Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (140)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku méně ztřeštěná, o to však výpravnější, road movie. Klasicky rtuťovitý De Funès dostal k mému zklamání docela málo prostoru Bumbrdlík Bourvil onu zbývající větší část nenaplňuje zrovna "srandou k popukání" a svým slizkým přístupem k ženám mi přišel chvílemi až otravný. A tím se dostávám k dvěma velkým , i když vcelku upozaděným, plus - krásným Danielle Rocca a Alidě Chelli. Svou přirozeností a krásou dokázaly alespoň trochu zjasnit vcelku šedivý film. Ale abych byl spravedlivý, tak i prostředí slunné Itálie a jižní Francie mělo svou působivost a některé pasáže byly, když už ne k "zabřichopopadání", tak alespoň k širokému úsměvu, v tomto ohledu se dá vzpomenout zejména přestřelka u fontány. Silnější trojka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Funése poměrně atypická komedie, kde je legendární komik odsunut na vedlejší kolej Bourvilem, který je sice také francouzskou legendou ale dokonalého Funése přeci jen nepřekoná. Jinak se jedná o standardní bláznivou komedii, kdy je pošetilý a naivní chudák, proti své vůli využit k pašování vzácného diamantu. Pár vtipných scén se tu najde ale existuje daleko více lepších a vtipnějších komedií, kde Funés hraje první housle. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Tento herecký koncert dvou vynikajících francouzských komiků si nenechte ujít. Cestovat Itálií s cadilakem plným heroinu, zlata a diamantů není jen tak. Zatímco Bourvill potřebuje ke svým výkonům dialogy, Funés si vystačí s mimikou a gesty. Oba hlavní představitelé mají v sobě jiný druh humoru a ten se vzájemně doplňuje a tvoří docela harmonický celek. Nejlepší scéna filmu je v autoservisu, kdy si Funés, před očima automechanika a jeho syna, za hudebního doprovodu sám opraví auto. Je to geniální a už jen kvůli tomu stojí za to film vidět. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje zelené, bílé a červené auto, což jsou i barvy vlajky Itálie, ve které se natáčelo. (camper)
  • Inspirací k natočení filmu o převážení heroinu a zlata v autě byla pro režiséra Ouryho skutečná zpráva z "Černé kroniky". (Mariin)

Reklama

Reklama