Reklama

Reklama

VOD (1)

Po brutálním vyvraždění americké rodiny, která byla na dovolené na francouzském venkově, byl ze zločinu bez důkazů obviněn podivínský muž žijící nedaleko místa činu. Podezřelého se ujímá americká obhájkyně Kate Moore (A. J. Cook), která se společně se svým týmem snaží místní úřady pomocí vědeckých metod přesvědčit o mužově nevině. Když Kate začne zkoumat mužovu rodinnou historii, objeví důkazy, které poukazují na znovuzrození dávno zapomenuté legendy. Krvavý masakr pokračuje a Kate musí udělat vše, aby v nastalém chaosu přežila a zabránila jeho šíření. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (77)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Byla to taková zkouška. Čekal jsem, že to po pár minutách vypnu, ale nestalo se tak. Není to vyloženě strašný. Má to své momenty, které jsou víc než dobré, ale pak to má mnohem více momentů, které nejsou zas tak dobré, nebo jsou skutečně špatné. Nechápu moc kameru, která se i v normálních situacích chová, jakoby zachytávala found fotage sekvenci. No...potenciál tam byl, film vyloženě nenudil, atmosféru to mělo poměrně slušnou. Jen kdyby to místy nebylo tak hloupé a předvídatelné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pekelná škoda, že z Wer se vyklubala po všech ohledech jen průměrná báchorka o Vlčím muži, jež se od svých příbuzných liší pouze tou polodokumentární omáčkou. Jinak tohle není klasické FF, její formu volí úplně nahodile a podle potřeby sem tam použije záznamy z policejních kamer nebo televizního zpravodajství. Vyšetřování a vyslýchání zabere celou první polovinu stopáže, než se děj konečně rozjede. Ne že by snímek neměl spád, ale absence hororovější atmošky prostě zamrzí. Akční sekvence zase mrzačí zběsilý střih. A co vyloženě nasere je fakt, že střih zničil i veškerou maskérskou práci "goreťáka" Roberta Halla (Laid to Rest). Ale hudba je fajn, to zase jó. (40%) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Haulink da wervolf, haulink on da můn a wyšperink in darkes in maj bady blady kůl" Neotřele natočený snímek, míchající FF záběry s dokumentární kamerou, nabízí pohled do vyšetřovaní neobvyklého případu brutální vraždy mladé rodiny. Příběh nás zavede do Francie, do okolí města Lyon, kde sami brzy přijdeme na stopu čehosi nekalého. Jak už název napovídá, nejedná se o životopis Jana Wericha, nýbrž o důstojné oživení vlkodlačí legendy. První polovina je celkem solidně odvyprávěný příběh, rovněž i řádění Wericha, pardon, wervolfa, stojí za to, nicméně, děsivost je prakticky nulová a strhující finále nemá vůbec žádný drajv, takže klidně mohlo jít o příběh výše zmíněné legendy české kinematografie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Advokátka má na starosti podivína, ktorému sa pripisuje vyvraždenie jednej rodinky. Popri vyšetrovaní zisťuje, že chlapík je pravdepodobne vlkodlak a problémy následne nastanú, keď sa mu podarí utiecť. A tak sa po Bukurešti rozpúta naháňačka históriou skúšaného monštra a zvedavých vyšetrovateľov. Vlkodlačí found footage horor; bohužiaľ však nie príliš vydarený. Vlastne je to len tradičná, o realizmus a dokumentárnejší prístup sa snažiaca FF forma, v ktorej je obsahovo zakomponovaný vlkodlačí motív. Ten sa však podľa môjho názoru moc využiť nepodarilo, film ničím neprekvapí ani nenadchne a je iba na úrovni bežnej pásovej produkcie found footage hororov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obhajkyňa Kathrin Moore je postavená do úlohy obhajcu podivného muža žijúceho vo Francúzskych horách, ktorý je obvinený z vraždy otca so synom rodiny Porterových. Jediný kto útok prežil je matka, ktorá skončila v nemocnici v ťažkom psychickom stave a vážnymi poraneniami. Po prebratí podáva opis útočníka, ktorý je však diametrálne odlišný, ako skupinka obhajcov, či samotných vyšetrovateľov miestnej polície očakávala. Obrovská zarastená postava, veľké ruky s nechtami ako britva. Odstupom času sa tak vynára otázka, je obvinený muž skutočne útočníkom z osudnej noci? William "Tell", pardon Bell, a jeho nevýrazné snímky na po druhé. Musím uznať, že talent má. V oboch hororoch, ktoré som od neho videl, sa dá nájsť niečo pozitívne, od čoho by sa dalo odraziť, ale bohužiaľ, akoby nevedel dotiahnuť veci do konca. Pekné gore na mŕtvolách už vidíme aj v seriály Kosti. Je pravdou, že zhruba od 50 min. sa "Wer" pomerne slušne rozbehne, a je dostatočne akčným snímkom, no na horor je toho akosi málo. Každopádne, nenudil som sa a neľutujem, že som si tento film pustil – 50% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný, nudný a předvídatelný až na půdu. Navíc absolutně bez nápadu. Filmů podobnýho ražení se bohužel poslední dobou objevuje víc než hřibů po výbuchu Černobylu. A pak, že nerostou! 5% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Wer je vpodstatě hraný dokument, čemuž napomáhá ruční kamera (FF). Škoda, že kameraman s ní neustále klepe (jakoby to bylo poznávací znamení, že je držena v ruce, ale není) a zbytečně zoomuje, což snižuje kvalitu snímku. Na rozdíl od klasické FF nevíme, kdo film natáčí. Krvavý útok na rodinu Porterových přežije jen matka, která byla nucena sledovat nejen vraždu manžela, ale i to, jak jakési monstrum požírá zaživa jejího syna. Stává se jediným svědkem děsivé události, byť i její život se chýlí ke konci. Za krátko policie zatkne poblíž místa činu mladého muže Talana Gwyneka (obrovský a děsivě vypadající Brian Scott O´Connor). Jeho obhájkyně však chce dokázat, že za útoky stálo zvíře, nikoliv Gwynek. Ukáže se však, že je zde vlkodlačí kletba, se kterou nebude jednoduché se vypořádat. Nijak objevný, ale místy napínavý příběh nabídne spíše umírněné gore a proměny ve vlkodlaka se dočkáme jen částečné. Zmrzačená těla, masakr vojáků a závěrečný souboj dávají snímku patřičný říz. Wer bohužel potápí již zmiňovaná kamera a především v akčních scénách nezvládnutý střih. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Samotné pátranie po pravde, kto vlastne napadol a zmasakroval kempujúcu rodinku z Ameriky by mohlo byť celkom zaujímavé, keby celkový dojem nekazila stupidita obhajkyne domnelého zabijáka. Miestami ma jej postava v štýle "ja hrdina, ja pravda..." až iritovala. Navyše je tu príliš veľa scénok, ktoré vlastne len kopírujú všeobecné hororové klišé a tisíc krát obohranú súslednosť udalostí. Koniec sa síce tento dojem snažil napraviť väčšou porciou napätia a akcie, ale nebolo zase toho toľko, aby som dokázal preglgnúť predchádzajúcu kakačku. Len podpriemerné. 40/100 ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatej wolfcop. To sice byla taky chujovina ale ta se aspoň nebrala vážně. Tohle se snaží tvářit zatraceně drsně, ale to je tak všechno. Jako instruktážní video pro Karkulky možná dobrý, ale jako plnohodnotný hororový film to rozhodně neobstojí. Navíc hlavní vlkouš vypadá strašně a působí spíš vtipně. Veškerá akce se odehrává ve tmě takže je piču vidět a kromě toho to má úplně šílenej střih. Karkulky všech zemí spojte se a vyhubte ty chlupatý zmrdy co vylejzaj za ouplňku jak žížaly po dešti. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ultimátní překvapení jako blázen!Nejdřív mě vyděsilo hodnocení, ale to už u hororů a vlastně pomalu už u žádnýho filmu tady nejde brát ani orientačně natož vážně, jelikož ovce jsou schopný sračkám jako Insurgent a podobně pálit skoro 70% a to je na vykuchání a zavěšení na hák.Nejdřív to na mě působilo strašně lacině a bál jsem se, do čeho jsem se to zase uvrtal, ale nedejte na mizernou kameru (kameraman by potřeboval vypenetrovat granátem) a když překousnete mizerný snímání, dočkáte se pořádný a poměrně efektivní vykosovačky, jejíž první půlku obstará solidní krimi vyšetřovaní a druhou půlku nekončící masakr.Kdyby nebyl střihač kokot na entou a tvůrce sehnal kameramana co netočil víc jak svatbu svojí sestry, kdyby si tímhle tvůrci sami nepodkopali židličku, mohl být Wer opravdu výtečným hororem protože nápady, dynamickou akcí a svéráznou brutalitou nešetří.Tohle mohlo být neskutečně skvělé, veliká škoda, že kvůli technickým pitomostem a mizernýmu střihači to je jen hodně dobré...60%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Poloviční FF, které nijak nevychází ze standartů těchto movies. Máme tady anomálii(tentokrát vlkodlaka) a dělá prostě neplechu. Atmosféricky neni film vůbec špatný. U některých momentů jsem se upřímně lekl. Co se týče gore, ty efekty nejsou bůhvijaké, ale vyložený průser to taky není. Masakr policajtů byl podle mě fajn. No a co vlkodlak? Ten se moc neukáže, díky dementnímu střihu, který celý zážitek pokazí. Pak už tu je pár lidských hrdinů a dementní scénář. Nakonec finále se docela povedlo a tak to na těch 55% vyjde. Nijak převratné, ale vcelku zajímavé ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hned od úvodních minut jsem byl přesvědčený, že budu sledovat další „found footage“, tentokrát s kriminální zápletkou. Moc informací jsem o filmu dopředu neměl a tak jsem byl zvědavý, jakýmže směrem se film bude vyvíjet dále. Zmasakrování rodiny slibovalo solidní podívanou a hlavní hrdinka taky nebyla k zahození. Jenže jakmile se začala postupně rozplétat hlavní zápletka, atmosféra místy dost kolísala. Zdlouhavé vyšetřování, záznamy kamer a výslechy totiž trvali na můj vkus zbytečně dlouho a prvotní nadšení začalo pozvolna vyprchávat. Pomalu jsem začal mít strach, že celý film bude jenom o nudném žvanění, ale v koutku duše jsem tajně doufal, že Talan Gwynek tu ještě dostane prostor pro svůj příběh. Sice tomu bylo nakonec trochu jinak, ale tenhle chlapík s divoškou visáží mi byl setsakramentsky sympatický. Bohužel se tvůrci na můj vkus odvázali až moc. Masakr v nemocnici či následné vybíjení policistů ještě ušlo, ale z toho co následovalo, se mi jen protáčely panenky. Jako lusknutím prstů se film změnil v akční naháněnou plnou zběsilého střihu a roztřepané kamery. Presentovaný guláš byl tak zmatený, že jsem dostal několikrát chuť to vypnout. Wer je typickým příkladem, jak se dá pohřbít docela zajímavý nápad. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U vlkodlačích filmů už asi nejde moc vymyslet Co, ale s tím JAK se, zdá se, ještě dá něco udělat. První půlka filmu, tvářící se jako neobyčejně obyčejné soudně-kriminální drama je právě tím povedeným krokem. Snad i proto, že tušíte, že víte, že jen u toho nezůstane, to má hodně silnou atmosféru a musím říct, že mě z té stále ještě realistické části dost mrazilo. Pak se pravda projeví naplno, dojde k pár povedeným scénám, jimž digitální provedení neškodí zase až tak moc, jak by se zdálo, Trošku to filmu ale pokazí zbrkle akční závěr, který to celé (s)hodí do ranku tuctových levných sračiček poslední doby. Což je trošku škoda. Ale film, už pro vcelku příjemné a pestré herecké obsazení, rozhodně stojí za pozornost. Tomu WER! 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obstojmá vlkodlačí jednohubka namixovaná z FF, mockumentary a tradičního formátu. S nedostatkem financí se tvůrci vypořádali celkem s přehledem a dokonce se jim podařilo získat i několik opravdických herců plus zatraceně velkýho chlapa. Závěrečná čtvrthodinka se dá v rámci vlkodlačího žánru zařadit mezi to lepší, co na tomhle poli kdy vzniklo. Není to samozřejmě nic, co si budu někdy připomínat, ale za jedno podívání to stojí. 55% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

No, škoda. Příběh ujde, to film ustojí. Zvrat taky dobrý. Vlkodlak za mě výbornej a jedna dokonalá (i když pár vteřinová) scéna - pole - běh - vrtulník - hudba. Co se ale vážně nepovedlo jsou naprosto idiotský, zbytečný a otravný lekací scény jak přes kopírák, hodně nelogičností ( obhájkyně a její kámoši si jdou s policií kam se jim zachce a ještě jim kecaj do práce - to jako fakt ? ). Akční scény a střih bída i pro oko obyčejnýho diváka. Jako celek to nedrží , ale jsou tu v menší míře věci povedené, díky kterým se na film podívat vyplatí. 4/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byla tma, ale já viděla......... Úvodní titulky ala Residen Evil jsou velmi povedené. No a pak začne rošambo s RECfooting kamerou a už mě to nebavilo. Námět povedený, zpracování pokažené. CITÁT - Žral mi chlapečka zaživa, nebyl to člověk........... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No musím sa pridať k ostatným kritikom tohto lykantropa. Formálna stránka je fakt odfláknutá a práve to, čo mohlo túto vlkodlačiu kriminálku ťahať vpred lepšiemu hodnoteniu, stojí za bobky. A veľké. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rodinka je napadnutá pri kempovaní a pri útoku to vyzeralo na zviera ale matka vypovedala že to bol človek.Netrvalo dlho a jedného muža obvinili a začala ho obhajovať právnička.Začala pátrať po pravde,lebo jej sa nezdalo,že to spravil práve obvinený. Ked ho bola navštíviť,sa tam strhla totálne pre mňa nepochopená situácia,obvinený akože napadol právničku a bola plná miestnosť policajtov ale vtrhol tam jej spoločník ktorý išiel ju išiel brániť a v tej chvíli to pripadalo nelogické,nedomyslené a aj divné len takýchto nedomyslených scén je tu veľa.Keď prezerali zohavené telo v márnici,urobilo to na mňa dojem,lebo to bolo dobre na snímané a hlavne do detailov ukázané.Dve scénky boli riadne rýchle,krvavé a mali silné vlkodlácke grády.Ale aj tak sa nemôžem ubrániť silno chaotickému dojmu z tohoto filmu.Lebo neviem o tom,že by bol vlkodlak nesmrtelný. Toľko krát dostal guľkou do tela a on si veselo likvidoval ďalších policajtov. Tento film by bol parádny,keby jeho celkové spracovanie,bolo schopnejšie,domyslenejšie a držalo sa viacej logiky ako nezmyslov.Tento film je pre Mac jeden z najrozporuplnejších filmov,aké som kedy videl.Páčila sa mi tá drsnosť,efektné zabíjanie a zaujímavý príbeh. Ale štvala ma nesmrteľnosť hlavného záporaka,veľa nelogickosti okolo scen a bezzubosť polície. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Konečně film o vlkodlacích, co ukazuje víc než jen namakaný prsa a divoké pohledy do kamery. Postavy mi tedy k srdci nijak zvlášť nepřirostly, ale když přijde na přeměnu, tak jsou scény v uzavřených prostorách ty nejlepší. Na druhou stranu mi vadil ten dokumentární styl a hlavně - a to především - mě vytáčela ta ruční kamera!!! Mohl by zas někdo natočit horor bez ruční kamery, prosím? ()

Reklama

Reklama