Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že snad vždycky, když Disney stvoří animák sloužící jen k pochlubení se světu co všechno úžasného jsou schopní zanimovat, se vše musí točit okolo dinosaurů? Tenhle film totiž jiný účel než tu chloubu v podstatě nemá, stejně jako Hodný dinosaurus z roku 2015, který je možná snad ještě víc jen o tom než tohle. Ale budiž, aspoň to odněkud někam jde, celkem dobře se mi na to dívalo a i když mě trochu po tom úvodu zklamalo, že se zde bude mluvit, i tak to je docela příjemná pohádka. Sice taková dost obyčejná, co se postav týče a taky je pravda, že než se pořádně rozjede, tak už skoro skončí, ale na jedno zhlédnutí to určitě nebylo špatné. 3* ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že se věková kategorie, pro níž je tato dinosauří pouť určená, nerovná té mojí ještě ne čtyřleté dcery, které jsem dělal společnost při jejím seznámením se "strašnými ještěry", ale jsou věci, které zkrátka do filmů určených pro děti nepatří. Hned v první minutě "masosaurus" při své pravidelné rozcvičce za večeří rozšlápne vajíčka se sourozenci hlavního hrdiny, což by nebylo ještě to nejhorší, ale záběr pokračuje lovem pomalého "trávosaura", který je zakončen happy endem......bohužel pro toho s ostřejšími drápy. Kmotra zubatá bude řádit i dál a dětskému publiku bude nabídnuto i několik soubojů zub na zub, krvelačných "zlosaurů" nebo nebeských armagedonů. Jinak by šlo o celkem atraktivní dobrodružství....dinosauři, opice, hlavní hrdina a jeho milá (takový kovář Mikeš a princezna), hodnoty jako odvaha, solidarita, přátelství, humor (no, humoru poskrovnu)......jako všechno fajn, ale těch hrozících nočních můr se měli tvůrci vyvarovat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem se po letech vrátila, poprvé jsem ho sledovala se svým synem a Aladar se mu moc líbil, tedy jako dětský divák byl nadšený, no a po pravdě já s ním.. Jedná se o dobrodružný příběh s krásnou hudbou a Aladar je nádherným příkladem jak ochraňovat ty, co jsou slabší a menší, jak pomáhat těm, kteří jsou staří a v neposlední řadě i o tom, že držet při sobě může zachránit život i zajistit bezpečí všech, kteří směřují dlouhou a nebezpečnou cestou k hnízdišti.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)

Reklama

Reklama