Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální pojetí, kdy film přibližuje několik různých nápaditých dějových linií, protínajících se v okamžiku autonehody. Protože jednotlivé příběhy zaberou vždy jen okolo čtvrt hodinky, film příjemně odsýpá. Postavy jsou zajímavé, některé linie fakt dobré, některé dobré a zbylé ujdou. Temnotu atmosféry a nálady osudové noci chvilkami rozeženou náznaky humoru, jenž s otevřenou náručí nevítám, a tak by se ještě našel prostor na zlepšení. Největším kladem a přínosem zábavy tak zůstává rychlý sled změn prostředí i postav, který dodává fajn spád. Podobnou povedenou protínačkou osudů je To co dýchám. Alternativa: Air I Breathe. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný film, který zpočátku přinese velká očekávání, která se mu ovšem nedaří plnit. Největším kladem je zejména krátká stopáž, díky které snímek velmi rychle uteče a neplní ho tak zbytečné množství hluchých míst. Tím největším problémem je pak neuvěřitelná míra předvídatelnosti, kdy si již po pár minutách dovede poměrně přesně představit co se bude dál dít. Díky roztroušení příběhu mezi různé lidi však dochází k velmi zajímavému efektu míjení a vzájemného ovlivňování, který snímek vcelku slušným způsobem obohacuje o zábavný prvek. Příjemný, ne však origininální, konstrukt, kteý rychle uteče, aniž by zanechal významnější stopy. Příběh velmi jedndouchý a ač mu schází zapamatování hodná místa, nejspíš vám dlouho nevyklouzne z hlavy. Plusem budiž příjemný hudební doprovod a trefné obsazení. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tahle noc byla ku*evsky zkurvená a já bych se jí nikdy účastnit nechtěl. Za prvé skvěle napsaný scénář, všechno do sebe krásně pasuje. Za druhé skvělý herci. Za třetí se od většiny filmů s propletením osudů liší v tom, že tohle se děje teenagerům, všechno se sere a jsou zde odlehčené scény na usmátí, tudíž to koncepčně není postaveno vyloženě na vážno. A tím to mělo skončit, jenže je tu za 4.! ZA 4. je tu nehorázně zku*vený konec, který totálně vysírá a já mám sto chutí dát 3*. Divák sice ví jak to bylo, ale mě konkrétně zajíma, jak to celé dopadlo, jak se to vyřešilo! Ať už se do toho tvůrci zamotali a nevěděli jak dál, nebo neměli odvahu to dokončit, nebo to tak prostě chtěli, tak je to na úder! Nakonec dám 4*, teda konkrétně 3,5*, protože celá ta podívaná je skvělá, ale schází tomu 20 minut konce... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale o to podarenejšia, milšia a šikovnejšia originálna hračka, plná prekvapení, zaujímavých hereckých výkonov a nečakaných rozuzlení. Pripravte sa na dlhú, predlhú noc v zaspatom mestečku, ktoré nie je až také zaspaté. Noc je zvláštny čas a tomu odpovedajúce veci sa počas nej aj odohrávajú. Kto navštevuje požičovne, myslí si o klamlivých propagačných obaloch svoje. Teraz je ale veta "V štýle Mementa a Loly" blízko k pravde. Tým je povedané všetko; komu sa dotyčné snímky páčili, bude sa baviť. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mozaika, ktorá s každým novým kúskom ponúkne trochu iný pohľad na udalosti, ktoré sa stali jednej noci o 23:14. Človeka v jednej scéne nenávidite, aby ste ho v duhej milovali. Tempo, forma, hafo absurdných tragikomických situácii, ruka v ruke s akurátnou stopážou a čiernym humorom v štýle "keď sa sere" (a ešte výborná hudba C.Mansella) dali vniknúť naozaj netradičnej a výborne fungujúcej chuťovke. 90% a to som bol z počiatku skeptik. P.S. Rovnátková Hilary Swank so šušľavým hlasom alá Deedee z Dexters Laboratory je čarovná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama