Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Moje hlava mi říká, že první část se mi líbila víc. Ale pořád si nedokážu vysvětlit čím. Možná jen tou větší realičností jako v Nolanových filmech. Druhá část byla mnohem blíže sci-fi, už kvůli přítomnosti Muže z oceli. O to víc pak nabírá na obrátkách akční a emocionální stránka snímku. Ale naprosto nejúžasnější byla scéna v tunelu lásky. Nakonec se musím přiklonit k názoru, že druhá část je lepší než ta první, ikdyž mezi nimi je takový rozdíl, že je skoro nelze porovnávat přímo. Celkově oba díly dohromady jsou tou úplně nejlepší z komiksových adaptací (ano pane Nolane omlouvám se, ale je to tak). ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inkriminovaných sedmdesát minut je prosyceno výhradně pouličními bitkami, kde největšími bitkaři jsou netopýr, muž z oceli a vtipálek. Joker po čtyřiceti letech vězení v psychiatrické léčebně dostane šanci u Lettermana, přičemž tuto výhodu využije (podřeže diváky) a následně zdrhá do lunaparku, kde pomocí modifikované cukrované vaty útočí na nervovou soustavu náctiletých. Bohudíky starouš Batman dorazí a o bitku máme postaráno! Více něž překvapivé rozuzlení bitky v tunelu "lásky" na jedné straně poznamená Batmanovo vnitřnosti a na straně druhé Jokerův vaz. A když Superman odkloní nukleární hlavici, tak hurá na Batmana, jež si pro tuto příležitost pořídil speciální oblek! 99% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama