Reklama

Reklama

Vrásky

Trailer

Obsahy(1)

Ignacio Ferreras staví svoji jímavou studii přátelství dvou seniorů na neodolatelně sympatických, avšak uvěřitelných postavách a na umně vystavěném civilním příběhu. Ten se odvíjí od fantazií, úzkostí i zapomnětlivosti svých protagonistů a se stejnou lehkostí jako oni přechází od přítomnosti k minulosti a zase zpět. Pro svou myšlenkově podnětnou, a přesto univerzálně přístupnou reflexi stáří zvolil režisér techniku jednoduché, od detailů oproštěné ruční animace. Takový přístup je sice na hony vzdálen dnešním možnostem digitální replikace reality, avšak jistou omezenost v rozhýbanosti kresby bohatě vynahrazuje citlivé vystižení gest a výrazů tváře postav, připomínající práce Raymonda Briggse. Divák si tak může vychutnat množství jemných psychologických detailů, doprovázených realisticky věrnou zvukovou stopou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

easaque 

všechny recenze uživatele

filmy o důchodcích jsou vyjímečné i na poli hraných filmů, natož těch animovaných a myslím, že tento se příběhu ujal dobře. Tady si mohl dovolit i to, co by jinak vyznělo moc sentimentálně a prošlo to. Na sklonku života se musí brát hodně věcí už s nadsázkou a navíc ještě pokud máte alzheimera. Sice ještě trošku víc humoru navíc by neškodilo, ale i tak to na 4 šedivé hvězdičky má. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Páni, tak tomu říkám moc příjemné překvapení. Španělský animák z prostředí domova pro seniory je natočen s velkým citem pro problematiku starých lidí, dokáže rozesmát i dojmout a přitom nikdy nesklouzává k lacinému patosu. Dva rozdílné charaktery, Emilio „Rockefeller“ a Miguel, mi dokázaly vlézt pod kůži a stejně tak jejich postupně se rodící přátelství. Je v tom plno smutku, ale i důstojnosti a nezlomné vůle. A má to scénář, za který by se nemusel stydět leckterý hraný film. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sekce Variety, která každoročně představuje deset vycházejících talentů evropského filmu, mě letos v mnohém zklamala, Vrásky mě však nezklamaly vůbec. Narozdíl od ostatních filmů mladých režisérů, kteří letos na festivalu představovali své dílko, jsou totiž originální jak zpracováním, tak i příběhem. Oproti strnulé animaci u Krále čuňat, kde postavy při chůzi vypadaly, jako kdyby se snažily napodobit moonwalking Michaela Jacksona, byla Ferrerasova animace krásně čistá, "pohyblivá" a vystihující psychologické pochody postav. Navíc příběh jako takový je nesmírně lidský, místy překvapivý, krásně citlivý, v každé scéně zajímavý a, jakkoliv to slovo nemám ráda, i poetický. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších animovaných filmov. Fascinoval ma pri snímke aj obrovský zmysel pre detail. Vybavenie miestností domova dôchodcov, správanie jednotlivých postáv príbehu, animované pozadia a vôbec celková výprava. Je to skvelé animované dielo, kde všetky pohyby postáv sú tak reálne, že máte pocit, že ich hrajú živí herci. Pre svoju myšlienkovo podnetnú a napriek tomu univerzálne prístupnú reflexiu staroby, zvolil režisér techniku jednoduchej, od detailov zbavenej ručnej animácie. Takýto prístup je síce na hony vzdialený dnešným možnostiam digitálnej replikácie reality, avšak istú obmedzenosť v rozhýbanosti kresby bohato vynahrádza citlivé vystihnutie gest a výrazov tváre postáv. Pri filme sa teda bavíte, ale súčasne z neho i mrazí. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Připadá vám, že je to jen pár dní, co jste zakusili svůj první polibek .. snad jen pár chvil, kdy jste se poprvé milovali .. a najednou je z vás omšelý dědek, který se ztrácí ve své zastřené mysli a mladí ho stěhují kamsi do domova důchodců. Hrozná představa. Ono člověku při tomhle pomyšlení, že i on jednou bude starý a zapomnětlivý, naskočí nějaké ty Vrásky. Proto je tenhle animák spíš takovým decentním nakopnutím pro všechny, co ještě mohou naplno žít, že by si měli ten čas pořádně užívat a nepromarnit ho .. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný snímek vznikl na základě stejnojmenného komiksu pro dospělé. (ČSFD)

Reklama

Reklama