Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 8
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 8

Recenze (256)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Psáno po 13. episodě. Teoreticky to prostě nemá chybu - kult maniaků, vraždících ve stylu E.A.Poe, citujícími z jeho knih, a sami tvořícími propracovaný nový příběh dle zvráceného scénáře. S dobrými herci v hlavních rolích... Bohužel, je to napsaný tak hrozně blbě, že lákavá forma nemůže přebýt trapný obsah. Do historie nepochybně vstoupí především díky nejblbějším jednotkám FBI a SWAT v dějinách, opakovaně kupícím amatérské chyby nepopsatelných rozměrů, jen aby mohli kultisti dále unikat. A ne, nikomu nežeru, že to je záměr, jen se prostě tvůrci nechtěli (nebo neuměli) vypořádat s tím, aby to probíhalo uvěřitelně... Škoda, jedno z největších zklamání letošní seriálové sezony. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po sedmém dílu už to začíná být tak špatné, až je to zábava. Scifi námět mi nevadí, ale co je moc, to je příliš aneb když už nevíš kudy kam, přidej další postavu. + Bacon moc běhá a málo nasává, Valorie Curry je hot a Natalie Zea opakuje Justified. A všudypřítomné flashbacky jsou opruz (ale ten kultovní je teda taky něco. Všechny postavy jsou z Marsu, Williamson přebral). ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriál řadím mezi má guilty pleasure. Kevin Williamson si se všemi těmi psycho-profily vážně vyhrál. 1. série - 80% Druhá série už bohužel moc zábavná není, tvůrci vaří z vody, je to v podstatě pořád dokola totéž a s touhle scenáristickou bezradností si opravdu neumím představit, jak bude vypadat třetí série. Dle mého měl seriál skončit hned po první řadě. 2. série - 50% S třetí řadou to zpočátku vypadalo bledě, ale nakonec se děj vcelku slušně rozjel. Reputaci už si Ryan Hardy a spol. sice napravit nestihli, ale nakonec to není až tak tragické zakončení seriálu. 3. série - 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 11 dílech: Již teď jasný adept na seriálový propadák roku. Po výtečném atmosférické úvodu se to totiž celé hodně rychle řítí do pekel. Ze scénáře se stává natahovaný guláš plný stokrát viděných zvratů, postavy jsou ploché a po psychologické stránce to zoufale nefunguje. Navíc tak stupidní chování tajných agentů jsem snad ještě v životě neviděl. Na druhou stranu to však táhne nepřekvapivě výtečná hlavní dvojice a Kevin Bacon si o nějakou tu hereckou nominaci fakt říká. Režie se taky snaží ze stupidního scénáře vytěžit maximum, ale někdy to prostě nejde. Dávám tomu šanci do konce série, ale už moc Williamsonovi nevěřím.50% ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama