Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po průměrné první části je Part 2 pravou kompenzací toho, čeho jsme se od Nolana v Dark Knight Rises nedočkali. Z Arkhamu se totiž dostal Joker, čímž se stal Gotham ihned o něco temnějším. Aby toho nebylo málo, objevuje se na scéně i Superman. Kdo by čekal, že letí Batmanovi na pomoc, ten by se mýlil. Clark Kent totiž pracuje pro prezidenta USA a tomu se nelíbí vzrůstající nepokoje, které jsou připisovány právě Batmanovi. Jestliže první část žádné větší vzrušení nenabídla, utěší nás v té navazující hned dvě velkolepá finále, z nichž zejména to se Supemanem v akci předčí leckterý velkofilm. Byť tvůrci zcela nepochybně stojí na straně netopýřího muže, je to souboj opravdu na krev. Výsledný dojem tak kazí pouze laciná válka se Sovětským svazem, která tomuto komiksu poněkud ubírá na vážnosti. Batman: "No more! All the people I've murdered...by letting you live." Joker: "I never kept count." ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky nabušenějšímu ději to působí lépe a výrazněji než první část. Absence vnitřních monologů-které v předloze vyjasnují motivace postav a dodávají váhu jejich činům-se zde ale bohužel minimálně dvakrát citelně projevila...Jde o moment SPOILER v tunelu lásky, kdy to zde vypadá, že Batman Jokera jen tak něják nešikovně a náhodou přizabil a ten pak tak něják na následky toho dodýchal.-Což vedle komiksové verze, kdy Batman přesně ví co dělá a jaké následky bude jeho čin mít-přitom se s tím pořád pere- vyznívá dost slabě.... Další chvíle, který díky textu vyzněl v komiksu mnohem silněji je bod, kdy Batman může zabít Supermana ale neudělá to-né díky infarktu ale proto, že opravdu nechce.........Vysvětlivka, že i onen infarkt byl součást plánu by se ve filmu-pro úplnost-jistě hodila KONEC SPOILERU........Podtrženo sečteno je to velmi kvalitní film pokud se moc nesrovnává se svou předlohou.....Plnou palbu si to asi zaslouží-ale jestli je to nejlepší film o Batmanovi?To bych neřekl(rozhodně ale lepší než kterýkoliv BatNolan ;) ) ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oblíbené sexuální hlášky z filmu: ... "What do we do with him?" "Nothing. He's too big." ... ... "Bruce! Your heart!" ... ... "I wanna you to remember me as a man." ... ... "Eyes downside, spud!" ... ... "You're feeling it now, aren't you?" ... ... "But I didn't have to go easy on you." ... ... "In all years to come, in your most private moments..." Závěrem: Naprosto epické. Sedl jsem si k tomu na pár minut, shlédl na posezení obě části. Nikdy jsem netušil, jak emotivní může být zakončení, ve kterém nebylo řečeno ani slovo. Pouze tlukot srdce a vzájemný pohled dvou lidí. Neskutečně povedení záporáci, nejlepší Joker, jakého jsem prozatím zažil - ZDE jsem konečně po letech pochopil, proč je tak nebezpečný, tak šílený. Epické. Až na ty kulky :-D. Jasných 95% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho nesmyslů, nelogičností a berliček, nicméně i tak dosti zábavné. První díl byl bezesporu malinko vyváženější a konzistentnější (jen měl slabého záporáka), tohle se zvrhlo už moc. Ty hypernadšené reakce nechápu, vždyť zde nefunguje dokonce ani comicsová fyzika a logika. Pořád však nadprůměr, hlavně díky propracované psychologii temného rytíře! 6/10! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama