Reklama

Reklama

Drogová válka

  • Čína Du zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúnavného tažení protidrogové jednotky s cílem eliminovat vlivné seskupení výrobců a překupníků drog. K zasazení vítězného úderu má přispět čerstvě zatčený vlastník kokainové továrny. Pod hrozbou trestu smrti spolupracuje s policií na odvážném plánu na dopadení zbývajících členů drogového kartelu. To, co se zpočátku jeví jako chaos, vykrystalizuje do promyšleného příběhu a vědomé hry s diváckým očekáváním. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od šikmookých Asiatů očekávám/jsem zvyklý vídat mnohem větší bejkárny, než takovouhle poněkud málo záživnou kriminálku, scházelo mi v ní víc oné tradiční "asijskosti", čti šílenosti, divokosti, bizarnosti. Příliš krotká, většinou až středoproudová podívaná. Pár okamžiků se ovšem docela povedlo, třeba dvě navazující schůzky v hotelu, ve kterých si správně řízkovitý policejní náčelník střihl zajímavou "dvojroli" drogových byznysmenů. Možná dám někdy později i korejský remake, ale ne hned. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že ne všechno je tu důsledně motivované - takhle zběsilá akční jízda, která se příliš neohlíží na diváka a neúnavně se žene vysokým tempem dopředu, se jen tak nevidí. Téměř po celý film vždy probíhají minimálně dvě linie akce, mezi kterými se přestříhává, a ta jedna z nich navíc bývá ještě rozdělená na další dvě (nebo víc) podskupiny - typicky (1) akce na místě a (2) její pozorování přes skryté kamery. Navíc se tu velmi opojným způsobem využívá hned několik druhů kódování (znaková řeč hluchoněmých, šifry...), což vytváří několik kanálů, kterými si postavy sdělují informace, čímž zase film klade větší divácké nároky. V tomto smyslu je možná trochu škoda, že takřka geniálně rozehraná partie s několikanásobným kradením identit a dalšími libůstkami se ve finále zcvrkne "jen" ve skvěle natočenou a ozvučenou přestřelku na parkovišti, kde už začíná vévodit chaos a čistá žánrová nadsázka. I tak je to velký zážitek, který dnes působí trochu jako zjevení. _______ David Bordwell k Drogové válce napsal tradičně velmi dobrý text na svém blogu, ve kterém si mimo jiné všímá ještě jedné podstatné věci: film na rozdíl od hollywoodských filmů důležité informace nezdůrazňuje, a už vůbec neopakuje - ne nadarmo jsem si během projekce nejednou vzpomněl na Jeden musí z kola ven apod. Další dobrý postřeh je s tím zdvojováním, které by se tady skoro dalo brát jako dominanta snímku. To by tím pádem ospravedlňovalo i ten menší důraz na kompoziční motivovanost u některých prvků (třeba ta dvojitá předávka na semaforech - s doutníky už se pak nijak nepracuje), když důležitější je zachování svrchovaného principu dvojitosti/dualismu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

současnou čínskou kinematografii nemám zrovna zmapovanou,ale Drogová válka to nejspíš brzy změní.Stylový,drsný a po ceou dobu napínavý thriller se neobjevuje zase tak často a přesně taková Drogová válka je.Pár nedostatků se sice najde,ale vždycky se objeví něco co je bohatě vynahradí.Závěrečná přestřelka sem sice úplně nezapadá,ale i tak je jednou z nejlepších přestřelek kterou jsem za poslední roky viděl...80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pitomost.Vod doby,co Hong.kong patří pod posranou Čínu,tak nějak schudla ta jejich filmová tvorba,Johnny Too je asi tim hlavnim autorem v týhle době.Drogová válka začíná slušně,dvacet minut u mě živila naději na drsnou,dynamickou,akcí prošpikovanou podívanou,ale to sem asi zapoměl na čtyři filmy rejžy z nedávný doby,který do jednoho stály za hovno.A tak se pak postupně z filmu stala jen průměrná báchorka,na který bylo vidět křečovitá snaha autora bejt realistickej,prásknout do toho trocha festivalovýho umění,prostě točit jinak.A závěrečná přestřelka?Třešnička na dortu to rozhodně nebyla.50%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

So zmenou prostredia a produkcneho zazemia prinasa Johnnie To aj utlmenie svojich trademarkov, v trende modernych cinskych akcnych filmov ponuka ale vyssiu zemitost, spinavost a brutalitu. Presvedcivo inscenuje tak konverzacne a pribeh budujuce sceny (dvoj-dojednavanie kontraktu v hotelovych izbach) ako akcne prestrelky - z ktorych zaverecna je jedna z naj za velmi dlhe obdobie, comu napomaha aj zvukova/ruchova stopa. (EFM 2013) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v okolí mesta Tianjin, ktoré sa nachádza na severovýchode Číny. (MikaelSVK)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama