Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Roztomilý dinosauří animáček pro nejmenší děti. Parta osiřelých mláďat prehistorických živočichů putuje poté, co jejich území zničilo zemětřesení, do nové, úrodné krajiny. Cestou zažívají spoustu veselých i vážných příhod. Přitom jsou děti hravou a nenásilnou formou poučovány o tom, jakou sílu má přátelství a že jsou si všichni tvorové rovni. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som túto klasiku od kvarteta Spileberg/Lucas/Bluth/Horner nevidel v čase vzniku prípadne keď som bol decko. To by som bol úplne nadšený a totálne to miloval. Predsa to len podstatne zostarlo a ostala z toho už len veľmi pekná pripomienka starých čias. Ale som rád, že som to už konečne (aj keď opozdene) videl. 7/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Společnost Pizza Hut v minulosti provozovala propagaci zahrnující postavy z tohoto snímku. Pokud zákazníci utratili určitou částku za pizzu, mohli získat maňáska jedné z postav zdarma. Když byl film poprvé vydán na videu, obsahoval také reklamu na Pizza Hut, která hrála před jeho začátkem. (Marasuchus17)
  • V závěrečných titulcích, kde zní píseň od Diany Rossové „If we hold on together“, se ještě objevuje jedna dlouhá scéna, při níž se prochází tajnými zákoutími Velkého údolí. V nejtmavší části těchto zákoutí je dokonce možné ve tmě vidět stejného zloděje vajec (rod Ornithomimus), jenž se na začátku pokusil pozřít Nožičku, když byla ještě ve vejci. Pro jeho zdejší vyobrazení byla navíc použita stejná animace jako na začátku filmu, akorát úplně opačně. (Marasuchus17)
  • K iluzi 3D prostředí a navození realističtějšího vzhledu okolních přírodních krajin se tvůrci rozhodli použít multiplánovou kameru. Tato z filmařského hlediska významná technologie vytvořená studiem Disney byla již dlouho před tímto snímkem použita i v jiných filmech, např. ve filmech Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), Bambi (1942) a Kniha džunglí (1967). Don Bluth a všichni jeho spolutvůrci použili multiplánovou kameru také u svých filmů. Těmito animovanými filmy jsou: Tajemství N.I.M.H. (1982), Americký ocásek (1986) a dalším byla právě i Země dinosaurů. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama