Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výtečně do filmu adaptovaná legendární komiksová kniha, která navždy změnila obraz Temného rytíře. Rezignovaná atmosféra města ochromeného kriminalitou, což už stárnoucí Bruce Wayne nemůže snášet a tak po 10 letech v důchodu povolává zpátky Batmana (také proto, že on jím prostě JE, nejde jen o hrůzu nahánějící převlek). Psychologickou drobnokresbu bych sice příliš nepřeceňoval, ale skvěle vystavěný příběh dává nahlédnout do duše samozvaného mstitele, jehož přijetí veřejností zdaleka není jednoznačné. Jinak na hranatou animaci se rychle zvykne, nicméně tahle látka by zasloužila výrazněji pustit rozpočtovou žilou. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

A to je právě to,Batman atd podle mě kromě zpracování od Nolana ,patří spíš do téhle animované podoby než hrané,ale jak dokázal Nolan-udělat se dobré zpracování hraného formátu se udělat dá.Co se týče tohoto návratu rytíře,tak ten se mi líbil.Dobrá atmosféra,dobrý příběh a dost mi to právě připomnělo hraného Temného rytíře.Za mě tedy celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Peter Weller coby Batman dotahuje animovanou podobu netopýřího muže na naprosto jinou úroveň. Celkově je animovaný Návrat temného rytíře pravděpodobně nejlepší animovanou výpravou do univerza tohoto komiksu, které se navíc daří více než dobře převést temnou povahu samotné předlohy do pohybu. Pátou rezervu si nechávám pro druhou část zejména díky faktu, že souboj s mutanty je ta méně zábavná polovina a teprve Jokerem vyvolané peklo slibuje onu ultimátní jízdu... ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Maximálne rozhorčenie nad shitnou animáciou, rozčarovanie nad "znovuobjavením" postavy Robina, k tomu debilní Mutanti (na čele so zvlášť nechutným vodcom), totálne nevyužitý Gordon... Má zmysel pokračovať? Potešil krátky okamih, kedy sa na scénu vrátil Harvey, a aby som neklamal, záverečná scéna ma navnadila na pokračovanie, ktoré, ako dúfam, bude snáď lepšie. Snáď. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je pro mě nepochopitelné, že zatímco všechny stylem nezaměnitelné batmanovské příběhy, které se o pár let později dočkaly animované adaptace (Hush, Gaslight), jsou upravené, zkrácené a vůbec v pointě pozměněné, Millerova vstupenka mezi komiksovou elitu je místo toho přepsaná otrocky, téměř až úsměvně. Má v sobě sice dostatečně temného titulního hrdinu i perfektní linku s Dentem, ale velice často vypráví skrze reportéry na televizní obrazovce, což mě opakovaně vytrhávalo z tempa už v předloze a ve filmové podobě tenhle postup bohužel ani nedává smysl. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je možné spatřit obálky skutečných DC komiksů "Swamp Thing" a "V for Vendetta". Studio si tak udělalo malou reklamu. (Lorge)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama