  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)

Reklama

Reklama