Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅱ ドルドレイ攻略 (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Trilógia Berserk: Golden Age pokračuje druhým dielom s názvom The Battle for Doldrey. Hlavný protagonista Guts, ktorý je stále v službách Klanu Jastraba, pociťuje dôsledky rozhovoru svojho veliteľa Griffitha s princeznou Charlotte: cíti sa nedocenený a podvedený. Po triumfe nad nepriateľskou armádou je Griffith požiadaný, aby dobyl poslednú nepriateľskú pevnosť, zvanú Doldrey, v ktorej sídlia legendárni nosoroží jazdci na čele s nepremožiteľným bojovníkom, generálom Bosconem. (HDeer)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (47)

novoten 

všechny recenze uživatele

Opravdový zlatý věk s velkolepým vzestupem i nevyhnutelnou chybou, která předchází pád. Bitva o Doldrey přináší v rámci trilogie pokrývající děj seriálu jednoznačně nejsilnější kapitolu, kde mi u dramatických dialogů, zlomů charakterů hnaných těsně před okraj emocionálních možností nebo jen u vizuálně dokonalých obrazů (setkání ve sněhu) běhá mráz po zádech takřka neustále. Když z fantasy dýchá osudovost a každé rozhodnutí má fatální následky, nezbývá než se tetelit blahem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Scenar tychto japonskych kreslenych "heroic" filmov, ako som si ich dovolil nazvat, ma uz neoslovuje. Nepoznam kniznu predlohu, ak by vsak bola ponimana vo vaznejsom duchu, zrejme by ma jej citanie bavilo. Toto jej spracovanie ma vsak nezaujalo. Podobne kreslene spracovane filmy a zanrovo tiez blizke si vybavujem z nemeckych kanalov z cias svojho detstva. Zrejme sa jedna o snimok pre znalych a fanusikov. Ja nie som ani jednym z nich. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Protože se jedná o jeden příběh, budu dodržovat stejný komentář (zatím) u všech dílů] Je to prostě Berserk, anime, které v mé hlavě zkultovnělo a já ho uctívám jako žádnou jinou šikmookou animovanou pohádku (ok, přiznávám, je tu ještě zabejčený doktor Tenma z Monster). Upřímně si povíme narovinu, že nic se vylepšit vlastně nedalo, nikdo to ani nečekal a nechtěl - proto výsledkem je rekrutující hodnota nového audiovizuálního podání, která snad přivede nové krev v podobě mladých fanoušků do Berserk univerza. Původní seriál, který zlidověl právě kvůli minirozpočtu a nedokončenému příběhu (dodnes mě nahlodává červíček zda nemám tu zpropadenou nekonečnou mangu začít číst) je nepřekonatelná srdcovka nejenom pro mě ale i tisíce dalších, kteří se jistě rádi vrátí ke Gutsovi, Griffithovi a Casce v nejepičtějším příběhu všech dob. Je tady ta zvláštní touha co nás táhne vidět příběh i staré známé v trošku jiném podání, ve verzi kde Guts má menší meč, který se zná snad i unesitelný, ve verzi, kde animace je plynulá a vlastně všechny produkční hodnoty jsou o několik řádů výše. Obstarožní seriál a "HD" remake mohou koexistovat v jednom univerzu, vlastně proč ne? Ale chraň vás ruka Páně tvrdit, že Berserk pro jednadvacáté století je nejlepší! 70 % ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Boj o Doldrey už v porovnaní s menej výrazným úvodom dosahuje svoje kvality. Citlivý dôraz na chémiu medzi postavami, ktorá sa postupne začína prejavovať, Gutsov neuveriteľný vývoj, či napokon geniálne uzatvorenie navádzajú jednu z naj-unikátnejších atmosfér, akej som bol pri anime kedy svedkom. Správne naturalistická podoba vrhá tieň na všetky predošlé počiny a film presúva do úplne iných výšok. V takomto pomere ste schopní odpustiť drobné chybičky vo vizuáli, či rozdiely v predlohe, ako napríklad pôvod vrhnutého meča, doprostred Gutsovho súboja s Bosconem, či kráľovnej malý protest, ktoré v rozsiahlejšom merítku beztak strácajú pôvodný význam. Rovnako znamenitým je i sprevádzajúci soundtrack, tak ako aj pri predošlom filme, pod dohľadom Šhira Sagitsua. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

V první části padaly části těl, ale tady už přímo prší. Co neuteče, bude rozsekáno na kusy. Film se nebojí syrovosti ani surovosti. Kamera se neodvrací od takových intimních detailů jako je ženská menstruace, mučení nebo romantické milování, které je mimochodem v anime jedno z nejněžnějších a nejromantištějších, co jsem viděl - naštěstí se ale nezvrhá v hentai (i když jsou tam trochu podivné bisexuální náznaky). Celkově na mě tento díl působí, i přes svou oblibu borcení v krvi, dospěle. Dramatické zvraty, nemilosrdnost, lidská složitost. Chybí mi tu ale více rozvézt vztahy mezi členy Klanu Jestřába. Vedlejší postavy tu nemají téměř žádný význam a tvůrci mi je ukazují rychle jako při jízdě ve vlaku. Asi je to způsobeno filmem - seženu si celý seriál, tam to bude jistě více podrobné. Dokonalá dávka krvavých emocí! ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama