Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 9
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 9

Recenze (185)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že toto nemá nic společného s geniálním seriálem bbc, krom jmen hlavních představitelů, tak to není zase až špatné. Podívala jsem se na to opravdu ze zvědavosti a také proto, že čekat, až natočí další sérii Sherlocka, je dost těžké... Takže znovu: neočekávala jsem od Američanů nic zvláštního, když se hrdinové náhodou oslovili jmény, tak jsem prostě neposlouchala a dalo se to. Sice pořád nechápu, proč se Amíci musí vrtat do všeho, co se natočí jinde, ale budiž, pokud by to byla jejich jediná úchylka, brala bych to :-). ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl pilotní epizodu Elementary, americké "verze" seriálu Sherlock - ale spíše jde o jeho špatnou fan fiction verzi, což se projevuje zejména v tom, že tvůrci očividně neměli ani zdaleka dostatečnou mentální kapacitu k tomu, aby vytvořili alespoň iluzi Sherlockovy mentální kapacity. U seriálu o geniálním mistru dedukce vadí už to, že Sherlockovy závěry - když zrovna negoogluje - nevyplývají z premis, respektive tyto jsou natolik vágní, že by mohly sloužit jako základ vysvětlení čehokoli a pro cokoli, takže to celé působí jako výsměch logickému myšlení. Viz už úvodní "ruka bez mozolů a vůně včelího vosku rovná se bývalý chirurg" - cože?! Sám padouchův plán pak v sobě zahrnuje tolik proměnných, že z hlediska teorie pravděpodobnosti je vysoce nepravděpodobné, že by ho kdy mohl realizovat (nehledě na to, že bych fakt chtěl znát ženu, která se nechá dobrovolně přeoperovat jen proto, že to po ní někdo chce - kecám, nechtěl). A ještě více za vlasy přitažený je způsob, jak na to Sherlock přijde (nepočítám-li, že na to vlastně přišla Watsonová). O tohoto Holmese by si Cumberbatchův Sherlock ani neopřel kolo, natož aby mu stál za konverzaci. Dvěma slovy: Proboha, proč?! ___ (Navíc Američané už moderní verzi Sherlocka Holmese dávno natočili. Byla vynikající, trvala osm řad a nedávno skončila.) ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Asi snad cokoliv s Sherlockem je výborné, jen Elementary trochu pokulhává. Ne, že bych chtěla přestat seriál sledovat hned po prvních dílech, stále je mi to téma tak nějak blízké a je relativně dobře podané, ale nejsem nadšená. Možná, kdybych v TV viděla sem tam nějaký díl, ale čím rychleji chci vidět celý seriál, tím otravnější začíná být. Pořád se jede podle stejné šablony, zdánlivě neřešitelný případ, neustálé výslechy na policejní stanici, Sherlock nahodí pár teorií, Watsonová do případu vnese nějaký nápad, který pomůže k vyřešení případu a zločinec se okamžitě přizná, samozřejmě na závěrečném výslechu na policejní stanici. Charaktery jsou nestabilní a polepšený Sherlock začíná být trochu otravný, málo sebevědomý. Když už je navozena zajímavá zápletka, která by mohla seriál propojit, je jednou nadhozena, pak se dlouho nic neděje, aby mohla být použita do finálového dvoudílu. Sleduji ale dál. Přeci jen mi přijde zajímavé, jak se poprali s hlavní myšlenkou, proč je Watson se Sherlockem a všechno kolem nich je jaksi civilnější a pochopitelnější. Možná i trochu jednodušší. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky je velmi pěkné hodnocení. První série super, druhá, třetí .. ale jo. K dalším jsem se ještě nedostala, ale tři hvězdičky je velmi pěkné hodnocení = dostanu se k ní velmi brzy. Jsem fanoušek chytrých detektivů Sherlocků Holmesů v jakémkoliv podání a vydání a tento seriál není sice ničím překvapivý, ale naprosto dostačující pro všechny, kteří rádi se svými hrdiny řeší zapeklité případy a logika je něco, co si nevybavíme, jen když slyšíme "kup pět rohlíků a když budou mít vajíčka, kup deset". Sherlock je nesympatický, ale postupem času si ho docela oblíbíte. Snad záměr? ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměr a naprosto zbytečný terč zdejšího hateu. Jasně, nikdy to nebude jako Cumberbatch s Freemanem, chybí Moffatův inteligentní scénář, McGuiganova svižná režie a magický Londýn nahradil okoukaný New York. Což ale rozhodně neznamená, že Elementary nemá potenciál. Mezi Sherlockem a Watsonovou se staví slušná chemie a oba představitelé zatím nezklamávají. Jediný letošní pilot, který mě ihned po zhlédnutí přinutil, že chci vidět víc. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Postava Dr. Joan Watson (Lucy Liu) nosí v seriálu hodinky Jaeger LeCoultre Reverso. (Roland Sands)
  • Jonny Lee Miller si zahrál v divadelní adaptaci "Frankensteina "od Mary Shelly, kde střídavě spolupracoval s Benedictem Cumberbatchem, představitelem Holmese ze seriálu Sherlock (od r. 2010). (vimanzen)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama