Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o skupine filmárov, ktorí sa rozhodnú prenocovať v psychiatrickej liečebni. Najprv si z toho robia srandu, hlavne keď tam príde to trápne médium, to sú samé srandičky, ale za pár chvíľ ide do tuhého a to sa už nik nesmeje. Nemám rad filmy točené jednou kamerou, ale tu mi to ani tak neprekážalo. Najprv film zahájil kľudnéjšie tempo, aby to potom rozbalil v plnej paráde. V niektorých scénach by sa mi ani strúhaní vlas nezmestil do riti, také to bolo strašidelné a temné. Grave Encounters je pre mňa veľkým prekvapením a zaradujem ho medzi najlepšie ghost horrory za posledné roky, ktoré som zatial videl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobře a hlavně velmi dobře po návratu z nemocnice jsem jsi pustil hned večer tenhle snímek a div se mi strachy stehy nepotrhaly, ne ale vážně opět další skvěly kousek točený kamerou nemocniční prostředí působilo výborným dojmem a strach celou dobu, nenechalo mě klidným i když bych tomu asi 2 maličkosti vytknul přesto paráda rozhodne jsem tohle nečekal v průběhu celého filmu. Jenom ať tyhle filmy pokračuji a nekončí. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že Grave Encounters bude jen další laciný found footage horor, ale byl jsem ve výsledku mile překvapen. Ke trojce přihodím ještě jednu hvězdu za tu děsu plnou klaustrofobickou atmosféru. Na rozdíl od názoru ostatních mi vůbec nevadil delší rozjezd, který mé napětí po krůčcích zesiloval a nechával mě netrpělivě čekat, co se protagonistům přihodí. Je fakt, že úvod budí dojem ze kterého se film vyklube v totální chujovinu, ale postupem času začne odpadávat. Děsivost narůstá a nejvíc mě na Grave Encounters bavila tahle gradace. Na začátku vidíte vysmáté tvářičky, silácké gesta a pózy, a to vše posléze půjde rychle stranou. Totální izolace, tíseň a nesnází dolehlo i na mě, takže za mě velmi slušný FF! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další film o paranormálních jevech a já jsem si ho nemohl nechat ujít. Nápad (blázinec) naprosto skvělý, atmosféra strašidelná, akorát s tím závěrem se mohli popasovat trochu lépe a gradace také mohla být o dost větší. Nicméně to mělo pár hodně dobrých lekaček a 90 minut jsem bez problémů se zájmem dokoukal. 75% // (7.9.2015) - Je to sice jeden z těch lepších duchařských hororů, ale na podruhé mě to už tolik neoslovilo. Příliš keců toho moderátora. 4 hvězdičky se udrží jen tak tak. 70% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od japonských duchařin jedoucích v neefektivním poměru 10:1, kdy na minutu strašení připadá deset minut vaty (Kairo, Ju-on), nebo některých hororů infikovaných nataženou seznamovací částí či věčnými prolukami ve vyprávění, není tenhle jaxviňa strašidelný film ani trochu ředěný. Už od začátku šlápne do vrtule a nepoleví. Připomíná tím absint nebo líh. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama