Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 22
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 22

Recenze (256)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je tahoun par excellence. I kdyby tu celou dobu jenom seděl na hajzlu a luštil křížovky, stejně byste se nehli od obrazovky. Scénář není bez chyb, takřka permanentní zvraty jsou chvílemi na pěst, ale i tak je to hodně zdařilá stíhomňamka s velmi vysokým faktorem napětí i koukatelnosti. Nedělám si iluze o televizní zábavě, ale pokud už vás omrzeli všichni ti CSI & NCIS sběratelé mentalistů a zločinných myšlenek na právo a pořádek, máte ideální příležitost, jak si rozšířit seriálové obzory. I na nějaké ty okousané nehty pravděpodobně dojde. Více zde. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I am bored with Joe Carroll and Edgar Allan Poe too! Kevin Williamson a nečekaná thrillerová parodie, která ve své první polovině buduje hutnou atmosféru a vpouští na scénu jednu zajímavou postavu za druhou, aby z nich poté, co se těžkopádně překulí do druhé poloviny, udělala karikatury sebe sama, přišla s hrou nazvanou bodněte si do Joe Carrolla, a napětí rozpustila v mlze. Promarněný potenciál, který si druhou sezónu nezaslouží! ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno jest. Teda, jsem si myslela, ale nevím, zda bych tu druhou porci zvládla. Ústřední duo je úžasné, Kevin je sympaťák a James mi dokázal lézt neuvěřitelným způsobem na nervy, až jsem ho vskutku od poloviny seriálu upřímně nenáviděla. Ale to okolo, no, potěš havran. Jediným přijatelným vysvětlením je podle mě snaha o zlepšení obrazu amerických bezpečnostních složek ve světě. Je třeba ukázat, že sériový, psychopatický vrah má opravdu stejná práva a nesmí se na něj nikdo ani ošklivě podívat, natož třeba říci nějaké nevhodné slovo. Prostě si v klidu může založit fanklub na facebooku a z trocha lajkování přejít k adoraci, která přeroste až v konání pravidelného procesí k mistrově věznici, tedy hlavnímu chrámu, kam si prostě zaskočí každá zaregistrovaná dušička pro odpustky. Já vždycky myslela, že ty speciální týmy, které údajně zvládnou podat prominentním členům teroristických buněk informaci o tom, kam si sakra položili klíče od auta, jsou skutečné, ale je fakt, že nevím jak to tam mají rozdělené. Prostě mě to fakt poněkud zmátlo. Velká škoda, mohl to být fakt skvělý seriál. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Fajn práce kombinující sračkoidního Havrana (znáte taky něco jinýho než Poa, vážení hollywoodští scenáristé?) se zvrácenější verzí Ctihodného občana, kde je Purefoy takovej Butler z výprodeje, přičemž kolem něj krouží suchý seriálový komparz a ne úplně křupavá Slanina. Uvidíme, co další díly, ale od Williamsona jsem čekal víc než pár klasických schémat, několik hodně wtf momentek (flashback se záchranou Maggie... džízis) a jeden vynikající twist. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Takže hit letošní sezóny s Kevinem Baconem v hlavní roli. Na to bych se nechal nalákat. Předně musím seriálu nechat několik věcí, hlavně jim úžasně funguje hlavní dvojice Bacon - Purefoy, dílům se poměrně dobře daří nalákat na další dění a scénárista se nebojí obětovat postavy v rámci překvapení. Občasné nelogické chování postav se prostě nevyhnutelně objeví, ale alespoň pro mě nepřichází v tak markantním měřítku, aby mě odradilo od dalšího sledování. Já osobně jsem si víc oblíbil Ryana Hardyho, jehož předpisy překračující agent se sklony k alkoholismu mě zaujal více než z Poea čerpající psychopat Joe Caroll. Ostatně mi přijde, že amíci vždycky čerpají z Poea, když potřebují něco temného a dramatického, což netvrdím, že musí být nutně špatně. První série utekla jako nic a splnila svůj účel, ale vzhledem k závěru si moc nedovedu představit o čem bude série číslo 2. Nic to však nemění na tom, že ta první stojí za podívání. 80 % *** Druhá série je bohužel o dost slabší než ta první, alespoň pro mě. Vše, co jsem chválil na sérii první je pryč. Konce dílů mě ke sledování dalších už tak nelákaly, obětování postav také už nepřicházelo a navíc jsem se u jednání postav stále víc rozčiloval, protože se chovaly občas opravdu zvláštně, pokud použiji slušný výraz. Ani včasné prodloužení vysloveně nepomohlo, protože pak bylo jasné, že oba naši "hrdinové" se třetí sérii dožijí. Nová rodinka, tedy Lily a její dvojčata, sice dokázala v úvodu poměrně překvapit, ale postupně začala ztrácet dech až mě vlastně vůbec nezajímala. Budu se ještě hodně rozmýšlet, jestli se i příští rok vrátím. 60% *** Třetí série u mě lehce napravila reputaci po předchozím roce a opět se mi docela líbila. Samozřejmě nedosáhla kvalit série první, ale rozhodně nepřinesla takové zklamání jako série druhá. Vícero záporáků, navíc zajímavých, tomu rozhodně pomohlo. Závěr sice přináší víc otázek než odpovědí, ale dokážu s takovým koncem žít. Jen je jako obvykle škoda, že FBI vyhrožuje počtem agentů, ale vše závisí na jednom až třech nesmrtelných kouscích. 70% ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama