Reklama

Reklama

Praktický průvodce Bělehradem za zpěvu a slz

(festivalový název)
  • Srbsko Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francouzská šansonová zpěvačka, mladý řidič Stefan, americký diplomat, domina Melita, německý podnikatel, pokojská Jagoda, chorvatský policista Mate a policistka Đurđa. Ti všichni se, každý po svém, snaží najít ideální protějšek v současném Bělehradě, který se po dlouholeté izolaci opět otevírá světu. Hrdinové tápou ve vztazích, hroutí se, zamilovávají, objevují své kořeny... Praktický průvodce Bělehradem za zpěvu a slz je povídková romantická komedie, která na pozadí proevropských snah dnešního Srbska s inteligentním humorem, nadhledem a lehce podvratnou ironií vypráví o lásce čtyřikrát jinak. Jak sami tvůrci s humorem poznamenávají: „Ačkoli pro vstup do EU musíme splnit ještě celou řadu podmínek, milováním se se zahraničními hosty se obyvatelé Bělehradu Evropě alespoň o krok přibližují.“ (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Paříži, miluji Tě tentokrát z Bělehradu. Město nabyté osobitě rozervanou romantikou tohle téma prostě nabízí tak nějak přirozeně. Praktični vodič není rozhodně prvním podobně laděným snímkem (ačkoli začal vznikat dříve než například Tamo i onde). Tvůrci se pokusili dát filmu i politické vyznění. Je poměrně povrchní, ale o to více realistické. Srbsko se snaživě integruje do Evropy a jak jinak než přes postel. 53% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Poviedkové filmy sú často robené ako všehochuť - aby nejaký fragment chytil aspoň istú časť publika. Tieto mačkopsy rozprestierajúce svoje ambiciózne ciele diktované sledovanosťou sú potom výsledne také nemastné- neslané. Časť veľmi dobrá, časť nezaujímavá, lebo určená inému publiku. Takže výsledné hodnotenie je u mňa vždy okolo priemerných hodnôt. ()

Reklama

Brunsvik 

všechny recenze uživatele

Spevácke predely (tak, ako sú vymyslené) sú super, originálny nápad, ktorý funguje a to je aj najlepšia časť filmu. Tie 4 poviedky sú kvalitatívne nevyvážené - napríklad: prvá je úplne o ničom, amatérska, naivná, zle natočená, zahraná a strašné klišé.... druhá to mierne vylepší, aj keď je to len taká anekdota, ktorú ťahá sympaťák Jean-Marc Barr svojou charizmou... z priemeru to vyťahuje druhá polovica, tretia a štvrtá poviedka, ktoré sú vtipné, dobre zahrané a cítiť tam toho balkánskeho ducha. jednotná téma stretu cudzincov s belehradčanmi je tu striedaná s vnútorne silnejšou témou nevery, zrady a klamstva a podvádzania (v láske/vzťahu), pričom prechody - spevácke čísla - sú vtipne (až sarkasticky) a obsahovo veľmi dobre postavené "encyklopedické" heslá o stave súčasného belehradu a sú najlepším v tom filme po stránke informatívnosti i po stránke presahu a autorského pohľadu. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Propojovací pěvecké scény v podání dvou sborů - mužského a ženského - nasoukaných pokaždé do jiných erárních pracovních uniforem (leteckého personálu, hasičů, policistů apod.) jsou největší devízou tohoto tragikomického srbského filmového počinu. A vůbec třešinkou na dortu jsou v mezičasech suše čtené komentáře jak vystřižené z nějakého přístupového dokumentu o připojení Srbska k EU :-) ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

New Yorku, miluji Tě! po Srbsku rozhodně nenabídne nic vyjímečného. Kvalita povídek je nevyrovnaná, o svižném tempu nemůže být řeč, pousmát se lze pouze místy a navíc mají všechny čtyři epizody jednotlivý vizuální styl, který i během krátké metráže unudí. Pro odpočinek ano, ale jinak spíše ztráta drahocenného festivalového času. FFKV ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama