Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Od grafického ztvárnění lze v omezené míře abstrahovat, nelze však abstrahovat od prezentace jednotlivých charakterů a chování ve smyslu příslušnosti k jednotlivým rasám a útvarům. Postavy nemají co říct, ale přesto mluví. Alianční vojáci, byť nováčci, mají velmi daleko k chování, jež bylo prezentováno ve hře a kanonických knihách. Snímek velmi odlišný od vystavěných kulis a reálií, proto též obtížně akceptovatelný. Pozitivním překvapením byla bez okolků prezentovaná přímočarost a syrovost příběhu. Krev zde není tabu. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo z ME universa, tak nic neřeknu. Prostě béčková blbina na sobotní odpoledně. Ale takhle? Příšerná japonská animace se k ME prostě nehodí. Navíc nechápu, proč z toho udělali superhrdinskou akční komedii. Tohle si Mass Effect nezaslouží. Doufám, že ten film ohlášený na 2015 si z tohoto vezme odstrašující příklad, jak to nemá vypadat. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to fajn, vyvařit něco z Mass Effectu tím způsobem, že místo přehrávání děje se doplňují hluchá místa. Bohužel toto provedení je poněkud slabé. Pro opravdové fanoušky tam vyvstane několik podivných odlišností a nesrovnalostí, ale jinak je to fajn tak, že se dá překousnout celkem slabý příběh, ač v duchu těžkých voleb, ztrát a obětí. Pro neznalé to asi musí být ještě mnohem horší, protože si to nenaroubují na kvalitní, zaběhlé univerzum ME a tak je to jen akční scifi anime, co toho moc nenabídne (kromě ucházející 2D animace a vyloženě úděsné 3D animace). Já jsem zklamán, a to i jako hluboký fanoušek ME univerza. Škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do války s Kolektory z jiného pohledu než toho Shepardovo je fajn nápad, ale zásadní problém vidím jednak v nenápaditém zpracování a jednak v tom, že to dělali Japonci. Pokud pominu nesrovnalosti co se lore týče, tak jsou tam až příliš cítit vlivy asijského anime a to nejen po stránce animace, ale i co se scénáře týče. Nechybí tuny hrdinského patosu a především ukňourané finale s over the top ubrečenou scénou přesně takovou, jak to umí jenom šikmoočka ve svých animácích. A k Mass Effectu se tohle vopravdu mega nehodí. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchyluji k ostré kritice, avšak nyní zkrátka nemohu jinak - pro většinu fanoušků fenomenální herní trilogie Mass Effectu se musí jednat o čiré utrpení... Snímek je prošpikován toliko nesrovnalostmi s původním univerzem (např. nadměrná velikost kolektorů, role Cerbera, objev protilátky, odkaz a poselství této Vegovy mise), že herním vývojářům z BioWare musí hrůzou vstávat vlasy na hlavě. Můj vlasový porost se ostatně z toho šoku ještě nevzpamatoval dodnes. Snímek, u něhož nehezká animace zdaleka není jeho největším negativem a který dokáže oslovit snad pouze diváky zcela nepoznamenané světem Mass Effectu. Tohle vážně bolelo... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Vegy v původní hře i ve filmu nadaboval stejný herec, a to Freddie Prinze Jr. (Chipsonator)
  • Ve snímku se vyskytne hned několik postav ze související herní trilogie, a to James Vega, který se v trilogii objevil až ve třetím díle, Admirál Hackett, jehož hlas nás doprovází od prvního dílu a který se objevuje i ve třetím díle, dále kapitán Anderson, který je součástí celé trilogie, a Liara T'Soni, jež se taktéž objevuje v celé trilogii. Ve filmu je také zmíněn Velitel Shepard, hlavní postava původní hry. (Chipsonator)
  • Snímek je prequel k videohře „Mass Effect 3“ a objasňuje události, které hra zmiňuje. Současně funguje jako rozšíření a umožnuje lepší uchopení Vegova příběhu z původní hry. (TwoFace)

Reklama

Reklama