Reklama

Reklama

Černá mlha

  • USA After
Trailer 2

Jediní dva přeživší autobusové nehody po probuzení zjistí, že zůstali ve svém městečku úplně sami. Ve snaze odhalit pravdu o náhlé izolaci se z nich stávají nesourodí spojenci prchající před hladovými nestvůrami, které na ně číhají v mlze.

Ana a Freddy jsou dva cizí lidé cestující autobusem, kteří se shodou okolností dají do řeči a zjistí, že bydlí ve stejné ulici. Ana se za zvuku silného nárazu a skřípění pneumatik náhle probudí doma v posteli. K velkému zděšení zjistí, že je ve městě úplně sama - vydá se do práce, kde není ani živáčka, nahlíží lidem do oken, ale nikde nikdo. V noci však přijde na to, že zde zůstal ještě někdo jiný - Freddy z autobusu. Oběma se nejprve uleví, že na sebe opět narazili, ale později je vyděsí pohled na obrovskou černou mlhu, která se snáší nad městem a každým okamžikem je blíž a blíž. A aby toho nebylo málo, zdá se, že na ně v té mlze číhá hrůzostrašné stvoření, na které by si radši měli dát pozor. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (13)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojica, ktorá spolu prežila autobusovú nehodu onedlho zisťuje, že ostali jedinými v ich malomeste, ktoré zvonka obklopujú desivé, enormné oblaky a vo vnútri ich prenasleduje agresívne monštrum. Malý, miestami až komorný, mysteriózny počin, ktorému podkopáva nohy hlavne to, že už od začiatku sa dá ľahko prekuknúť. Ináč to ale zlé nie je; hlavná dvojka je v pohode, vizuál je miestami zaujímavo vydarený, mystérium (aj keď predvídateľné) funguje, monštrum je obstojne spracované a objaví sa aj niekoľko príjemne napínavých scén. Avšak ako celok mi to prišlo trochu slabé a priehľadné, no tie 3* dám aj tak. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Indie fantasy/mystery horor? Z toho mohlo vzísť teda ledačo a preto ma celkom teší, že After sa nesnaží o nejaké „veľké veci“, ale len poctivo naplňuje pomyslenú žánrovú škatuľku mystery hororu. Samozrejme, nízky rozpočet v podobe chabých CGI je badať, ale v rámci takého malého, nezávislého, prevažne komorného hororu obstojí. Príbeh je síce prehľadný doslovne od prvej sekundy, ale v tomto prípade to ani nevadí. Tajomná atmosféra celkom funguje, dvojica hlavných hrdinov je sympatická, vizuál s tajomnou čiernou hmlou dostatočne pútavý a slušne sa pracuje aj s napätím. Ako celok to síce nie je nič objavné, ale mňa to svojím spôsobom potešilo a hlavne neurazilo na rozdiel od iných skrz naskrz odpadových nízkorozpočtových snímkov, ktoré dokážu v hororovom žánri vzniknúť. Po všetkých tých Insidiousoch, Conjuringoch a im podobných osviežujúca jednohubka, ktorá vďaka krátkej stopáži aj rýchlo uplynie, takže nestihne výrazne nudiť. Kopnúť sa do nej dá hravo, ale prečo to v tomto prípade robiť? Svoj účel splnila a tu iné ambície rozhodne ani neboli, preto smelo zaokrúhlim smerom nahor. A do budúcna na zaujíma, čo režisér predvedie s väčším rozpočtom a prepracovanejším scenárom. Potenciál by tu bol. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film. Že v podstatě nedává smysl, ovšem moc podstatné není. Je to takový trochu jiný náhled na „posmrtný“ život s tím, že se zde spojují dva osudy. A co jsem bohužel odhadl, tak víc, než by si kdo mohl zprvu myslet. Sice očividně omezenější rozpočet nedovolil zejména jedné jediné nestvůře, která se ve filmu objevila, ani fyzický model a vše tudíž zůstalo u dost digitálního ztvárnění. Ale co už. Mně osobně se film nakonec docela líbil a i když jsem na hranici bodového hodnocení, trochu mu k dobru přidám. 76% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keby tvorcovia neboli taký idioti, že prezradili pointu už v prvej tretine, mohol to byť kľudne dobrý filmík. Ale vlastne nie, nemohol! On totižto i hlavný hrdina bol neuveriteľný suchár, ksicht a šmejd a ona bez sexepílu a charizmy, takže to prestrelili i so zrejme zamýšľanou romantikou. Veľmi zlé! A top všetkému nasadil ten uchrchlaný, zahlienený pseudotvor!!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo průhledné jak řízek ve školní jídelně, což vlastně umocňuje i samotný název filmu. Kdyby se to jmenovalo "Chlapa s ženskou honí mrak s bubákem", bylo by to možná lepší. Přiznávám solidní vizuál a poměrně sympatické herce, kteří sice příliš charismatu nepobrali, ale jejich výkon mě nijak neurážel. Každopádně celkově nic moc. 30% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama