Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kleopatra napsala, že formátu Benicia Del Torra a Tommy Lee Jonese je tato záležitost nehodná. Kdybych byl špičkově placený herec Hollywoodu, taky bych se každou chvíli budil v noci hrůzou ze spaní, jak zchudnu a místo výletů na nejproslulejší letoviska světové smetánky budu trudně trávit svoji dovolenou na Beverly Hills. Ve skutečnosti je přítomnost těchto dvou áčkových herců jedním z mála kladů, kterými se tahle akční podívaná může pochlubit. A především je to doklad úpadku režiséra Williama Friedkina, který kdysi dokázal natáčet špičkové akční snímky s chytrým scénářem a myšlenkou. Řemeslo sice nezapomněl, takže své hrdiny dokáže vést pevnou rukou, jenže scénář patří k tomu typickému žánrovému braku, u kterého je nutné vypnout mozek, aby se přehlídla spousta nelogičností a hloupostí. Štvanec je zároveň hodně krvavý, tak, aby se uspokojila divákova žízeň po brutalitě. V reálném světě by pochopitelně pronásledovatel o více než o generaci starší nemohl držet krok s mladým válečníkem a už vůbec by nemohl volit takový způsob boje, který oba herci ve finále předvedli. Celkový dojem: 25 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od filmu som čakal určite viacej, je to akési spojenie niektorých typov filmov dokopy. Napríklad po psychologickej stránke mi to pripomína prvého Ramba (avšak slabšie) a po thrillerovej Šerifov (no tiež slabšie), čo umocnil fakt, že si tu zahral Tommy Lee. Tu musím však vyzdvihnúť jeho fyzický výkon, vzhľadom k jeho veku. Hlavnou chybou filmu je klesajúce napätie. Prvá polovica super, príroda krásna, napätie na jednotku, časť v meste bola už otrasná, za ňu by sa mali hlavne scenáristi hanbiť. Až mi rozum zastával, keď T.Lee stopoval po New Yorku Tora podľa odtlačkov topánok. Ale každopádne som sa nenudil, čomu dopomohol fakt, že nie celý film bol čisto o naháňaní. 70%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to příběhově klišovité a poněkud blbé. Nad pohnutkami postav radši moc nepřemýšlet, avšak Benicio Del Toro jako zmagořená mašina na zabíjení a Tommy Lee Jones jako jeho bývalý učitel a mentor, který však nikdy nikoho nezabil, jsou oba výborní. Tu spjatost jejich duší s přírodou jsem sežral, nehledě na neotřesitelnost jejich pozic ve filmu, nehledě na jejich nezničitelnost, přehnanou dokonalost. Prostě duel lovce a stopaře, kterému Friedkin dodal ten správný naturalistický drajv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $34,244,097Tržby Celosvetovo $45,496,534║ Vojnové konflikty a hlavne život po nich, či vypäté situácie späté s vojnou, asi už nejaký ten čas mátajú Williama Friedkina a preto natáča takéto filmy. Možno príbeh vyznie ušitý podobnosťou ako u Ramba(85%), aj s ním z časti je, ale príbeh nám skôr poukazuje na konflikt záujmov armáda/občania vs roboticky sfanatizovaní vojak. Film má čo ponúknuť, či aj akciu a naháňačky ako poznáme z Utečenca (100%), ale aj gradujúci dej plný zaujímavých scén. /70%/ film som videl už niekoľko krát a aj keď je len priemerný a dohromady nič nové neponúka je zručne natočený a vždy ma vtiahne do deja natoľko, že ma nemá šancu ani po x-krát nudiť, tak aj preto dávam trošku vyššie hodnotenie než by si zaslúžil ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi tretí diel voľnej prenasledovateľskej trilógie s Tommym Lee Jonesom. Bohužial je asi najslabší. Sám o sebe je to ale zaujímavý film, ktorý prekvapí svojou brutalitou pri scénach súbojov s nožmi. úvod filmu je trošku prepálený, snaží sa ozrejmiť psychopatizmus Del Torovej postavy, príliš to nefunguje. Ak ste neprávom obvinený, Váš útek pôsobí vierohodnejšie. Každopádne komerčný prepad si tento film nezaslúžil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama