Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí chybí mdlé asijské emoce a naopak se před námi předkládá syrový a pochmurný příběh, který nestrhne, ale ani nijak nenaštve. Mnohdy dokonce připomene francouzskou žánrovou školu. Finální přestřelka s nesmrtelnými postavami je docela působivá i stylová. Asijská akční produkce jde nicméně v posledních letech celkem mimo mě, obávám se tedy, že to Drug War příliš nezmění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dejom nijako výnimočne neohurujúca krimi z prostredia protidrogového oddelenia a infiltrovaných "krýs" do podsvetia. Ale je to veľmi dynamické, dobre zahraté, niekedy vtipné (pán HAHA je na odstrel od prvého smiechu), akčné scény a prestrelky sú prehľadné a tá záverečná je celkom slušný nářez. A je fajn, že tvorcovia sa neserú ani s postavami, s ktorými sme sa ako diváci zžili. Úplný záver celkom prekvapí, teda aspoň ja som bol trochu zaskočený tým, že polícia dala prednosť pred informáciami... niečomu inému. Určite ide o film, ktorý vám môže otvoriť dvere do bezodnej súčasnej ázijskej produkcie akčných krimi-thrillerov. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CNY 100miliónovTržby Celosvetovo $20,600,000║ Z Ázijskej produkcie sme mali možnosť vidieť Čínsky thriller Pre gram kokaínu(Drug Wars/ 2012), príbeh je spočiatku dobre budovaný, mierne zauzlený, občas prídu aj nejaké vtipné momentky ale záverečná akcia spadajúca svojím banálnym prevedením dosť pokazila dojem z predošlej snaživej výstavby príbehu. /videl v kine: 45%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plakát je na výbornou. Připravil půdu pro nekompromisní krimi, kde na jedné straně je nesmlouvavý policajt a na straně druhé zločinec, který chtě nechtě musí spolupracovat. Výsledek? Podobně laděné kriminálky už nám Asie předvedla třeba zrovna u filmu Volavka, takže zkušenosti by mít měli. Jenže já tomu vztahu těch dvou prostě vůbec nevěřil. Drogový dealer něco prásknul, stal se průser, on přiznal, že neřekl všechno, policie pohrozila smrtí, on se rozbrečel a rozmluvil se víc. No a takových momentů bylo ve filmu bezpočet. Scéna předávkování drog je například hodně slušná, závěrečná přestřelka je ale jak, kdyby se konala na pískovišti. Takové kvalitativní rozdíly bych u Číňanů fakt nečekal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od šikmookých Asiatů očekávám/jsem zvyklý vídat mnohem větší bejkárny, než takovouhle poněkud málo záživnou kriminálku, scházelo mi v ní víc oné tradiční "asijskosti", čti šílenosti, divokosti, bizarnosti. Příliš krotká, většinou až středoproudová podívaná. Pár okamžiků se ovšem docela povedlo, třeba dvě navazující schůzky v hotelu, ve kterých si správně řízkovitý policejní náčelník střihl zajímavou "dvojroli" drogových byznysmenů. Možná dám někdy později i korejský remake, ale ne hned. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama