Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Happens 

všechny recenze uživatele

Kauzalita - příčin a následek, kvalitní námět, zpracování je také spíš lepší, nicméně to stáhlo tu jednu hvězdičku na čtyři. Hledat chyby u druhých a nepozastavit se nad tím, co jsem já mohl způsobit tím, že se stala tato situace. Rozhodně shlédnout, může být zdrojem jiné úrovně uvažování: co se stane, když nastoupím do výtahu, co se stane, když půjdu po schodech? ()

campix 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno Brouk je jedním z nejnudnějších filmu, které jsem za poslední dobu viděl. Je sice hezké, jak se v něm osudy jednotlivých postav prolínají, ale celkově působí velmi bizarně a bez většího významu. Žádný efekt tohoto prolínání se nedostavil a myslím, že za den dva si ani nevzpomenu, že jsem tento film viděl. Téměř ničím mě nedokázal zaujmout. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný film s opravdu skvělým scénářem. Dobře jsem se bavil nad košatěním děje i jeho proplétáním. Jediné, z čeho mě běhal mráz po zádech, je degenerace a nechutná stereotypnost americké společnosti - která už lehce probublává i k nám. Spousta věcí, z kterých si třeba Simpsnovi dělají srandu je tu brána jako "normální". Ale co, jednou i nám někdo zašlápne brouka... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byl to malý krůček pro člověka a ..poslední pro brouka. Zajímavě obsazená (Sarah Paulson ze Studia 60 a Brian Cox) komediální lekce z teorie chaosu uvádí diváka do amorfního mikrokosmu podivností, bizarních postaviček a jedné obsedantně-kompulzivní poruchy. Ale trpí nejednou bolístkou: až příliš hraje na těžce nezávislou notu, kolem fascinujícího efektu motýlího křídla jen letmo protančí a když nějaká linie/postava zaujme a chtěla bych se ponořit hlouběji, přeteče "děj" úplně jinam. Přesto se na ten krovkatý hmyz znovu podívám a třeba si položím i Lorenzovu otázku :Does the flap of the buttersfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas? Napodruhé: 7/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Většinou u hodnocení filmů přemejšlim, za co dávat hvězdičky. V případě Brouka přemejšlim, jestli je vůbec nějakej důvod, proč nedat plnej počet. Je to originální, je to zábavný, má to myšlenku, pointu, hrajou v tom neokoukaný herci (potěšil mě zejména můj oblíbenej herec malých-velkých rolí John Carrol Lynch) a jako bonus docela přijemná muzika (škoda, že neexistuje soundtrack)... Na tenhle film se můžu podívat třeba každej tejden a pořád mě to baví. Pro mě jasnejch 5 hvězdiček. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama