Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Náhrobní kameny sahají atmosférou poměrně vysoko, tady patří dík kameře a především hudbě. Liam se odehrál svoje a s jeho postavou detektiva nedetektiva jsem neměl žádný problém. Kde to trošku drhlo byl příběh, kdyby se děj soustředil čistě na patráčku a atmosféru asi by se ani žádná vytýkačka nekonala, protože to v sobě mělo dobrou syrovost i temnotu, ale tím že se děj věnoval i malému černouškovi a jeho vztahu s Mattem se to zbytečně rozesíralo. Samotný finále bylo taky spíše zklamání, né uplný, ale ty prostřihy na náboženský nebo jaký vlastně kecy si mohli tvůrci fakt odpustit a nebo je vesrat jinam a ne do finálovky. Nebýt těhle mušek, bylo by to hodně dobrý, takhle je to "jen" dobrý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Drsný a hutnou, potemnělou atmosférou prosáklý snímek, který zaujme jak svým příběhem, tak i tradičně dobrým Liamem Neesonem. Mysterióznost dodává filmu na poutavosti, čemuž vedle již zmíněných kladů napomáhá také vhodně zvolené prostředí. Vedlejší dějová linka s malým černouškem mi nikterak nevadila. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Abychom pochopili, že je Liam Neeson badass tak hned ze začátku ledabyle postřílí tři portorikánce, protože ho rušili při čtení denního tisku. Akce poté ustane a rozjede se temná detektivka noirového střihu. Docela mě překvapilo, že nikdo z drogových dealerů neměl bandu goril, který by na duo záporáků poslal. Místo toho se obrátili na starýho ex-alkoholika, bez licence, kterýho jim doporučil feťák. Zaujme to i tím, že se to odehrává v devadesátkách, takže žádný internety. Informace se získávají projížděním starých negativů v knihovně. Má to atmosféru, ale dobrej film to je hlavně kvůli Neesonovi, který je v těchto rolích nepřekonatelný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|71%| Tak tu máme další film se skvělým Lianem Neesonem. Nejedná se o akční jízdu jak je v poslední době u Neesona zvykem, ale o solidní thriller s dobrou atmosférou. Rozhodně se nejedná o nic fantastického, ale přesto mě film bavil od začátku do konce. Hlavní hrdina Neeson hraje svojí standartní roli, vyléčený od alkoholu, což mi připomnělo roli v jeho nedávném filmu NON-STOP. Na začátku tu má pěknou přestřelku, pak i na hřbitově a na konci nějaká ta menší pranice. No, rozhodně zde nejde o akci, což vůbec nevadí. Detektivní linie tu je, nejde o nic světoborného, ale díky již zminované atmosféře s touto rovinou nemám sebemenší problém. Film je místy temný a to díky určitým scénám. Brutalita je tu tak akorát, určitě se zde najde, takže to působí dost realisticky. Tempo filmu je pozvolné, nuda zde rozhodně není. Úplný konec filmu mě docela dostal. Nejde o nějaký překvapivý zvrat či pointu (to zde není), ale je to slušně pojaté. Co mi teda chybělo ? Tak určité nedostatky zde jsou. Třeba, že tu není žádný zvrat, hned víme, kdo jsou padouši a jejich motivy a charaktery mohly být víc přiblíženy. Nějaká dramatičtější scéna navíc, možná ještě víc brutality či akční scéna navíc. Určitě by se dalo vylepšovat toho více. Ale nevadí. Takhle to bylo sice obyčejnější, ale přesto obstojná podívaná, kterou si ještě někdy s radostí pustím. Žádný zásadní zápor tam nespatřuji. A co se týče hudby, tak ta je dalším kladem. Čtvrtou hvězdu jsem dal bez rozmyslu – slabší, ale přesto. Celkově jsem spokojen, tak už nemám nic, co bych dodával. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak akci tu tedy vubec nehledejte, za to celkem dobrý příběh a hodně temnou atmosféru ano. Neesona jsem viděl zatím jen v akčních filmech a čekal jsem, že tohle bude taky, což nebylo a na jednu stranu jsem rád, že jsem si ho mohl užít i v jiným žánru. Příběh občas nudí, ale nebylo místa, kde by mě to donutilo to vypnout. Ve finále se mi to nakonec líbilo a za tu výbornou atmosféru dávám hvězdu navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Britský herec Dan Stevens (Kenny Kristo) musel kvôli svojej role vo filme schudnúť viac ako 14 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama