Reklama

Reklama

Defiance

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2015), 27 h 38 min (Minutáž: 40–86 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Jesse Rath, Trenna Keating, Graham Greene, Dewshane Williams, Nicole Muñoz (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Defiance (Odpor) je názov nového veľkolepého sci-fi dobrodružstva vychádzajúceho z rovnomennej počítačovej hry.  Dej seriálu je zasadený do blízkej budúcnosti, v ktorej mimozemšťania známi ako Votani prichádzajú na Zem s cieľom nájsť nový domov potom, čo bol ich solárny systém zničený. Keď však na planétu ľudí konečne dorazia a absolvujú zdĺhavé rokovania s vládami štátov, zistia, že na Zemi nie sú vítaní. Namiesto toho, aby odleteli preč, však vyhlásia ľudstvu vojnu a snažia sa Zem kolonizovať pre svoju vlastnú rasu. Vo vojne Votani nasadia roboty, ktoré transformujú povrch planéty: úrodnú pôdu vypália, naplnia ju priepasťami a atmosféru naplnia prachom a troskami. Po desaťročiach bojov si ľudia aj mimozemšťania uvedomia, že planéta sa postupne stáva neobývateľnou. Uzavrú preto prímerie, aby mali zvyška oboch rás šancu prežiť.
Hlavným hrdinom príbehu je Jeb Nolan (Grant Bowler), ktorý mal iba desať rokov v čase, kedy Votani dorazili na planétu. Jeb celý život slúžil v armáde, a keď sa vojna skončí, vráti sa do svojho domova v meste St. Louis. Zisťuje však, že prekvitajúce mesto sa zmenilo na tábor utečencov. Rozhodne sa prijať pozíciu hlavného strážcu zákona, keďže má najviac skúseností s nebezpečnými konfliktami medzi ľuďmi a mimozemšťanmi. Jeho úlohou je tiež ochrana obyvateľov tábora pred vojenskými zbehmi a ďalšími nebezpečnými návštevníkmi, ktorí z času na čas dorazia pred brány mesta. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Kupodivu slušní herci a pěkně rozjetý děj. Obrovský potenciál. Bohužel druhá polovina posledního dílu to všechno hrozně smete ze stolu. Naruší to veškerou předešlou snahu a tak nějak to utopí v seriálových vodách, které běžně končí show po první sezóně. Defiance sice bude mít další sérii (červen nebo červenec 2014), ale už se není moc na co těšit. Politické tahanice padly pod převažující vojenskou tíhou, rasová problematika, která je zprvu velmi pěkně vyobrazená, postupně přestává mít váhu a nakonec i vědecko-fantastické hranice jsou poměrně jasně stanoveny, takže vás už vlastně nemá moc co překvapit či zajímat. Osobně jsem si sledování docela užil, ale další sérii bych zkusil pouze ze zvědavosti, jestli bude taková jak předpokládám, než že bych měl opravdu zájem to sledovat. Mohlo to být klidně mnohem lepší, nakonec je to klasický Syfy počin. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech hodnocení možná nebude zcela objektivní, nicméně pravda je taková, že zdejší hodnocení odpovídá skutečné kvalitě seriálu. To, že efekty byly strašné i na poměry seriálu neřeším, hlavně tady ale chybí prvek, který je u scifi dosti důležitý - akce. Bohužel se tady během prvních tří dílů téměř nic neděje a akce bych napočítal na prstech jedné ruky. A to je rozhodně škoda, protože námět je dost slušný...Zkusím dojet alespoň první sérii, ale nevěřím, že by to mohlo nabrat na obrátkách. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Bohužel. Je to mizérie, nic jiného. Futuristické scenérie jsou digitálně roky pozadu, snaha o další kultovní záležitost je až moc viditelná a sympatické postavy absentují. Všechno navíc překrývá všudypřítomná nuda a nezájem. Bohužel, tento zářez do sci fi seriálového portfolia jednoduše nevyšel. Své diváky si určitě najde (o čemž svěčí obnovení pro druhou sérii), já to ovšem nebudu. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pilot mě celkem zaujal, ale myslim si že to nebude zcela nic nového. Dále koukat budu hlavně kvůli hlavnímu hrdinovi, kterej je můj oblíbenec a celkové vizuální stránce, která vypadá zajímavě. Snad se máme na co těšit. ......... Po zkouknutí první série mám rozporuplné názory, ale vizuál je parádní, herci mě převážně bavily, ale celkově to nemá prostě ten pravý, originální šmrnc. 60% ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, opravdu velké. Jak na plátně, tak i v herním světě. Myšlenka spuštění seriálu souběžně s hrou - zajímavá. Vydržel jsem 3 díly, víc opravdu nedám, na jednu stranu zajímavý námět, na tu druhou malý rozpočet a snaha SYFY vytvořit dlouhodobější nízkonákladový SCI-FI seriál: WTF:? Opravdu mi přijde, že kanál SYFY háže do koše parádně rozjeté SCI-FI serály (např. Caprica, Stargate Universe aj.) a nechává si jen paskvily. Opravdu... po SG a BSG nemám na co koukat!!!!!! ()

Galerie (260)

Zajímavosti (6)

  • Úspěch neslaví jen seriál, ale i stejnojmenná MMO videohra, která má přes milion registrovaných úč­tů. (AndyMagika)
  • Auto, které používá Konrad von Bach (Ian Ziering) je Tatra 815 VT 8x8 a dokonce na levém předním nárazníku je vidět i česká vlajka. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama