Reklama

Reklama

Epizody(12)

Diskuze

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Larky: Jsou tu anime s ktarými jen zabijím čas a ty kteří mně skutečně baví.Tohle patří jen k těm kterými zabijím čas. Ti který mně skutečně bavili bylo třeba zmíněné Fate/Zero, nebo Papakiki.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu je zas fajn, že sis našel alespon nějaký seriál a hodně Tě baví...Mě letos bavil jen Fate/Zero, který ale nebyla uplně právoplatná samostatná řada a Tari Tari, které se mi vcelku líbilo kvůli té pohodovosti, jinak je ten seriál dost o p*či a to je tak zhruba vše.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Larky: To je jasný, slabá sezona slabé vedoucí anime. A je jedno jak to vezmeme. S toho co sleduji jsou bohužel tyhle tři to nejlepší co sezona nabídla....... což je smutný výsledek.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Akira777: To ani mě ne...Pro mě dva zcela průměrné a jeden odpadový seriál...Letošní sezona je prakticky po všech ohledech katastrofální a tak budou vést seriály, které by v silnější neměli šanci ani omylem (tedy alespon u mě ne)...Snad bude příští rok lepší :)

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Já jsem oba seriály sledoval v HD a právě Dakara mě teda přišla o hodně horší než DxD...ten nižší rozpočet je tam podle mě vidět na každym kroku a nejvíc v bitvách.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Lepší Animaci než v DxD ? :D...tak to se opravdu díváme na jinej seriál.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Larky: Anime sice s horšíma postavamá a s příběhem ale docela slušnou animaci, třeba mnohem lepší než v Papakiki či DxD, proto tak nějak uvažuji nad tím zda sleduji orpavdu stejný anime nebo se mi naprosto zničili oči.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Podle mě jsem sledoval seriál z naprosto dementním a místy extrémně nudným scénářem, postavami, které jsou japonským ekvivalentem retardů z Ulice a nízkorozpočtovou animací, která byla často horší než ve10 let starých Anime. Ty jsi sledoval co?

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Larky: Aha no nevím mně se to nezdá pořád stejný tak od osmého dílu, ale možná sleduji cosi jiného než ty.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Akira777: Tak pokud bereš nedávno 9. díl tak jo...dál už bych to psychicky asi nedal.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Akira777:  I Papa no iukoto mělo dost primitivní scénář, ale celkem s přehledem tu svou kvalitu dotahoval postavama. Dakara nemá a ani od začátku neměla žádnou dobrou postavu, ani animace ani scénář ani...nic. A co myslíš tím, že nechtěl vytáhnout to nejlepší na začátku ? Ten seriál je pořád dokola stejnej...to co bylo na začátku to je pak dál stejný.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

No scenarista to upřimně pokazil. Kdyby nedělal Papakiki tak bych ho nechal odstřelit a ty co to schválili taky. Chápu že nechtěl to nejlepší vytáhnotu hned na začátku, ale začátek nemá odrazit diváky od případného dalšího sledování. Navíc do půlky se toho moc neděje, teď byl zajimavý devátý díl ale desaty byl docela nudný.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Nix Worel: Já jsem jen psal, že jsou i lidé, kteří Amagami za harem považují, ale že už jen ten omnibus formát to znemožňuje, takže o haremu nemůže být řeč. Tohohle se bojím u adaptace Little Busters od Key, protože ta potřebuje omnibus formát jinak nebude dávát smysl, takže doufám, že z toho harem neudělají.

KiritoSenpai

KiritoSenpai (hodnocení, recenze)

Shrekito: Larky: to si moc nemyslím.. přeci jenom už ze slova harém jde jasně poznat že se jedná o muže s více ženami, přesně jak napsal Larky, v Amagami je to samostatné..

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Akira777: xD Já vím. I když debata o tom co je ještě archetyp a co už není pořád s haremovkama souvisí.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Amagami už kvůli samostatným scénářům, kdy se děj soustředil jen a pouze na jednu slečnu a hlavního hrdiny, který se s ní má dát dohromady podle mě dost liší od toho jaké haremovky jsou :)

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Souhlas já Haruhi jako harem neberu. Jenže ono když někdo bere za haremovku i Amagami, které se tomu snažilo vyhnout tím, že ze sebe udělalo omnibus, tak nevím.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

No vždyt právě...pokud je charakter té kamarádky z dětství obdařen vícerými vlastnostmi, tak se logicky posunuje někam dál než kde arhcetypy končí ne?...Mě tedy osobně přijdou kamarádky z dětství jako jedno z nejpitomějších klišé v Anime...hlavně proto, že je ta kamarádka do toto jejího kamaráda často zamilovaná, ale bojí se mu to říct...čest vyjímkám...nicméně v pořádné harémovce většinou v takovéhle formě nechybí. U Haruhi je to trochu složitější...na jednu stranu obsahuje neotřelé a dobře napsané postavy (Haruhi, Kyon) a pak ty totálně šablonovité (Asakura, Yuki a zejména Mikuru)...jako harémovka my to stejně ale nepřijde, alespoň ne v té formě jaké my dva asi harémovky bereme :)

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky:Záleží kdy protože třeba kamarádka z dětství je považováná za archetyp, přitom osobnost může mít jakoukoliv, takže nechápu co je na tom za archetyp.

P.S.: Haruhi je některými taky považována za haremovku a charaktery moc šablonovitý nejsou (hlavně Kyon).

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

No ale ten pocit šablonovitosti přece dotyčný charakter opustí, pokud má těch rysů víc ne?

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky: Přesně tohle jsem myslel tím archetype oholeným na dřeň. Samozřejmě musí mít ten charakter víc rysů(jinak by to byla nuda), ale to na tom nic nemění, že bude pořád ve většině případů pořád šablona.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Je na druhou stranu pravda, že s tímhle do harémovek asi nejdem...chcem jen vtipy, prdelky, kozičky atd.,pravidla žánru nás totiž naučila nechtít od něj nic jiného :)

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

No přijde mi, že je v tom rozdíl asi je jako mezi českými politiky ale dobře :) Všechny 3 typy jsou stejně šablonovité a pro mě osobně dost nezajímavé, ale pokud se Ti líbí tak s tím samozřejmě nemám problém...Prostě abych to nějak shrnul...tak je podle mě špatně pokud je ta dotyčná slečna jen tsundere, nebo jen volnomyšlenkářka nebo jen štětka...zajímavou se pro mě stává až ve chvíli, kdy těch charakterových znaků obsahuje víc :)

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky: Oni jsou tři typy Tsundere

1.Je Klasická Tsundere - Tsundere is a Japanese character development process which describes a person who is initially cold and even hostile towards another person before gradually showing their warm side over time. This change of behavior is permanent, and that's where the classic tsundere type is different form the modern tsundere.

2.Moderní Tsundere - A variation of the tsundere personality type which has the tsundere character switch between hostile and lovestruck personalities often, which is in contrast to the classic tsundere type where the change is gradual and permanent.

3.Maydere -  A mayadere usually starts as an antagonist trying to kill the someone but switches sides after falling in love. This character is unpredictable and dangereous for everyone including the romantic interest.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Docela by mě ale zajímala jedna věc...kde se vzal pojem moderní tsundere...problém totiž v tomhle vidim v jedné zásadní věci: Pokud někdo určí, že odlehčenější verze tsundere je nějaká její moderní variace, tak v tom případě může být i moderní kuudere a všechno ostatní můžem tzv. modernizovat...tím pádem bych se držel toho, co je ve všeobecné známosti a tedy to, jak definujeme normální tsundere. To, že se má něco od toho a něco od toho není podle mě žádná modernizace, ale spíš právě ono barvité vykreslení charakteru...tou Rin vcelku byla, byť nijak zvlášt a celkově se FSN hodně drželo šablon a k nim nabízelo i docela zajímavé další postavy. Bez šablon to v současném Anime (a manze pochopitelně) příliš nejede...proto tu máme také tolik špatných seriálů...Nevím jestli jsi mě pochopil, ale celou dobu my jde o tohle: Šablona se nutně nemusí rovnat špatně napsanému charakteru, nicméně jen ve velmi vzácných případech se rovna výborně napsanému charakteru...barvitá postava může být ta, která má třeba ode všeho trochu nebo má nějakou speciální motivaci od které se ten charakter odvíjí...snad se tímhle čtením neunudíš...sorry, trochu jsem se rozepsal...Nic hele už tady nepojedem dál OT, kdyžtak si můžem for fun navzájem zaspammovat poštu :)

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

To bysme pak mohli o polovině charakterů říct, že nemá k tsundere minimálně daleko pokud jí podobně jako Rin údajně opravdu nejsou...Jedna věc je totiž co někdo řekl, že je údajně moderní tsundere a druhá co je už všeobecně známo...tedy to jak se tsundere profiluje...a do toho Rin nespadala v žádném případě...moderní pohled na každý archetyp bysme mohli napsat k úplně každému...tím pádem my nepřijde zrovna dobrý nápad něco jako moderní tsundere vůbec používat. 

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Spousta tsundere je napsána tak, že se jejich chování mění z minuty na minutu...Rin taková nebyla...a podle mého to nebyla tsundere ani omylem.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Jasně i v harémovkách můžou být sympatické postavy, ale minimálně u mě to téměř nikdy není kvůli jejich originálnímu charakteru, ale spíš z důvody, že se mi holčina líbí a nebo je ten její archetyp nevyhnán až do nebeských výšin blbosti.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky: S tou moderní tsundere rozhodně nesoulasím, protože jedna z prvních moderních tsundere byla Rin z FSN, a hlavně v původní visual novele její postava moc archetypální není a stejně je pořád jako Tsundere označovaná a i ta seriálová má to těch dnešních hodně daleko. Navíc archetyp klasický tsundere vlastně ani archetyp není, protože jediná podmínka tohohle archetypu je že musí mít chladnej nebo nenávistnej vztah k hlavní postavě a pak postupně pookřávat.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Právě proto že Med a čtyřlístek není harém, kde jsem psal, že zajímavé postavy nejsou prakticky nikdy jsem ho zminoval jako jeden z dobrých příkladů kvalitně napsaných postav bez ohledu na žánr.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Btw: Sae i po té době co jsem první řadu Amagami viděl mám v osobní TOPce nejdebilnějších postav :) Jinak ale Amagami byla v pohodě...nebyla v žádném směru originální, ale dost vysoká příjemnost a ta povedená romance se jí odepřít rozhodně nedá :)

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky: Jenže Med a čtyřlístek (viděl sem jen kdysi pár dílů) není harém, ale love polygon romance.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

No vypadá to, že se v tom co je pro nás definice dobře napsané postavy asi neshodnem :) Neřekl bych totiž, že Amagami měla nějak zvlášť dobře napsané postavy...jen tam ta jejich šablonovitost nebyla vyhnaná do extrému, jak bývá zvykem třeba v harémovkách...Zásadně navíc nesouhlasím, že může být tsundere, ať už moderní či ne nějak zajímavěji napsaná...právě její šablona a styl napsání takovéto postavy je nejvýraznější a nejarchetypálnější (!)...V zásadě my ani tak nejde o to každou šablonu kritizovat (protože bych se nemohl dívat na žádné současné Anime). Jde my spíš o to, že je těžké najít nějaký opravdu zajímavě napsaný holčiči charakter a rozhodně bych ho nehledal v harémovce...toť můj názor :)

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky: No třeba právě Amagami má solidně napsaný postavy na to, že to jsou archetypy (s vyjímkou Sae, která ne jen že je strašnej archetyp, ale má k tomu strašnej výběr hlasu). Já akorát říkám, že i archetyp může být dobře napsaná a sympatická postava (samozřejmě od archetypní postavy nemůže nikdo čekat nějakou komplexní oscarovou postavu), pokud tedy autor tu postavu nesedře až na dřeň, protože třeba archetyp kamarádka z dětství má hodně prostoru k napsání. Moderní Tsundere májí relativně taky velký možnosti, problém je že po tom co přišli tsundere postavy Kugimiyi Rie, tak je dneska většina moderních tsundere malý věčně naštvaný loli nebo petanka, který toho svýho pořád mlátí.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Btw: Vcelku barvitě vykreslené charaktery měl třeba Med a čtyřlístek...tam akorát pro mě byl trochu problém, že se mi až tak nelíbily samotné holčiny...ale o tom ten seriál vůbec nebyl.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

V naprosté většině jsou archetypy bud jen obyčejně průmerné nebo podprůměrné, až barvitě napsaný charakter udělá výbornou postavu...v Kore Wa Zombie jsou postavy takové šablony jako v tisíci dalších harémovkách, pokud se Ti to líbí v pohodě, nicméně se tomu podle mě nedá říkat kvalitně napsaná postava...Harémovky by bez archetypů pochopitelně existovat mohli, ale když jde hlavně o prsa, prdelky a čert ví co ještě, tak je zbytečné barvitě vykreslovat charaktery...k tomuhle žánru bohatě stačí jen obyčejná šablona

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Larky:Archetyp může být pořád výborná postava, pokud ho dokáže autor zpracovat dobře. Ono stačí porovnat v Zombie právě Seraphim a Sarasvati (obě dvě defacto stejnej archetyp) a aspon pro mě Sarasvati kope totálně jinou ligu. Navíc si nějak nedokážu představit jak by fungovaly haremovky a galge/eroge bez archetypů, protože když tam musíš mít 3 a více holek tak málo kdo zvládne napsat všechny aby byli co nejmín archetypní. Jako příklád stačí Amagami, kde se nejsou uplně archetypní akorát Ayatsuji a relativně ještě Nanasaki, zbytek jsou klasický archetypy.(tomboy tsundere kámoška, přehnaně stydlivá holka z nižšího ročníku, clumsy kamarádky z dětství a kombinace hvězdy školy a dětinský holky).

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Nene, nemám žádný mokrý sny (bohužel možna)...Já jen, že Eu všude možně propaguješ tak jsem myslel...víš jak. Rias se mi líbila, ale není to pro mě žádnej best Anime charakter ever...navíc je podle mě dost těžký určit jednu nejlepší holčinu...většinou se to odvíjí od aktualně sledovanýho seriálu, kde mě třeba nějaká zaujme...ale pokud bych nějakou musel říct tak třeba Eu asi ne, protože ta ostatně jako všechny slečny v Kore Wa zombie jen reprezentovala obyčejnou šablonu...spíš bych asi řekl nějakou s bravitým a zajímavým charakterem (která by určitě nebyla jedna z tísíce v přiblblejch harémovkách), která se úspěšně nudné šablonovitosti vyhýbala...ne že by mě ted nějaká napadala :D ale třeba na něco přijdu :)

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Larky: Jo já vím ty máš mokrý sny s Rias, bohužel já s Eu ne. Chvíli jsem považoval za nejlepší postavu Rei s anime

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Mno novela pravděpodobně lepší bude...těžko totiž může být horší...to snad už ani nejde...no a k Těm hrdinkám..Eu je fajn, patří k těm lepším v Anime to souhlasím, ale mokrý sny jsem z ní neměl :)

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Hm vzhledem k tomu že začínáme psat o jiných anime tak je jasný, že už nemáme o čem

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Shrekito: zpátky k Dakara H jen jsem četl že novela je lepší, nevím jak to skutečně je, ale myslím, že lepščí bude to by jinač neměla žádný fanoušky......

 

Tomonori ta postava mně ani v prví řadě nějak nebavila, Seraphim jen v té první a Haruna v také žádné A nejlíp mi vychází Sarasvatí v druhé řadě. A Eu tu od první považuji za jednu z nejlepších anime postav (ženských) co sjem doposud viděl a že jsem už něco viděl.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

P.S.: Ta diskuze už jede hodně offtopic, i když se to pořád týká haremovek.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Akira777:Já ti Eu neberu (u mě byla number 2), za to nechápu tu všeobecnou lásku fandů k Tomonori. A nejvíc mi na nervy lezla Sera, protože to už ani nebyla Tsundere, ale čistokrevný Tsun.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

druha serie byla nudná a Sarasvati to zachraňovala ale v první serie tam prostě vedla Eu a tak se mi líbila, Ano je to tak druhá serie měla naprosot spřeházený díly a navíc půlka s toho byl filler a upřímně je to vidět

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Akira777: Jinak já plánuju číst předlohu DxD, která přeložená je a začíná se překládat i Zombie, a tam jsem zvědavý až se překlad dostane k části, kde byla druhá série, protože co jsem někde četl tak druhá série byla z části fillery a z části náházený události z různých pozdějších svazků.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Akira777: Ne! Když už je o Zombie řeč tak u mě vždy a všude Saraswati alias slečna Butt Love, která u mě zachraňovala jinak pěkně nudnou druhou sérii.

Reklama

Reklama