Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kórejská Američanka Hyun- Jae má osemnásť rokov, keď ju unesú, a pod vplyvom drog spolu s ostatnými dievčatami mladšími od nej ju prinútia k prostitúcii. Šéfom celej organizácie je policajný prednosta, takže ich aktivity sa im darí skrývať. Po roku väznenia sa stáva samotnou členkou tejto zločineckej bandy priekupníkov s ''bielym mäsom''. Je to jej spôsob, ako prežiť, alebo sa stala obeťou ''štokholmského syndrómu''? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Jako náhled do problematiky obchodu s lidmi poměrně povrchní a přízemní, leč jako psychologická sonda do hlavy dívky, která musí dennodenně čelit nejhorším nočním můrám, velmi trefné a působivé. Co všechno je člověk ochoten udělat, aby si zachránil život a zmenšil utrpení? Téma pudu sebezáchovy zpracováno šikovně, avšak snímek nikdy neprokročí určitou hranici vkusu, což je škoda. Zde se mělo jít úplně na dřeň a jsem si jist, že talentovaná Jamie Chung by to ustála se ctí. Obchod s lidmi, prostituce, zneužívání a všudypřítomné násilí - to jsou věci, jež si zaslouží špinavý, bezprostřední a autentický pohled. Takhle je to lépe koukatelné, ale kontext působí malinko naivně. Navíc závěrečný bourneovský úprk je drobek nevěrohodný. Ano, sice mám hodně výtek, ale i tak se jedná o nadstandardní filmový zážitek. 7/10! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Otevřít si v dnešní době kurvinec s šestnáctkama, které nechtějí makat zrovna moc dobrovolně a se zanícením, je docela opruz! Kdo se má s těmi, co zvlášť hrubým způsobem porušily pracovní kázeň furt někde zakopávat, a to navíc tak, aby je nevyhrabali kojoti, střední management je musí pořád hlídat, aby nehryzaly platící zákazníky do svědomí, a to ani nemluvím o tom, nakolik přijde pravidelná údržba podvozků. Holt sehnat dneska loajální, samostatnou a kvalifikovanou pracovní sílu je těžká řehole. Naštěstí tu máme Korejce, co jsou od přirození schopni dřít dvanáctky bez nároků na přesčasy, a tak je zasloužený kariérní postup nemine. Poutavé, výborně natočené a zábavné, jen mi trochu vadilo, že takový megalomanský velkoobchod s masem tří barev a půjčovnu vagín je schopen ušéfovat dvacetiletý, vychrtlý narkáč bez MBA a vyšších manažerských kurzů řízení náctiletých otrokyň. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre drama, kde hraje prim predevsim vyborna kamera. Jedine, co bych malinko vytknul je lepsi propracovanost scenare ohledne fungovani a vztahu uvnitr mafie. Postava, kterou ztvarnil vyborny OLeary, ne vzdy pusobi presvedcive. Palec nahoru davam i krasne Jamie Chung v roli nedobrovolne prostitutky. Film ma dobry zvuk, atmosferu a vice nez dobry vyber hercu, kteri nejsou uplne proflaknuti. Nikdy bych netipnul, ze tento film natocila zena. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Příběh natočený podle skutečné události z roku 1994, s dobrými hereckými výkony (velmi mě bavil Beau Bridges, taky Matt O'Leary nehrál vůbec špatně…). Eden (v hebrejštině Rozkoš), jméno hlavní hrdinky, nomen omen zajisté není! Rozkoší tento příběh není! ~ Snímek Eden nám zprostředkovává realitu obchodování s bílým masem, realitu novodobého otrokářství za účelem sexuálních služeb, přičemž /následují spoilery/ hranice mezi otrokem a otrokářem se s přibývající stopáží ztenčuje a následně ruší… O stockholmském syndromu bych nemluvil, dívka – po počátečním vzdoru, který nikam nevedl – racionálně došla k závěru, že je třeba postupně a vytrvale budovat podmínky, aby se útěk a odstřihnutí se od věznitelů zdařil… (Samotné odstřihnutí sledovacího náramku patří k nejsilnějším momentům…) ~ O svobodě, o hodnotě lidského života,… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak se sakra mají ty mladé holky seznámit? Bylo to hodné děvče, jejímž největším hříchem bylo, že si tu a tam potají zapálila cigaretu. Nasedla ale do špatného auta a už se to s ní vezlo. Zavřená kdesi v pustině, nevěříc, že se to v létě léta páně 1994 přihodilo právě jí. Poprvé to bylo s kousnutím klienta do genitálií, pak už to přestala počítat. Cejch „podle skutečné události“ může téhle záležitosti možná slušet, ale jsme tu přeci hlavně od toho, aby nás film dokázal vtáhnout, okouzlit, pobavit, překvapit, šokovat. Což se podařilo tak napůl. Výsledek zavání lehkou naivitou (zabezpečení celého systému mi přišlo minimálně laxní), což korunuje nedotažený závěr. Ani ne tak drsné nebo alarmující, jako spíš preventivní nejen pro rodiče náctiletých Asiatek.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky bol aj názov Abduction of Eden. (MikaelSVK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach na severozápade USA, v štáte Washington. (MikaelSVK)
  • V scéne, kde si hlavnú hrdinku juhokórejského pôvodu Eden vyžiada spomedzi viacerých dievčat istý zákazník, má Eden číslo 7. V juhokórejskej kultúre je číslo 7 považované za šťastné číslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama