Reklama

Reklama

The Secret Number

všechny plakáty
Krátkometrážní / Thriller / Drama / Sci-Fi
USA, 2012, 16 min

Režie:

Colin Levy

Obsahy(1)

Ocenený a uznávaný profesor matematiky Ersheim sa snaží dokázať existenciu čísla zvaného 'blim', ktoré leží medzi číslami 3 a 4. Je profesor duševne chorý, alebo sa len niekto snaží skutočnosť, že číslo blim naozaj existuje, zatajiť? (sochoking)

Recenze (19)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který se v tomto případě pouze obtížně vměstnává do krátkometrážního formátu a sám o sobě působí spíše jako delší trailer. Propracovaný scénář a delší stopáž by v tomto případě působila jistojistě lépe. Paradoxně mi v celé délce (krátkosti) vadila neoriginálnost filmu resp. očividná snaha se alespoň po vizuální stránce přiblížit jeho vysokorozpočtovým celovečerním soukmenovcům. Tj. širokoúhlý 2.35:1 formát, obrazová postprodukce apod. Občas se člověku při sledování filmu vybavují záběry z filmů jako Pi, The Jacket nebo Zodiac (po vizuální stránce), což ale nicméně nepovažuji za negativum. Přesto vše je zde pár zajímavých momentů a velmi (více než) dobrá je dle mého názoru kamera. Oficiální stránky. ()

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Autor scénáře pravděpodobně ani netuší o existenci číselných soustav. V dekadické soustavě je prostě 10 čísel, to je co ji definuje. Není v tom žádná fyzika, ani magie. Je to prostě to, co si lidé dohodly, že budou používat a to platí i pro pravidla. Ani v jiné, např. binární nebo hexadecimální není žádné záhadné číslo. Je jich tam tolik, kolik je předem nadefinováno. Pokud chcete přidat číslo mezi 3 a 4. tak proč ne, vznikne jedenáctková soustava a není na ní nic tajemného. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Teď mě trochu mrzí, že jsem si tu povídku předem přečetla. Ty flashbacky do minulosti konečné vyznění trochu posunuly a musím říct, že v té povídce se mi líbilo víc. Při čtení to bylo, jako kdybych si měla závěr udělat sama. Při sledování mi to pochopení vnutili. Je to škoda, protože myšlenka sama o sobě je výborná. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně dobře natočený a udělaný, ale má jednu vážnou trhlinu. Je to blbost! Jelikož čísla nejsou pevně daná a ani nereprezentují či nevyplývají z přírodních jevů a zákonů, tudíž přidání čísla by nemělo žádný význam. Kdyby zápletku postavili na reálném fyzikálním základě byl by to rozhodně zajímavý film vhodný k zamyšlení, ale takhle jen k odpočinutí a fantazírování co by kdyby. Hodnocení: 50/100. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Existuje blim? Já myslím, že určitě. A je to celé číslo mezi 3 a 4? Tak to vážně nevím. Já jsem doufal v nějakou geniální matematickou fintu a místo toho jsem byl ztracen v časoprostoru, kde jsem se zacykloval myšlenkou, že mezi čísly 13 a 14 určitě bude blimnáct. Zatím to nemohu dokázat, ale jednou to správně zintegruju, zlogaritmuju, zderivuju a nakonec vydělím dvěma tak frajersky, že mne Nobelův ceník nemůže minout. ()

Zajímavosti (1)

  • Číslo profesorova pokoje je 304, což odkazuje na tajemné číslo blim, které se údajně nachází mezi trojkou a čtyřkou. (Doomcourier)

Reklama

Reklama