Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V pôvodnom scenári Ramba, sme mali dostáť stret učňa s majstrom, takže by sa stretol Trautman proti Rambovi. Ako už vieme tak to nedopadlo, Rambo sa prepísal tak, aby si získal väčšie sympatie divákov a tak po rokoch od jeho premiéry je tu štvanec, ktorý oprášil tento scenár. A musím povedať, že ma to dosť bavilo. Casting je super. Benicio del Toro sa na zabijackeho ex mariňáka výborne hodil a Tommy Le Jones je ešte raz taký dobrý ako Toro. Nebál by som sa aj tvrdiť, že je to jedna s jeho najlepších rolí. Príbeh je jednoduchý a vo filme sa ide hneď na vec. Film je krátky nikde sa moc nezdržuje a väčšinou ho ženú vpred výborne akčné scény, ktoré sú nie len perfektne natočené (naháňačka), ale aj choreograficky zahrané (bitka na blízko), kde bojové umenie Sayoc Kali, vynikne. Vďaka tomu, že je to krátke je to fakt pôžitok sledovať. Fanúšikovia Ramba by si toto nemali nechať ujsť. 75% - 4* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka Jonesovi mi to prišlo ako ďalšia variácia na Utečenca. Ale veľmi dobre natočená, so snahou o maximálnu realistickosť (hrdinovia sú počas naháňačky čoraz spotenejší a špinavší, čo sa vo filmoch často nestáva). Naháňačka autom je svojou uveriteľnosťou dokonca čímsi ako predchodcom "moskovského Bournea". Prekvapivo herecky zlyháva Benicio Del Toro - jeho dialóg s dcérkou je niečo, čo som v takomto mizernom podaní naposledy videl v nejakej telenovele. Dojmy výrazne vylepšuje ultrabrutálny záverečný duel, ktorý neváham zaradiť do svojej prvej desiatky najlepších filmových súbojov vôbec. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky čistokrevných akčních filmů rozhodně zajímavý přírůstek. Friedkin v podstatě naprosto rezignoval na jakoukoliv dějovou konstrukci a příběh uhání kupředu jako splašený vlak naprosto jednoduchým a tím nejlineárnějším možným způsobem. Na čem si však tvůrci dávají záležet je syrovost a chlad prostředí, absolutní minimalizace vizuálních efektů a celkový velmi strohý a obyčejný styl režie, ve kterém skvěle vynikne živelná bojová technika "krav maga", kterou se tu tvůrci prezentují. Bitky jsou neskutečné a na Friedkina nebývale přehledně natočené. Pokud pomineme úvodní kulisovitou a nevěrohodnou akci z Bosny, divák co moc nečeká nezůstane neodměněn. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones už naháňal Harrisona Forda a potom Wesleyho Snipesa a po krátkej pauze (v ktorej naháňal akurát tak mimozemšťanov) sa vrátil v perfektnej kondičke ako správny zálesák aby sa pustil do tretice na štvanicu - tentokrát má proti sebe najťažšieho súpera - sám si ho vychoval a vycvičil. Stará škola versus mladá vlna, učiteľ proti žiakovi navyše zaobalené do biblického klišé o Abrahámovi, ktorý obetuje svojho syna, nič originálne - jednoduchý a jasný príbeh, ktorého kvalita je postavená na ústrednej dvojici (Benicia doslova zbožňujem, aj keď scénka, kde dievčatku vysvetľuje, že ľudia sa správajú zle ku zvieratám, na mňa z jeho strany pôsobila veľmi "čudne"?) a na ich vzájomnom súboji, obzvlášť záverečný súboj je celkom podarený a dosť drsný, natočené je to (po technickej stránke) bez nejakých vadivých prkotín, časovo je to tak akurát - a to je veľmi dobré, lebo niektoré filmy stroskotajú na tom, že nevedia, kedy skončiť. Friedkin po Francúzskej spojke a Exorcistovi už svoje dielo neprekonal, ale zo všetkého, čo potom prišlo, sa práve tento film priblížil autorovmu majstrovstvu najbližšie, takže môže byť celkom spokojný. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nudné, neoriginální a stokrát viděné je tu po sto první (pokud jsem to ovšem nepodcenil). Konfrontace dvou neuvěřitelných chlapáků... Jednomu neuvěříte, že mu ruplo kouli, dalšímu neuvěříte, že na toho prvního má, ač ani ten nehýří charismatem vojenského veterána od zvláštních jednotek. Ovšem největší WTF pocit ve mně vyvolala hned úvodní scéna, ve které banda z pekla přišlých Srbů masakruje nevinné albánské ženy a děti. Asi někdo měl potřebu vysvětlit svým americkým spoluobčanům, že vybombardovat Srbsko byl opravdu záslužný a humanitární čin... Slabé **. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno