Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (910)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zachránili herci. Respektive herec - Dwayne Johnson. Je to takovej sympaťák, že utáhne i takovou mega-hovadinu. Vůbec nejsem proti přepálený katastrofálnosti a neuvěřitelnejm situacím, demolicím a tak, snaha nacpat do filmu zemětřesení + vlnu tsunami je obdivuhodná, chybělo už jen tornádo a rychlo-mráz ze Dnu poté. Nejvíc mi ale vadilo za a) situace, který hrdinové přežívali, byly tak strašně mimo, že z toho šla až hlava kolem - záchrana vrtulníkem ze sutin, přistání s helikoptérou bez motoru, seskok z letadla s padákem, přejetí vlny tsunami ve člunu nebo unikání vodě stoupající z patra do patra v mrakodrapu, pak samozřejmě vysvobození dcery z vody - dost pochybuju, že po takový době by jí ještě rozdejchal. Kdyby tam takovejch scén byla polovina, i tak by to byl do nebe volající blábol. Kdo pak má mít respekt z přírodních živlů, když vidí, jak snadno se s nima lze vypořádat? A za b) scénáristi si opravdu mohli odpustit následující: Dwayne s manželkou čumí do trosek po tsunami a prohlásí: "Naše dcera je tam. Musíme jí najít." Komu to jako říká? Jeho manželka je tak tupá, že jí to musí oznamovat? Nebo asi stokrát opakovaný "Bude v pořádku." Plusem ale je, že se pořád něco děje, bortí, zaplavuje, vybuchuje, hoří a tak, jo a adolescentní herci tentokrát fakt dobře vybraný, že ani trochu neprudili. Je to čistý průměr. Den poté je ale mnohem zábavnější. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vše je v tomto filmu gigantické. Zemětřesení, vlny, rty Karly Gugino, svaly Dwejna Johnsona a poprsí Saši Dudário. Tím by se dal omluvit kasting, prostě ať je vše mega. To beru. Jen mě mrzelo, že zase museli lidičky řešit osobní vztahy na pozadí epické katastrofy. Konkrétně rozvod. To nemáme jiné archetypy? Vždyť takový pár jsme měli už ve filmu 2012, ne? Navzdory tomu je ale třeba pochválit, že udatný hrdina nezachraňuje celý svět, na ten zcela nepochybně sere, a jde si jen za svým, totiž zachránit svou dceru. Během jeho snah sledujeme tu největší demolici na filmovém plátně a to ti je taková paráda, že nejde podhodnotit. 3D pecka! Vše ale sráží ten strašlivý patos na konci (nejen), kdy se hrdinové rozhlédnou z vrcholku hory po celé té zkáze a lakonicky poznamenají: "Tak, a co budeme teď dělat?" načež se v dalším záběru rozvine obrovská americká vlajka na rozbořeném mostě jako odpověď a oni na sebe významně kývnou, jakože ví... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som len jeden plagát a hovorím si fajn, The Rock bude zachraňovať sprostých a krásnych Američanov. Keď som sa k tomu dostal som zistil, že The Rock nebude zachraňovať sprostých a krásnych Američanov, ale svoju rodinu. Čo je v podstate to isté. Každopadne som sa moc nenudil, pretože som si spravil tipovačku, čo, kde, kto a koho zachráni. Na druhý krát už by ma to asi nebavilo, pretože všetko snáď úplne všetko sme už videli. Dokonca aj väčšiu deštrukciu (na ktorú je macher Emmerich). Mohol by som to pekne skritizovať keby som chcel, ale ja nechcem, pretože herecké obsadenie mi vynikajúco sadlo. Hlavne pekná, sympatická, modrooká Alexandra Daddario, ktorá ma skutočne fakt pekne dvojičky. Tým myslím oči vy uchýláci. Jej kozi tu na vás tiež vykuknú, ale v plnej krase keď ich chcete vidieť, tak odporúčam seriál True Detectiv prvá séria, druhý diel, kde si ich naplno užijete. Keby nebolo tej americkej vlajky na konci šiel by som s hodnotením možno vyššie. Takto musím klesnúť minimálne o pätnásť percent, pretože si ju dovolili ukázať asi tak na päť sekúnd. Dokonca v spomalenom zábere. A to už je na mňa fakt moc. Obľúbený soudntrack: Main Theme, End Credits. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, Enšpígle, a co měl asi tak Peyton dělat, když nechtěl, aby největší kozy ve filmu nosil Dwayne Johnson? :-D Já si casting náramně užíval, hlavně ve scéně, kdy madam Alex dováděla pod vodou; to jsem se k ní ze třetí řady marně snažil doplavat. Jinak ano, vážně se potvrdilo, že zatímco my Češi jsme mistři světa ve vytváření katastrof, Amíci mají zlatou olympijskou v jejich natáčení. Jsem rád, že se ještě pořád umí dělat prosťoučké a zábavné filmy, abychom my - prosťoučcí a zábavní uživatelé - měli čemu rozdávat bonbony. Expertům možná nechám prázdnej pytlík, ještě to promyslím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cítím z toho větší ambice než poslední kousky Emmericha, který pouze prachsprostě vybírá kapsy a není zajímavý ničím. Kde jdou ty časy ID4. San Andreas je v tomhle ambicióznější film. Sice dialogy a koncept scénáře je jedno velké americké kliše se všemi nemocemi a neduhy na které jsme zvyklí, zároveň v tom ale občas vidím potutelně se usmívající poctu devadesátkám, záleží jak se do toho kdo dostane a kolik má v žánru nakoukáno. Formální stránka je však strhující. Tolik napětí a fenomenálně gradujících scén nejen co se destrukce a triků týče, ale těch panoramat, náletů, obletů a několik skvělých záběrů bez střihu (specielně ta úvodní v San Franciscu na střeše budovy) - to je přece jen o level výš, než jen tupá zábava. Já tam tu snahu tvůrců cítil. Tzn. nikterak převratný film, na který se časem taky pozapomene, ale určitě neurazí intelekt, pokud se k němu bude rozumně přistupovat a nad některými věcmi se přimhouří oči. Dwayne Johnson umí hrát ! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Austrálii, dále v amerických městech San Francisko, Los Angeles a Bakersfield, a také na Arizonsko-nevadských hranicích. Natáčelo se od 22. dubna do 27. července 2014. (Terva)
  • Některé melodie k filmu vznikly tak, že skladatel Andrew Lockington rozbil staré piáno kladivy a štípačkami a následně na něm nahrál několik skladeb. Dle jeho slov: "Hrál jsem noty, ale ty zněly zcela jinak, než jsme předpokládali a vůbec to neznělo jako piáno. Některé ty zvuky figurují v určitých scénách. Je to zajímavý rytmický prvek." (Lucasion)
  • Aj keď názov môže zavádzať, film nemá nič spoločné s hrou od Rockstar Games "GTA: San Andreas". (kacer4)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama