Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrcholy žánru nejenže tenhle kousek nedosáhne, ale hledí k nim s velmi výrazným odstupem. Na vině je scénář, který vaří sice z osvědčených, ale už dávno profláklých ingrediencí a škodí mu především to, že nepracuje s tajemstvím. Pachatelé zla jsou divákovi známí a napětí vyplývající z jejich odhalování se zkrátka nekoná. Scott Frank to měl nahradit patrně atmosférou, jenže na to mu nestačily síly. Mezi náhrobními kameny není atmosférický film a jakkoliv se v Pomově komentáři objevuje přirovnání k Schumacherovým 8MM, nepřipomíná je to ani při letmém pohledu z rychlíku. Pokud už se Frankovi daří budovat napětí, je to díky použití osvědčených žánrových klišé, které fanoušek kinematografie bude považovat za poněkud opotřebované. Další výhrada, kterou mám, je pochopitelně pouze můj problém, ale nejobávanější kladivo na organizovaný zločin v důchodovém věku alias Liam Neeson se mi účinkováním v nejrůznějších derivátech Taken poněkud zprotivil, takže jsem jeho zkušené herectví nevnímal jako přínos. Pořád by to ale stačilo na žánrový průměr a 3*, jenže je tu ještě anemický černošský chlapeček, kterého, jak jinak, opustila maminka a smysl života našel ve spolupráci s hlavním hrdinou. Na tuhle berličku jsem obzvlášť citlivý a snímek stojí jednu hvězdičku. Hůř bych reagoval snad jen na blonďatou modrookou holčičku chřadnoucí na leukemii, do které se náš odvážný detektiv platonicky zamiluje. Celkový dojem: 40 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co naplat, současné století krimi filmům příliš nepřeje. Možná je to tím, že se vyrojilo takové množství seriálů, že po nich v Americe vychází na jednoho obyvatele dva zavraždění, ale pokud máte už plné zuby opálených metrosexuálů za mikroskopem a chodících wikipedií v terénu, je tu pro vás instinkt, zabejčenost a silný měchýř Matta Scuddera. Možná se mu nemusela většina svědků svěřovat jako by byl kněz a tvůrci si mohli odpustit těch tucet mouder ze sedánků Nepodepsaných Notoriků, ale ta forma vyprávění, zasazení do minulého století a koneckonců i hudba tomu dodali prvotřídní patinu a jedinečný neo-noirový duch. Suchý zákon Neeson tradičně velmi přesvědčivý, D.Harbour (chvíli jsem myslel, že je to oplácaný C.Elwes) slizčí než podomní prodejce energií. Zkrátka jsem z toho cítil levný bourbon, déšť, prach střelný i ten z náhrobků a nad tím vším jak černý mrak se táhl smrťák zabiják a to mi v poslední době tak nějak stačí ke štěstí.. P.S.: Kdyby Liam dělal v oblasti telemarketingu, koupím od něj i to, co nepotřebuji a hovor by byl na účet volaného.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Náhrobní kameny sahají atmosférou poměrně vysoko, tady patří dík kameře a především hudbě. Liam se odehrál svoje a s jeho postavou detektiva nedetektiva jsem neměl žádný problém. Kde to trošku drhlo byl příběh, kdyby se děj soustředil čistě na patráčku a atmosféru asi by se ani žádná vytýkačka nekonala, protože to v sobě mělo dobrou syrovost i temnotu, ale tím že se děj věnoval i malému černouškovi a jeho vztahu s Mattem se to zbytečně rozesíralo. Samotný finále bylo taky spíše zklamání, né uplný, ale ty prostřihy na náboženský nebo jaký vlastně kecy si mohli tvůrci fakt odpustit a nebo je vesrat jinam a ne do finálovky. Nebýt těhle mušek, bylo by to hodně dobrý, takhle je to "jen" dobrý. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima, prima, prima! Přiznávám, že jsem divná, ale klidně bych brala ještě temnější atmosféru, víc špíny, víc brutality. Například se dalo zapracovat na hlavní dvojici záporáků, ne že by stáli vyloženě za hovno, ale trochu humusnější klidně bejt mohli, hlavně ten nemluvnej byl dost nic moc. Jinak ale naprostá spokojenost, Neeson jako obvykle solidní, děj příjemně napínavej, dík za Stevense a Ólafssona a ten kluk taky kupodivu moc nesral. Víc takovejch filmů, prosím! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídna temná, takmer goticky-tadená detektívka s poctivo vybudovanou atmosférou, kde Liam Neeson, stelesnenie charizmy, prichádza opäť ukázať ako sa to robí. Tentokrát však bez akejkoľvek hi-tech hračičky, pekne staromódne, no o to tvrdšie a razantnejšie. Na pleciach temná minulosť, pred sebou len možnosť napraviť svoje hriechy. Scenár je pomerne jednoduchý, zvratov je málo, no sú o to intenzívnejšie. Pre tých, ktorí ešte nezanevreli na staré dobré krimi, tí budú slintať blahom nad poctivými vyšetrovacími metódami, diárom v rukách, telefónnymi búdkami, či systematickou metodikou vnímania detailov. Ak vám to znie ako nuda, rýchlo od filmu ruky preč a nekazte tu radosť ostatným negatívnymi komentármi! 80%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)
  • Do role TJ-e byl zvažován Michael Iluma. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama