Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

Hem.m

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem, že se na aspoň jeden díl podívám, slib jsem nyní dodržel.. Seriál pokud drží stejné tempo i v ostatním dílech jako v prvním díle, tak je určitě dobrý, ale bohužel tento žánr já moc rád nemám a proto jsem se podíval jen na jeden díl, jen kvůli slibu, ale pro ty co to zajímá takové téma, tak bych určitě řekl, že je to zajímat bude.. ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Takže SAO... páni, ešte teraz si spomínam ako som na začiatku z neho bola hotová... tie neskutočné očakávania a to nadšenie z nových epizód. Vážne neviem čo k tomu povedať... neskutočne ma toto anime sklamalo. Ten rozbeh bol perfektný, myšlienka originálna a perfektne zakomponované inak klišé charaktery... čo viac to chcelo? Len dobrý dej, a ten tam aj bol, po 14 epizódu. Potom som ja osobne SAO sledovala len z nutnosti. Myslím, že ALO bola príšerná chyba a u mňa tým celkovo toto anime kleslo a začala som si všímať toľko chýb a nevysvetlených vecí v tomto anime (ku príkladu Kiritova ruka a i.). Samozrejme, SAO malo veľký potenciál, no dejom a nekonečným Kiritovým haremom to celkovo kleslo. Mrzí ma to, už len kvôli tomuto anime a kvôli tým 5 mesiacom. Priemerné 3* ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je rok 2022, téměř blízká budoucnost. Děcka i dospělí nadále hrají hry – MMO hry, které se ovšem posunuly do roviny virtuální reality. Nasaďte si helmu, ponořte se do fantasy světa a hrajte si na hrdiny. Kdo by to nechtěl minimálně zkusit? „Zábava“ ovšem začíná tehdy, kdy z tohoto virtuálního světa nemůžete zpátky… Hra na hrdiny se mění na hru o přežití. Kirito je jedním z těch, kdo si tu helmu nasadí, a je taky tím, kdo nepropadne zoufalství. Kirito hledá cestu a bojuje až do samého konce. Příběh osamoceného a hledajícího hlavně sebe sama hrdiny se časem mění stejně jako jeho pohled na svět, kdy Kirito poznává dívku a je z toho romance jako hrom. Boj o přežití se stává o to intenzivnější, pokud je na světě někdo, za koho chcete položit svůj život. Je vidět, že tvůrci nás nechtěli unudit klasickým levelováním, ‚farmením‘ apod. a zaměřili děj na milníky, které naše hrdiny vedou k zásadním rozhodnutím. Mimo jiné hráče RPG nebo MMO her potěší propracované detaily a možnosti světa SAO. Anime skvěle šlape až do „finálního“ 14 dílu plného satisfakce a pocitu, že jste viděli zatím nejlepší seriál posledních pár sezon. Poté se ovšem náhle změní v něco, co jste vůbec nečekali. Vážnost, humor i jakási vyzrálost celé série se přemění v nelogičnost, trapnost a infantilnost, což o to víc bije do očí v porovnání s předchozími 14 díly. Je nepochopitelné, co tvůrce vedlo k tomu, aby „druhou části“ celé SAO zabili. Ovšem pokud zjistíte, že stejní tvůrci stáli u vzniku Death Note, pak tušíte, kde je zakopaný pes. Všem doporučuji vidět pouze prvních 14 dílů SAO (za 5 hvězdiček) a nekazit si skvělý zážitek dalšími (2 hvězdičky). Celkem tedy 70% a rozpaky. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Výborný pilot sa rozpína do perfektných prvých desiatich dielov s originálnym nápadom, krásnou japonskou animáciou a skvelými postavami. No keď sa prvotný dej a následne aj nedostatočne vysvetlená hlúpa pointa prelomí, spúšťa akúsi neoddelenú druhú sériu plnú nezmyselných a gýčových romantických kecov, cukrových scénok a výlevov emócii s minimom akčných, či akokoľvek napínavých scén, stáva za zo SAO ťažko stráviteľné anime. Treba však uznať, že stále to disponuje peknou myšlienkou, aj keď až príliš zaláskovanou, istou japonskou povestnou úchylnosťou a pútavými dialógmi. Po odpozeranej prvej sérii, kde záver bol už takmer nepozerateľný, priemerujem 4* za prvú a slabé 2* za druhú polovicu. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)
  • Úvodní skladbou seriálu do 14. epizody je píseň "Crossing Field" japonské zpěvačky Risy Oribe, a skladbou znějící v závěrečných titulcích je píseň "Yume Sekai" taktéž japonské zpěvačky a anime dabérky Haruky Tomatsuové. Od 15. epizody seriálu výše se o průvodní píseň "Innocence" postarala japonská zpěvačka Eir Aoi a o závěrečnou píseň "Overfly" zpěvačka Luna Haruna. (Conspi)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)

Reklama

Reklama