Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carrol Jo Hummer si splní sen a pořídí si kamion. Záhy však zjistí, že jako nezávislý přepravce nákladu to nebude mít lehké. Když odmítne doručit nelegální zásilku, je zmlácen. Vynutí si tedy práci násilím a útok společnosti dopravců se obrátí proti jeho rodině a přátelům. Carrol ani jeho žena Jerri si pak už nemohou být jisti ničím, ani vlastním životem. Bezvýchodnost situace nakonec dovede Carrola k radikálnímu činu.

Jednoznačným tahounem filmu je J. M. Vincent, který už podobný výkon nezopakoval. Nepřehlédnutelná je ovšem i jeho filmová manželka Kay Lenz, kterou mohli čeští diváci vidět ve válečném thrilleru Štvanci. (Robbi)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou 700 míľ v sedle (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)
  • V telefonickom rozhovore jedna z postáv povie vetu: „Zožeň Joea Danteho!“. Joe Dante je režisér a dlhoročný kamarát Jonathana Kaplana. Obaja kedysi s režírovaním začínali v produkcii Rogera Cormana. (m.a.t.o.)
  • Postava, ktorú stvárňuje Dick Miller je pomenovaná podľa producenta Rogera Cormana, ktorý bol mentorom režiséra Jonathana Kaplana. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama