Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojenie hier a anime je úžasný premyslený ťah. Veľa hráčov pozerá anime a vice versa (a opačne). Celkovo anime Sword Art Online je veľmi kolísavej kvality nie len čo sa týka jednotlivých dielov, ale hlavne toho, že každá séria začína dobre a premyslene a potom druhá polovica tej série je totálna blbosť až niekedy nepozerateľná, zrýchlená, spomalená, nepremyslená, alebo absolútne zbytočná. Takto sa to deje v každej jednej sérii Sword Art Onlinu a potom divák hodnotí celú sériu zle, lebo druhá polovica v ňom zanecháva zlý pocit! Samozrejme ja tu sériu SAO (ako sa zvykne nazývať) sa nesnažím zvoziť pod čiernu zem, naopak ja som celkom fanúšik SAO a dokonca aj jej romantických liniek ...aj prvej série a všade sa nájde nejaká kvalita. Veľa ľudí má za to, že SAO je proste odpad ja si to nemyslím a skôr si myslím, že SAO je príliš veľký mainstream, alebo aspoň toto anime do neho zo začiatku patrilo, ale čo je dôležité jednotlivé série ma bavili z rôznych dôvodov. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to opravdu bohužel není dotažené k dokonalosti, jak tady už většina konstatovala. Ale jako fajn fantasy oddechovka tu sedne, pokud se vám líbí souboje, tak se SaO raději vyhněte, jelikože těch tu opravdu není moc. O dost více se mi líbila anime adaptace MMO hry Ragnarok Online ... která se ale stylizovala čistě do fantasy příběhu, akorát se všemi reáliemi ze hry (a i souboji !!!). Já jsem byl bohužel taky nahypovaný, že je to skvělá soubojovka (dokonce od člověka, který fakt na soubojovky kouká, asi se trošku na těch 25 dílů někde zapomněl, nebo co), ale jakmile jsem se po cca pátém díle od tohoto "konceptu" odprostil, tak jsem si to byl schopny celkem i užít. Je pravda, že hlavně v druhé polovině to celé bohužel trochu ztrácí dech, ale pak se to zase trošku vzpamatuje, proto jsme se nakonec horko těžko na ty štyry hvězdy dostali. Animace a kresba je "vysokorozpočtová", takže fetišáci si v tomhle smyslu užijí svoje ..... ale nic nemá na Titány, ti byli úplně nekde jinde :)) Je vidět, že skáčů z jednoho lepšího kousku na druhej, tak už raději koment ukončim, nebo nakonec napálím ještě hvězdy tři .. určitě stojí za zkouknutí, pokud hrajete (nebo jste hráli) nějaké to MMO a máte rádi fantasy (to hlavně). ()

Reklama

Angelos 

všechny recenze uživatele

Mne osobně změna seriálu po 14 díle neprišla tak drastická, abych nějak významně snižoval hodnocení. Jako celek mi to přišlo výborné, a i přestože bych našel pár okamžiků, kdy mě to tolik nebavilo, tak dám plné hodnocení. Velmi originální nápad s geniální myšlenkou smrt ve hře = smrt i v reálném životě, jsem ještě neviděl a NerveGear by mohl být budoucností herních konzolí :D ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

MMORPG ve které když zemře váš avatar zemřete i vy? Zde to funguje dokonale. Animace je povedená stejně tak i soundtrack, který naprosto sedí k dané scéně. Vše se točí kolem Kirita, nejsilnějšího hráče a jeho milované Asuny při snaze uniknout z virtuálního světa do reálného. Postav se v anime vyskytuje spousta, ale nedostávají tolik prostoru, nechybí dějové zvraty, romance, akce i smutnější chvíle. Za mě kandidát na nejlepší anime roku 2012. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sword Art Online vlastne ani tak nie je dobré anime, ako sa môže z môjho hodnotenia zdať. Cez obe série je divák sprevádzaný kopou klišé, nezmyslov a v celej sérii celkovo prevládajú nedostatky, ktoré sú až bijúce do očí. Ale aj keď nemám rád SAO fan base komunitu skladajúcu prevažne z deciek a hanbil by som sa SAO označiť ako dobré či dokonca kvalitné anime, celkom sa mi to páčilo. Samozrejme, charaktery sú hrozne napísané, Kirito je doslova otravný a fighty nie sú ani len trochu zaujímavé, lenže svojim spôsobom ma to bavilo. Anime rozhodne obsahuje aj silné stránky, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad animáciu či hudbu, takže nemôžem tvrdiť, že to je vyložene zlé. Prvá séria trpí nevyužitým potenciálom a od celého sveta by som čakal rozhodne viac, no druhá (ktorá je pre väčšinu horšia) ma bavila oveľa viac a ani tak nesklamala. GGO arc mi dokonalo sadol, klišé a nedostatky som ignoroval a len sa pokojne unášal dejom. Podobné zápletky sú asi pre mňa. Na veľa vecí som zabudol a veľa vecí ešte napísať chcem, ale iní používatelia to už zvládli za mňa. Nakoniec poviem len to, že sa mi to celkom páčilo. A to je predsa hlavné. Priemer: 84% edit (21.11.2018): Odčítavam jednu hviezdu. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na základě novely „Sword Art Online“ spisovatele Reki Kawahara. Datování „Sword Art Online“ jako novely publikované na internetu sahá již do roku 2002, samotného knižního vydaní se však novela dočkala až v roce 2009. Seriál nás zavádí do 4 prvních novel, jedenáctá novela byla uvedena na konci roku 2012. (-Victor-)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno