Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První třetina neskutečně nudná, zbytečně natahovaná a nepřesvědčivá. Ale jakmile vstoupí do domu, zase je to stará dobrá duchařina jako první díl. Tady je navíc ale i nějaké dovysvětlení, ohledně všech těch samootevíracích oken, temných koutů, kde místní pacienti nejednou dali do huby věci, který se tam dávat nemaj a ohledně doktora Smrti, kterej se na starý kolena nudil a tak se rozhodl ve volných chvílích dělat lobotomii, vraždit novorozeňata, nasrat do normálního světa ten duchovní (to dokázal zřejmě pomocí všech těch lehátek a kočárků co měl v nemocnici) a čas od času vybubat nějaké studenty s kamerou. U mě takovéhle rozvedení "mytologie" daného tématu funguje (viz. REC - REC2), bohůžel ale tady to neskutečně jebe ta první větší třetina a to je velká škoda. Jinak mi samozřetelně od prvního dílu bylo jasné, že je to všechno podle skutečné události, takže kvůli tomuhle filmu zbytečně umřela spousta lidí. Ale ten dvoumetrovej týpek s černou dírou v hubě byl hustej, takže slabší tři hvězdy. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Lepší atmosféra, (pro mě) lepší děj a sympatičtější herci. Nechci tady pět nějakou chválu, na to mě zase film tak moc nezaujal, ale tvůrci se nyní nejspíš rozhodli napravit škody po prvním dílu. Povedlo se. Rozhodně zde neplatí, že dvojka a další pokračování jsou vždy horší než jednička, pro mě v tomto případě naopak. Při vybraných scénách jsem si dobře stříkla, což se nedalo říct u prvního otravného dílu. Jestli se chce někdo bát, tak si myslím, že není špatné si takhle večír film pustit. Kdo viděl Grave Encounters, chápu, že se mu do dvojky chtít nebude, ale věřte, nebudete litovat. Ano, je to sice celé přitažené za vlasy, ale ve světě dnešních filmů (hororů) je to zcela běžné, nemyslíte? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než jednička. Aspoň nějak tak to vidím já. Dvojka má zajímavější začátek (Aley je fanouškem známého filmu a hledá informace o pravdivosti nahrávek, díky tomu ho jeho posedlost zavede do oné psychiatrie), když ted pomineme pětimutovou chlastačku. Pak už se opět vstupuje do psychiatrie a klasika... lidi ubývají, lekačky lvl. Paranormal Activity, tentokrát tam ale třískne víc dveří najednou. Když se ale dostane skupinka do tunelů, zase se to rozjíždí a já se v tu chvíli dostal do děje a ano, chtěl jsem vědět, co bude dál. Dokonce jsem se i jednou lekl. Bylo to zajímavé, dokud nepřišlo vysvětlení (SPOILER ehh... duch držící kameru... KONEC SPOILERU snad to nebylo myšelno vážně, já z toho měl p*del...) V jednu chvíli to bylo i fakt napínavé a samotný konec je tak nějak zajímavej (když zapomeneme na onen spoiler). Finální scéna ten film posílá někam úplně jinam a to je konec. Narozdíl od jedničky, na kterou jsem jeno nudně civěl, dvojka mě dokázal zaujmout. Za to ty dvě hvězdy. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No nevím. Přestože film nabídne několik docela zajímavých scén (bubák vylézající ze zdi byl moc fajn), celkově mi tohle pokračování moc nesedlo. Stejně jako jednička se totiž utápí v překombinovaném příběhu, který je přitažený za vlasy (pozor SPOILER – strašidelný dům chce publicitu, a tak přes Youtube sám kontaktuje filmaře – no táák!). A dvojka nenabídne vůbec nic navíc. Postavy se jako obvykle chovají naprosto dementně (co uděláme jako první? No rozdělíme se!), interiéry opuštěné kliniky již napodruhé nepůsobí tak děsivě a navíc film ve finále zapadne do marasmu vlastního scénáře až po uši, pač poslední půlhodina má z tohoto pohledu parametry skutečně úděsné hovadiny. No moc mě to zkrátka nebavilo, a tak doufám, že zůstane jen u těch dvou dílu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

První díl byl jasně lepší a hlavně se tam šlo "k věci" poměrně záhy. Protože dvojka se rozjíždí až od druhé půlky filmu. Což je fakt na prd, když skoro 50 minut sledujete záběry, které jsou naprosto nezajímavé a o ničem. Druhá půlka už ale poměrně dost baví a některé scény a lekačky jsou fakt povedené. Když se na plátně objeví ten zarostlej maník z jedničky, film opět ztrácí, protože se tvůrci snaží zdlouhavě vysvětlit, jak to vlastně tenkrát bylo. No a pak přijde finále, které zas tak hrozné není. Protože natočit maximálně vygradované finále, u kterého budete mít husinu až na řitním otvoru, to se povedlo snad jenom prvnímu dílu PA. Úplný závěr (rozhovor) jednoznačně nahrává pokračování, takže kdo ví, třeba zase za rok :) GE 2 dávám 65%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • První trailer k filmu byl vydán 4. září 2012. (ČSFD)
  • Na stole v nemocnici bola nakreslená ouija, teda tabuľka vďaka ktorej sa komunikuje s duchmi. Klasická tabuľka na komunikáciu má písmená usporiadané abecedne, avšak tabuľka v tomto filme mala rovnaké rozloženie ako QWERTY klávesnica. (metal.storm)

Reklama

Reklama